• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    MISHACZEQ
    MISHACZEQ --- ---
    jj, klidne nahod recept. indickou kuchyni mam taky rada, akorat ji neumim moc varit, respektive jsem lina si najit jednoduchy recepty :) odkud cerpas? nebo sama vymyslis?
    PAJUSAK
    PAJUSAK --- ---
    BARA_ONLY_ONE: opět naprosto super, jsi strašně šikovná a vynalézavá
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    DOCKINEZ: přesně tak
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    BARA_ONLY_ONE: To na ty raite je jalapeno?
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    SAT_ANN: Taky dělám závitky a o spařování jsem přemýšlela, ale mám strach, aby to nebylo "rozblemcaný". Mám na čínském zelí ráda tu křupavost..
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    BARA_ONLY_ONE: ty jo ten tuňák v listu - to bych si mohla dělat do školy jako závitky na sváču ze spařeného zelí
    dělávala jsem si takhle různý směsi do ledovýho salátu, ale děsně se to rozpadalo
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    1. banánovo-tvarohový dezert
    2. cibulová polévka, vegetariánské fazolové ragů, 1 krajíc chleba
    3. tuňáková* pomazánka (tuňák s jogurtem a citronovou šťávou) namazaná na listu čínského zelí
    4. kuře tandoori s raitou
    5. bude raita s čínským zelím

*doporučuji výborný tuňák z Lidlu, normálně tam nenakupuji, ale jejich tuňák vyhrál nějakou soutěž, tak jsem se tam pro něj stavila a je skvělej a levnej
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Dneska jsem dělala kuře tandoori s raitou - opět Indie, dost si na ní ujíždím, od té doby, co držím dietu, je to totiž dietní a velmi chutné :-)

Kuře tandoori je naložené v jogurtu se směsí čerstvého zázvoru, česneku, citronové šťávy, několika druhů koření. Je to naložené na dvakrát, jsou na to dvě marinády. Ze stehen jsem okrájela hodně kůže a nechala jen malý kousek na vrchu, aby to neplavalo v tuku.

Raita je jogurt smíchaný se směsí koření, okurkou, chilli papričkou, rajčetem a cibulí, vše nakrájené na miniaturní kousky. Je to výbornej dip, kterej jsem dělala poprvé a rozhodně ho budu dělat v různých obměnách častěji - i taková vydlabaná zelenina tímto naplněná by mohla být výbornou svačinkou.
    Kdybyste měli zájem, pošlu detailní recept, ale nechce se mi to vypisovat zbytečně :-)

Na fotce je přítelova porce i s tortillou, kterou jsem vynechala, ale mít to k obědu, klidně si jednu dám taky.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    1. banánovo-tvarohový dezert
    2. trochu vývaru, 1 kopeček rýže s nějakou podivnou formou UHO ve šk. jídelně
    3. ovofit
    4. kuřecí maso v mrkvi, půlka celozrnné kaiserky
    5. tuňák s jogurtem, knackebrot, zelenina
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Tak banánovo-tvarohový dezert jsem vyfotit nestihla, ale včera jsem dělala dýňový krém podle Itala. Celá má necelých 3000Kj a jsou to minimálně 4 porce.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Tak jsem dělala tvarohovo-banánový dezert.
    - 4 banány
    - 500g odtučněného měkkého tvarohu
    - 3 vejce
    - 1 lžíce kukuřičného škrobu
    - citronová šťáva

2 banány rozmixujeme, utřeme s vejci, tvarohem, citronovou šťávou a kukuřičným škrobem. Vylejeme do formy, přidáme celé banány a pečeme na 180° asi 50 minut.

Celé to má cca 4 350Kj. Foto dodám
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    1) domácí celozrnný chleba, paprikové žervé
    2) kuřecí plátek s br kaší z menzy, + zelný salát
    3) jogurt s ovesnými vločkami a trochou domácí marmelády
    4) plánuju kuskus s rajčaty a cibulí + opečené kousky jelení kýty na medu

v poslední době vůbec nestíhám jíst víc než 3-4 jídla denně, musím to začít řešit :-(
    MISHACZEQ
    MISHACZEQ --- ---
    BARA_ONLY_ONE: to netusim, ale napada me, jestli to neni kvuli tomu, ze jsi napsala, ze by ses mela krotit. neprijde mi, ze bys toho jedla nejak moc.
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Za co mínus?
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Koukám, že bych se měla začít krotit :-) Snad mě omlouvá, že jsem měla dlouhý den a ta jídla takhle po 3 hodinách prostě vyšla.

1. 2 knackebroty se šunkou a sýrem
    2. activia
    3. sojové maso se zeleninou a trochou rýže - pidi porce
    4. jahodové smoothie
    5. celozrnný rohlík se šunkou, sýrem a zeleninou
    6. kuřecí nudličky zapečené s brokolicí a sýrem
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Dneska nic moc teda..
    1. Pomeranč
    2. Kuřecí paella
    3. kefír
    4. kousíček ořechového dortu bez krému (tchýně pekla, neodolala jsem)
    5. kuřecí vývar
    MANXX
    MANXX --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Tak to jo, to souhlasí, půlku jsem nechala na zítra :-)
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    MANXX: Taky že ta porce na fotce byla pro dva :-))
    MANXX
    MANXX --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Jelikož v krámě nebylo vůbec na výběr, dělala jsem to z krůtích prsních řízků. A je to vynikající! A taky překvapivě sytý, takovou porci, jako máš na fotce, jsem nemohla vůbec dojíst :-)
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    MANXX: A dělala jsi to ze stehenních nebo prsních řízků? Jsem ráda, že chutnalo :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam