• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    MANXX
    MANXX --- ---
    BARA_ONLY_ONE: A víš, že na střevní chřipku má bejt ten rohlík den starej? Čerstvej je špatně.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    LIMONADA: Na střevní chřipku jsem vždycky jedla suchý, světlý pečivo a pila černej čaj a ok... ale pokud jsou pufovaný chleby lepší, budu jedině ráda, přecejen ty tukový rohlíky jsou sice dobrý, ale to je asi tak vše. Jen mám za to, že to spíš uškodí.
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    BARA_ONLY_ONE: a jses si jista ze si ho timhle nerozhazis jeste vic? me teda kdyz mam zaludek v prcicich spis pomaha jist treba ty pufovany chleby nebo prave knackebroty.....prijde mi ze klasicky pecivo je strane zatezujici
    FKA82
    FKA82 --- ---
    1.jogurt
    2. 250ml zeleninového vývaru
    3.hovězí s bramborem
    4.celozrnná houska
    5.dýňová polévka+dýňové kari
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    1. 1 plátek toastového chleba
    2. 1 plátek toastového chleba
    3. 1 rohlík
    4. 1 rohlík + 1 kreveta

+ během dne několik litrů černého čaje

(mam něco se žaludkem, takže teď držim místo redukční diety dietu rohlíkovou :) )
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    1)chleba s poma máslem
    2+3) zelené čerstvé olivy - asi 150g,2 papriky,100g celozrnnéhp chleba
    4)racio chlebíček se šunkou
    5) krevety,2 ks toustového chleba,zeleninová polévka
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    FAR_IDA: já je mám moc ráda, kupuju v bio obchodě, dodají ti taky probiotika, ale narozdíl od kysaných věcí mají méně tuku, takže bych to viděla pozitivně. Má dost sacharidů, tak na to pozor, prostě všeho s mírou. Obsahuje dost stopových prvků. Nápoj mi přijde hodně osvěžující.
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Syrov%C3%A1tka
    Syrovátka
    http://www.celostnimedicina.cz/syrovatka.htm
    FAR_IDA
    FAR_IDA --- ---
    Máte nějaký zkušenosti s nápojema ze syrovátky? Dnes jsem si koupila Linie syrovátka s čoko příchutí a je moc dobrá. Ale podle toho, co čtu na internetu si vůbec nejsem jistá jestli je to dobrý k hubnutí :)
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Včera:

1. tři knackebroty, dva se šunkou, jeden s lučinou linie, zeleninový salát
    2. banán
    3. kuřecí polívka s rýžovými nudlemi
    4. krevety

A za dva týdny dvě kila dole, konečně se to hnulo, tak snad to tak půjde dál..
    LIMONADA
    LIMONADA --- ---
    IKARIE: na kuskus doporucuju koupit arabske koreni na kuskus=) (maj v myslikove arabove plus plno dalsich arabskych dobrot, ktere nejsou dietne zavadne, i samotny kuskus a celozrnny, ruzne lusteniny apod)
    jinak jeste studene lze pojidat jahly, pohanku, cervenou cocku a ja teda klidne i testoviny (chces li tak celozrnny imho to samy jako kuskus)
    a krabim tycinkam se radsi vyhni, masa je tam minimum, samej skrob.
    MIMISEKU
    MIMISEKU --- ---
    Tukožroutská polívka. Zelí, papriky, rajčata, cibule, česnek, lžíce bílého jogurtu do talíře, mňam :) všchnu zeleninu rychloosmahnu na troše olivovéo oleje a se sladkou paprikou, zaleju vodou a dusím pod pokličkou. Kuličky pepře a sůl. Dietní a sytící, nadělám velký hrnec a průběžně ho jím asi 2 dny :)
    CULI
    CULI --- ---
    IKARIE: ja jsem si delala kuskus driv s lzickou flory,ale pak ta smes kterou dodelam ke kuskusu je taky na necem delana-oliv.olej nebo maslo takze nedavam nic, jen necham nabobtnat ve vr.vode zadna zmena k horsimu,vubec!
    FAR_IDA
    FAR_IDA --- ---
    pohanka se zaleje horkou vodou a vaří se tak 2-3 minutky, pak nechat dojít třeba v peřinách
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    FAR_IDA: zkusim oboje.
    pohanka se taky jen zaleje/povari?
    FAR_IDA
    FAR_IDA --- ---
    IKARIE: podobný jako to, co píšeš je ještě kuskus s mexickou směsí (myslim, že se totak jmenuje, je to plechovka od bonduel - fazole červený, kukuřice, ?) s trochou balkánu a zelených oliv. a podobně rychlý a dobrý jídlo jako je kuskus je určitě pohanka. ta má navíc i nějakou chuť, takže jí stačí klidně jen trochu okořenit + čerstvá zelenina
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ja ted po fitku superrychly (asi 5min) a dobry obed:

hrnicek kuskusu
    mala plechovka kukurice
    pul plechovky cizrny
    plechovka sendvicoveho tunaka ve vlastni stave
    salatova okurka

kuskus zalit vodou (dala jsem tam lzicku olivoveho oleje), smichat s kukurici cizrnou tunakem a nakrajenou okurkou. jsou toho tak 3 mensi porce.

od pondeli mi nastava opet trimesicni pracovni peklo (ucim od rana cca od 7.30 do vecera do 8 s prestavkama, ve kterych max prejizdim z jedny strany prahy na druhou, tj. fakt nemam cas stavit se nekde na obed), zacnu zas praktikovat krabickovy system a kuskus se da i za studena, takze ideal. ale uvitam nejake tipy, s cim vsim se to da jist a je to dobry. napadaji me "krabi" tycinky, listovy spenat mozna...
    FKA82
    FKA82 --- ---
    MIMISEKU: Zrovna včera jsem to večeřela:))Ale čerstvé ze zahrady.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    GATTA_NERA: jsou ještě tvrdší než všechny ostatní.. Ale když si na ně dáš cottage, jdeš se osprchovat a pak to sníš, tak je to ok :)
    GATTA_NERA
    GATTA_NERA --- ---
    BARA_ONLY_ONE: asi je to dobrý, složení vypadá zajímavě, ale mě vadí jak jsou tvrdé a děsně křupou, nebo tyhle jsou výjimka?
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    GATTA_NERA: Já kupuju jedině zn. Wasa, takže jich mám doma několik druhů.. jedny z nich jsou třeba tyhle http://www.emco.cz/cs/wasa/#/851/WASA%20FIBRE
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam