úvod
témata
události
tržiště
diskuze
nástěnka
přihlásit
přezdívka
heslo
přihlásit
pamatuj si mě
registrace
ztracené heslo?
Marmelády, džemy a jiné zavařování
Výroba marmelád, dženů, rosolů a klevel. Zavařování - ovoce, zelenina, houby. Zásoby dobré na chuť i hezké na pohled.
rozbalit záhlaví
ZATAMOKO
---
---
22:53:47 12.10.2016
EETEE
: je to primo tahle
http://www.bionaire.cz/ezidri/ultra.htm
zakladni set ma jen 5 pater, ja behem let dokoupil vsech 30 (maximum dle vyrobce)
EETEE
---
---
17:25:49 12.10.2016
1 odpověď
+2
ZATAMOKO
: ...a značka monster křížalátoru? :-)
ZATAMOKO
---
---
16:34:39 12.10.2016
1 odpověď
EETEE
: křížaly po 30 patrech v pohodě, placky max 20, ale lepší je dávat jen 15 :)
EETEE
---
---
14:50:33 12.10.2016
1 odpověď
ZATAMOKO
: Slušnej štrůdl plat... :-)
Co máš za značku? Jede to při tolika patrech dobře? Používám devět pater a musím je po čase prohodit, aby spodní nebyly moc a vrchní málo...
ZATAMOKO
---
---
15:38:39 28.9.2016
TRISSIE
: kolem 11 Kč
http://eshop.bricol.cz/lahev-mleko-vyssi--1-00-bezbarevna-t-o-43/
Od Bricolu jsem teď kupoval 80 skleniček "Sturz" na marmelády a jsem nadmíru spokojen (rychlost vyřízení objednávky, přístup supportu, zabalení).
TRISSIE
---
---
15:03:57 28.9.2016
1 odpověď
RADUZA
: twist se nasazují ne úplně dotažené, podtlak si je umí při chladnutí dotáhnout...
kolik stojí šroubovací lahve na mléko?
RADUZA
---
---
14:31:35 28.9.2016
2 odpovědi
plánuju letos konzervovat cca 60 - 100 l jablečného moštu a nechci to už dávat do petek (horké naplnit a zašroubovat, zchladit) - ftaláty a tak, takže koupím 1l šroubovací na mléko a pořád nevím - zatáhnout twist víčko úplně před sterilaci nebo dotahovat až po?
ZATAMOKO
---
---
15:52:50 27.9.2016
AIJA
: az za rok, ted uz si na tom pochutnavaj slepice :D
AIJA
---
---
13:09:30 27.9.2016
1 odpověď
ZATAMOKO
:
Anebo dej hrnec do trouby...
ZATAMOKO
---
---
21:36:57 24.9.2016
1 odpověď
Hm, tak jsem jako každý rok povidla spálil. Tentokrát jsem to ale stihnul stopnout dřív a "jen" mají kouřový ocas.
Zkusím rumový trik a halt z nich snad bude použitelný džem :)
Na příští rok už musím udělat dvouplášťový hrnec...
WERKA
---
---
22:23:55 23.9.2016
+1
TABBY
: Protože hřeje pod celou plochou toho oválného hrnce. Jinak máme plotýnkový vařič, který to neohřívá tak rovnoměrně
TABBY
---
---
21:36:28 23.9.2016
1 odpověď
WERKA
: Proč je sporák na dřevo na povidla lepší než elektrika?
TABBY
---
---
21:34:53 23.9.2016
RADUZA
: Nemám studený a suchý špajz :( [Jednoho dne toho architekta ubiju.] Mam sucho a teplotu kolem 19 stupnu, nebo vlhkou garaz, kde je kolem 5 stupňů, a sušší dřevník, kde je to, co venku. Hodí se něco z toho na dýně? (Asi ne, co ;)
RADUZA
---
---
21:29:29 23.9.2016
1 odpověď
+2
TABBY
: hokkaidy mi vydržej min. do března uskladněný v suchým, studeným špajzu. Ale jestli chceš pyre zavařovat, tak samotný, určitě nedávat cibuli, to je mrcha - kvasí. A brambory a mrkev - škoda místa ve sklenici :-)
WERKA
---
---
11:03:29 23.9.2016
1 odpověď
ZATAMOKO
: Z normálního hrnce :). Vypeckované švestky (+ decku octa a čajovou lžičku soli) dávám v hrnci do trouby (na malý až střední výkon - máme na chalupě 50 let starou elektrickou troubu s rozlišením peče málo-středně-hodně ;-). V troubě to bylo asi 6 nebo 8 hodin (bez míchání, jen občas vařečkou trochu zatlačím dolů švestky co jsou úplně nahoře, aby se nesušily). Pak jsem to dodělávala na sporáku (na klasice na dřevo, dělá se to na tom mnohem líp než na elektrice)- z téhle fáze je ta první fotka. Tentokrát jsem je malinko doslazovala a přidala jsem asi decku rumu.
TRISSIE
---
---
10:31:56 23.9.2016
ZOIDBERG
: u nás se přislazuje maximálně těmi rozinkami... nemusí být štrůdl sladký jak cumel,
ZOIDBERG
---
---
10:15:50 23.9.2016
1 odpověď
MOIRAIN
: Pokud jsou jablka sladká,tak to jde, ale jelikož se to stejně ještě na pečení většinou přislazuje, tak není důvodu tam nějaký ten cukr nedat rovnou. Zvláste když to hodně zlepší trvanlivost.
ZATAMOKO
---
---
9:47:50 23.9.2016
1 odpověď
WERKA
: to jsou povidla z pomalého hrnce?
MOIRAIN
---
---
9:34:16 23.9.2016
1 odpověď
KAERI
: máma zavařovala čistý nakrouhaný jablka, žádný cukr, rozinky ani ořechy, nasucho, fungovalo to skvěle
WERKA
---
---
23:56:24 22.9.2016
1 odpověď
ZATAMOKO
: Tak tolik křížal bychom snad ani nezlikvidovali, i když je miluju. Loni jsme jich měli spoustu, letos nám jabloně urodily každá tak po třech jablkách, která ožraly vosy. Takže nebude nic. Naštěstí se švestek urodilo tolik, že to ty bestie nezvládly zlikvidovat, takže máme aspoň povidla... (opatlané sklenice laskavě přehlédněte - nějak jsem je letos svařila hodně na husto a šlo to blbě plnit)
TABBY
---
---
23:03:06 22.9.2016
1 odpověď
Jak byste nalozili s dyni hokkaido?
Zavarit pyre, nebo hotovou polevku (osmahnuta cibule, dyne, brambora, mrkev, sul)? A jak dlouho a na kolik?
Diky predem za zkusenosti.
<<
<
>
>>
Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam