úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Marmelády, džemy a jiné zavařování
AIJA
---
---
12:34:15 18.8.2014
1 odpověď
MAR_TINA
:
No nevím, asi by mě to moc nepřesvědčilo:-)
MAR_TINA
---
---
12:33:06 18.8.2014
1 odpověď
AIJA
: není každá silnice magistrála a to s tím olovem je prý pověra. :
AIJA
---
---
12:28:45 18.8.2014
2 odpovědi
TRISSIE
:
Kolem silnice?!
TRISSIE
---
---
12:54:00 16.8.2014
1 odpověď
ANNNA
: OK, vyrazím odpoledne s košíkem obrat keře kolem silnice :-)
ANNNA
---
---
12:52:21 16.8.2014
1 odpověď
+1
MAR_TINA
: Tak se přidávám k ódě na myrobalánovou šťávu a ještě se zkusím zajít podívat, jestli stromy nedají ještě jeden košík. Fakt nádherná barva, snadná práce a výborná, aromatická chuť. Mňam. A stejně mě každý rok štvalo, jak ty stromy komplet opadají...
ANNNA
---
---
19:34:15 14.8.2014
+1
Tak jsem dneska zadělala na pokusnou dávku myrobalánové šťávy. A teda řeknu vám jednu věc. Příště na to mačkání beru šťouchadlo na brambory. Freud by měl radost z těch myšlenek, co se mi honily hlavou :)
SHADOWALKER
---
---
1:59:07 14.8.2014
Díky za nápady. Chutney nebo nějakou takovouhle omáčku... pokud to nebudu sterilovat, jak dlouho to vydrží? Dá se s tím nakládat jako s marmeládou - horké do sklenic a obrátit?
SANTAL
---
---
20:04:38 13.8.2014
BALAENA
: Jo, to dělám do čistě jablkového, tedy jablko+zázvor :-)
MAR_TINA
---
---
16:26:02 13.8.2014
SHADOWALKER
: marmeláda, kečup, sladké omáčky (zamrazit na zimu), slané omáčky, sušené švestky, šťáva (bude lehce projímavá možná)...
BALAENA
---
---
13:27:51 13.8.2014
1 odpověď
SANTAL
: přidej do pečeného čaje zázvor, dává tomu úžasný šmrnc
AIJA
---
---
12:59:33 13.8.2014
SANTAL
:
A kapku rumu:-)
SANTAL
---
---
12:53:57 13.8.2014
2 odpovědi
SHADOWALKER
: Pečený čaj, na pekáč kilo švestek, kilo jablek, celá skořice, klinčeky, necelé kilo cukru, šťávu z cistronu... jakkoli obměňovat ovoce a koření.
BALAENA
---
---
12:40:28 13.8.2014
SHADOWALKER
: švestky dělají bezvadný základ na pečený čaj, pokud máš ještě jiné ovoce
JESTERENKA
---
---
12:28:49 13.8.2014
+2
SHADOWALKER
: svestkova omacka s chilli - dokonala ke stejkum
proste rozvaris svestky s chilli a korenim dle chuti (ja davam skorici a hrebicek), vydusis vetsinu tekutiny a rozmixujes, da se to zavarit nebo zamrazit
VODOMERKA
---
---
12:04:53 13.8.2014
SHADOWALKER
: svestky, bezova stava, jablka. kdysi jsem sem daval recept na francouzskou marmeladu bez pektogelu :)
SHADOWALKER
---
---
11:23:14 13.8.2014
5 odpovědí
Máme tu přemíru švestek... nemáte nějaké nápady? Do povidel se mi nějak nechce? Šlo by z toho udělat šťávu? Třeba se skořicí?
JESTERENKA
---
---
10:58:01 13.8.2014
AIJA
: bud rada, sestrina tchyne dava do marmelad pro deti umele sladidlo, aby to pry bylo zdrave...
a uz ste zkousely zazvorovy sirup? To je take namka
MAR_TINA
---
---
12:07:19 11.8.2014
AIJA
: je to blbý, ale mě takový důvod vůbec nenapadl :))))
Dělám marmelády v přirozené chuti, něco je slaké něco ne.
AIJA
---
---
10:13:00 11.8.2014
2 odpovědi
MAR_TINA
:
Aby to bylo sladké?:-)
Moje tchýně dává kilo na kilo plus želírovací cukr. Strašný zvyk...
MAR_TINA
---
---
10:10:38 11.8.2014
1 odpověď
AIJA
: proč by tam mělo být kilo krystalu navíc? Ale nápad je to dobrý.
Většinu věcí dělám s 300-350g cukru/ kilo ovoce a k tomu nějakouo tu želírovací věc.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam