• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    SAT_ANN: recept na bílkové suchary prosím :-)
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    LANNA: nene, homemade z vánoc
    1) dva plátky chleba, zeleninový tvaroh (13:00)
    2) špaldová polévka 1 porce (16:00)
    3) palačinka s nivou a špenátem (19:00
    4) 4 kostičky milky :-( (23:30)

dneska jsem nestíhala,žádná zelenina, a ta čokoláda na noc je taky špatná :-(

LANNA
    LANNA --- ---
    SAT_ANN: co jsou bilkove suchary? to kupujes nebo jsou home made? :)
    KALTY
    KALTY --- ---
    KALTY:
    Celkový součit Kj 6 416, 118p. bílkovin, 103p. sacharidy ( z toho 46g cukru :( ), 60p. tuky, 82p. vláknina
    KALTY
    KALTY --- ---
    Dnešní jídelníček - bohužel oběd v Aramarku ( nestačil jsem včera navařit )
    1/ Chléb Moskva, Leerdammer light life 1pl, šunka fitness kuřecí 2pl, Lučina linie jen malinko, mrkev 100g na zákus ;)
    2/ Jablko menší
    3/ Wrap s kuřecím masem ( kuř maso. 150g, tortilla, salát, cherry, thai omajda )
    4/ Směs : Mrkva 100g, cherry 50g, okurka 50g, ředkvičky 100g
    5/ Kuřecí prsa 150g na fazolkách ( zelené čerstvé 150g ), oliv. olej a česnek
    6/ Ochutnám ananas ( 150-200g ) Vím že to není ideál to ovoce ale mam na nej strasnou chut
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    SIMCIIQ: věřím že musli nebude to pravé ořechové, ale začínám se učit to jíst a musí mi to aspoň trošku chutnat a tohle mi docela chutná :) dávám si tak max hrstku může být cca 40g
    SIMCIIQ
    SIMCIIQ --- ---
    jak moc špatně na tom jsem prosím? snažím se vypustit pečivo, mám problémy s nadýmáním poslední tři dny je mi příšerně, mám břicho jako balon a je mi fakt těžko.. případně je tu někde diskuze kam se píšou jídelníčky a někdo povolaný to zkritizuje ovšem objektivně ne subjektivně?

ráno mléko a hrstka musli ( http://www.cerealie.cz/cs/pro-maminky/produkty/musli/krupave-musli-orisky-a-mandle/ )
    svačinka banán
    oběd plněná paprika s rýží (rýže bylo cca 150g, paprika jedna normální, dělané mamkou)
    svačinka jablko
    večer ještě nevím ale asi ryba s dušenou mrkví jdu na tancování tak bych ráda asi nějaký masíčko po tom
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    1) malá mistička zbytek novoroční čočky + zbytek bílkových sucharů (cca 30g)
    2) bioline krémová špaldová polévka
    3) kuřecí prsa 80g, brambory pečené v alobalu asi 120g, tvarohový dip s křenem a lžičkou majonézy
    4) domácí musli s tvarohem - asi půlka nízkotučného tvarohu, dvě lžíce musli
    6) jedna malá brambora+dip+dušený pórek
    7) bude trocha špaldové polévky (chodím spát okolo druhé)

musli jsem udělala dnes z asi 200g vloček, dvou vrchovatých lžic medu, dvou lžic oleje + sezam+brusinky+rozinky+mleté mandle+šťáva z půlky pomeranče
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    KALTY: no, tak to rozhodně....
    KALTY
    KALTY --- ---
    KLAIR: díky ;) to vypadá zajímavě... já bohužel čistý nevipiju. Musel bych si do toho dát med nebo marmeládu. Je to pravda další cukr ale lepší jak od výrobce ne?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    KALTY: je to taková houbička, kterou dáš do mlíka a ona z něj sežere laktozu a vznikne ti děsně hustý, kvalitní a dobrý kefír
    KALTY
    KALTY --- ---
    BARA_ONLY_ONE: Dík za tip
    GALE: smutná realita :(
    KLAIR: „Co to sakra meleš, ty vořechu?" ( ne fakt nevim co tim myslíš ;) )
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Pokud byste někdo chtěli, tak můžu přenechat kefírové potvory... aneb kažedý den půllitr kefíru, který je neuvěřitelně hustý a neuvěřitelně dobrý :)
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    KALTY: Já miluju obyčejné acidofilní mléko zn. Meggle, ale přítel, který původně acidofilní mléko nenáviděl, si oblíbil vanilkovou verzi. Tak to můžeš zkusit :-) Je fakt výborný.
    MANXX
    MANXX --- ---
    GALE: Ano, Valašská kyška jednoznačně vede.
    GALE
    GALE --- ---
    KALTY: je hustá a ne tak kyselá, takže když tam dáš marmeládu , rozhodně to bude lepší než když ti tam nasypou sukr z výroby.
    KALTY
    KALTY --- ---
    GALE: A dá se do toho mrsknout něco, co by nebylo tak sladké ale bylo to poživatelné ? :)
    GALE
    GALE --- ---
    KALTY: hodně dobrá je Valašská kyška, ale je bez příchuti. ty s příchutí jsou dost oslazené, i když nejsou na chuť tak sladké.
    KALTY
    KALTY --- ---
    Doporučíte mi nějaký kefírový nápoj ( s chutí ) ? Dobrý a zdravý?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam