TABBY: jak to omyju, nesuším, ulpí trocha vody. Nasypu do hrnce, zapnu plotýnku tak na půl výkonu a pomaleji zahřívám. Dá se na začátku trochu pomačkat. Nechám po poklicí skoro vařit a hlavně popraskat. Je to za chvíli. Hodně šťávy a v ní slupky.
(Vařm bez listí a stopek, odrhnuté kuličky, ale extra moc to nečistím, tu a tam stopka nebo list je.)
Pak dám cedník po babičce (má díry, ne síťku, ale asi je to jedno) na velkou mísu, nalévám naběračkou a jejím dnem mačkám a tlačím. Lepší než ruční pasírka - tou mi to nějak nejde všeobecně, kdyby ji někdo chtěl... Občas stěrku otřu cedník zespoda, aby to víc teklo. DLe chuti a množství ovoce pokračuju do definitivního vymačkání. Odpad okamžitě vynáším ven, kvasí rychle a drozofily jej milují.