• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    Taky už vás nebaví zeleninový salát, kuřecí maso se zeleninou, tuňák nebo nízkotučný jogurt stále dokola? Podělte se, co jste dnes všechno snědli a inspirujte ostatní.

Diskuze poslouží i k tomu, abyste získali přehled, co za den sníte a byli si vědomi chyb, kterých se při hubnutí dopouštíte.

Držte se prosím tématu, toto auditko je o zdravých, dietních (zejména redukčních) jídelníčcích a receptech.
    rozbalit záhlaví
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    KEEE: Tak jsem zjistila, že jsem s dietou začala 14.9., proto jsem se dnes zvážila.. a mám dole po dvou týdnech 2kg. Takže ano, funguje to .-)
    KEEE
    KEEE --- ---
    BARA_ONLY_ONE: čistě ze zvědavosti :o) jestli to funguje!
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    KEEE: Nechci se stresovat příliš častým vážením, takže zatím nevím - nástup na váhu je naplánován na pondělí, vždy jednou za dva týdny. Proč? :-)
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    toho balkánu jsem objevila v lidlu verzi s 12% tuku, je to v tetrapaku a jmenuje se to salátový sýr...stojí to mezi 20-30 kč. Ještě jsem nezkusila, až se stane napíšu report :-)
    KEEE
    KEEE --- ---
    BARA_ONLY_ONE: a jak seš na tom s hubnutím? hubneš? nehubneš?
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    MANXX: Měli ho vážený v Intersparu. Ale neskutečně drahý.
    MANXX
    MANXX --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Tak až ho objevíš, napiš mi kde! Miluju ho.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    MANXX: Feta sýr jsem na rozdíl od balkánu viděla i v nízkotučné verzi.
    MANXX
    MANXX --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Feta taky, to je úplně stejný.
    PAJUSAK
    PAJUSAK --- ---
    BARA_ONLY_ONE: musím uznat, že se mi hodně zamlouvá to, jak vaříš, vše máš vždy krásně připravené, vypadá to krásně a recepty zní jednoduše. Plus vidím velkou snahu o obměňování :)
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    BARA_ONLY_ONE: to jo no..musis ho tam dat malo
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    SAT_ANN: no jo, jenže balkánskej sýr je dost tučnej..
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    BARA_ONLY_ONE: já kupuju balsýr, je měkčí, ale z toho co se tu dá koupit, aspoň pro mně osobně nejlepší poměr cena výkon...

a jídelníček sem radši dávat nebudu, dneska obsahoval zmrzlinu a smaženou rybu :-/
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    SAT_ANN: Super, určitě zkusim... ale kde sehnat levnej feta sýr? Vždycky když jsem si ho chtěla koupit na salát, zděsila jsem se ceny a nakonec ho nekoupila..

Dnešní:
    1. 2 knackebroty, cottage, kuřecí šunka, cherry rajčátka
    2. čočková polévka, filé s trochou brambor
    3. activia
    4. rajčatová směs viz. recept
    5. kuřecí kari
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    SAT_ANN: méně oleje oproti receptu
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    BARA_ONLY_ONE: já sem jdu právě napsat že jsem dodělala večeři, vypadá dost podobně, jen je tam balkánský sýr a méně oleje :-), recept níže

Pečené papriky s Feta sýrem | Šárčina "škola" vaření
    http://dolcevita.blog.cz/0703/pecene-papriky-s-feta-syrem
    jídelníček na dnešek - značně nedietní
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Rajčatová směs (moje oblíbená teplá svačinka):

Cibuli, česnek, papriky a rajčata nakrájím na drobné kousky. Rajčata co nejlepší jen seženete, přecejen jsou základ celé svačinky. Na trošce olivového oleje opeču cibuli, poté přidám česnek a papriku. Než se mi to pěkně opeče, nakrájím si na jemno čerstvé bylinky dle chuti - nesmí chybět tymián nebo bazalka. Přidám rajčata a bylinky - bazalka tentokrát nebyla, přidala jsem tedy tymián, petrželku a pažitku. Pár minut to společně dusím a potom už jen s radostí konzumuji :-) S dušením to nepřehnat, aby z toho nebyla kaše.

BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    1. kousek dalamánku, olomoucké tvarůžky, šunka
    2. 4ks šunkové rolky (kousek bílé ředkve a křenu nastrouhám na jemno, šťávu nevymačkávám, smíchám s trochou tvarohu a zaroluji do kuřecí/vepřové šunky), cherry rajčátka
    3. thajské kuřecí kari s trochou rýže
    4. jogurt
    5. špenátová polévka
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    1. 1 knackebrot s trochou cottage, šunka, bílý jogurt
    2. zeleninový salát
    3. půlka malého grilovaného kuřete (bez kůže), půlka celozrnného rohlíku, rajče
    4. activia borůvková (nějaká ta dietnější verze Svěží a fit)
    5. hovězí směs se zeleninou ze zářijového Apetitu (na nudličky nakrájené kvalitní hovězí, black bean sauce, cibule, papriky, čerstvý zázvor, sezamová semínka - doporučuji)
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    PAJUSAK: Jo, taky jsem tomu nevěřila, ale zkus to, je to vážně super... o víkendu si udělám domácí šunku a příště ji k tomu nakrájím na kostičky, ať to mám jako plnohodnotné jídlo :-)
    PAJUSAK
    PAJUSAK --- ---
    BARA_ONLY_ONE: moc si nedokážu představit dohromady chuť rajčat a vařeného květáku, ale vypadá to vážně chutně!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam