• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    Taky už vás nebaví zeleninový salát, kuřecí maso se zeleninou, tuňák nebo nízkotučný jogurt stále dokola? Podělte se, co jste dnes všechno snědli a inspirujte ostatní.

Diskuze poslouží i k tomu, abyste získali přehled, co za den sníte a byli si vědomi chyb, kterých se při hubnutí dopouštíte.

Držte se prosím tématu, toto auditko je o zdravých, dietních (zejména redukčních) jídelníčcích a receptech.
    rozbalit záhlaví
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    RUSALKA: Vločky jsou sice stejně, možná i víc kalorické než bílé pečivo, nicméně tě zasytí na mnohem delší dobu, protože se jedná o pomalé sacharidy. Obsahují navíc důležitou vlákninu, mají nízký obsah tuku a hlavně jsou oproti bílému pečivu zdravé :)
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    RUSALKA: treba ja snidala klidne i 5 klasickych rohliku s medem/marmeladou/maslem nebo treba 3 tlusty krajice chleba a za hodku jsem mela zase hlad.. ted si dam 60dk ovesnych vlocek zalitych mlekem (ve vodni lazni povareno, takze vznikne husta kase) a malou lzicku medu a hlad nemam do obeda..
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    Dík za tipy, třeba na míchaný vajíčka a vajíčka obecně vůbec nějak zapomínám .)
    LUCKAZ: S těmi vločkami si říkám, že to už si můžu dát nějaké pečivo, klidně i bílé, ne? Mám za to, že je to podobně kalorický.
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    GALE: Každý to máme jinak, ale já si ráno nedat vločky (nebo obecně sacharidy), tak jsem skutečně celé dopoledne nepoužitelná a cítím nutnost si to vynahradit nějakou sladkostí těsně před spaním ... Když si dám ráno sacharidy, pak k svačině něco z ovoce, odpoledne už je nepotřebuju, resp. si dám večer třeba malé množství přílohy.
    GALE
    GALE --- ---
    RUSALKA: Ale bacha na to... zrovna ze snídaně bych sacharidy nevynechávala, odpoledne ti půjde "huba šejdrem". Vynechej je pozdě odpoledne a večer.
    GALE
    GALE --- ---
    RUSALKA:
    půlka pečiva, 10 dkg šunky
    míchaná vajíčka a cibulkou
    jogurt s ovocem a ořechy
    ovesná kaše s ovocem/s ořechy/se skořicí/s kardamonem (proč ne, když ji neosladíš; má nižší glykemický index než pečivo a hodně vlákniny)
    kefír, tvaroh a další spousta mléčných výrobků
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    RUSALKA: A co je podle tebe špatný na ovesných vločkách? ;)

Jinak vaječná omeleta se šunkou a zeleninou; knäckebrot s čímkoli (ideální tvarohové pomazánky, cottage, šunka, sýr), nejrůznější kaše s ovocem (já je ale dělám převážně z vloček, ať už ovesných, rýžových, ječných, ....).
    NTR23
    NTR23 --- ---
    RUSALKA: Asi se ti to nebude líbit, ale plechovka Rio Mare s okurkou nebo tři vejce se slaninou, zelenina na másle, nebo guacamole.
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    Hojte, pořád se ptám sama sebe, co s těmi snídaněmi. Nechci do sebe cpát pečivo tolik. Tak jsem si koupila ovesný vločky a teď si říkám, že jsem si vlastně moc nepomohla. Máte nějaké oblíbené dietnější snídaně? Dík, třeba mě něco inspiruje :)
    ADLETA
    ADLETA --- ---
    BARA_ONLY_ONE: burger je nahodou v pohode ;-) v beach body insanity ho maj dokonce v jidelnicku... zbytek super!
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    Sobota:
    1. müsli s jogurtem
    2. rajče
    3. tortilla plněná kuřecím masem, zeleninou a jogurtovým dresingem
    4. tuňáková pomazánka, 2 knuspi, okurka
    5. mrkvová polévka

Neděle:
    1. zbytek tuňákové pomazánky s knuspi, zelenina
    2. trochu müsli s mlékem
    3. větší půlka hamburgeru
    4. menší půlka haburgeru (původně jsem měla pocit, že jsem hrozně zhřešila, ale pak jsem usoudila, že je to ok, když to nebudu jíst každý den..žádné prefabrikáty, ale opravdu kvalitní burger - houska, 180g hovězího masa, lžička tatarky, čerstvá zelenina, jalapenos)
    5. slepičí vývar

Včera:
    1. müsli s mlékem
    2. kuřecí vývar se zeleninou a nudlemi
    3. lečo
    4. okurka
    5. pečené brambory s grilovanou zeleninou
    ADLETA
    ADLETA --- ---
    jo a jak jsme se tady bavily tankrat o tom chlebu...tak jsem nasla jeden co mi chutna...je to pravdepodobne zpusobeny tim, ze ty platky jsou fakt tenoucky a pak ta jeho chut neni tak intenzivni...vice na http://adwbs.blogspot.de/2012/10/rye-bread.html

ADLETA
    ADLETA --- ---
    BARA_ONLY_ONE: udelala jsem to z mrazenyho hrasku, pak jsem tam pridala, cibulku, trocha tvarohu, nalozene okurky, sul, ocet, pepr...priste bych tam do toho jeste dala malou chili papricku a cesnek...aby to melo ten spravnej riz...je to super protoze to muzes pripravit predem a pak vzit nekam ven do krabicky...nebo na rychlo vytahnout z lednicky...jen ty rajcata jsem nakrajela cerstve...
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    ADLETA: Všechno to vypadá super! Co je v tom salátu z hrášku?
    ADLETA
    ADLETA --- ---
    Tak v poslednich dnech me v mem jidelnicku potesilo:

Salat z hrasku

Salat s uzenym pstruhem

Losos s bramborovo-brokolicovym pyre a zelenina z panve

Dobra svacinka - pulka grepu a susenky
    GALE
    GALE --- ---
    AZURIT23: Aha, tak v mém případě to bylo asi to jediné, co jsem řešila. Cukrovinky jsem naprosto vypustila, koláče a buchty nepeču a dál mě nenapadá, kam bych dávala cukr. Krom zálivek do salátů, kam si ty dvě lžičky taky bez problémů dám.
    AZURIT23
    AZURIT23 --- ---
    VERONIKAEMA: Sukralosa, možno koupit např. zde: http://4fitness.cz/
    GALE: Zrovna čaj je teda to poslední, co bych měl zapotřebí osladit. :))
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    ADLETA: Myslela jsem, že jsi v Německu. Tam tvarůžky určitě seženeš, ale pokud Ti nechutnají, tak to můžeš nahradit třeba nějakou tvarohovou pomazánkou - já mám ráda třeba tvaroh smíchaný s hodně na drobno nakrájenou zeleninou.
    ADLETA
    ADLETA --- ---
    MANXX: mno, nejen, ze mi to nechutna, ale ziju momentalne mimo CR...tak hledam nejakou nahradu...
    NTR23
    NTR23 --- ---
    VERONIKAEMA: Sladidla jsou k ničemu. Jde to bez nich. A když už tak med, agavový sirup nebo stévii. Hlavně žádnou chemii.
    TESSS
    TESSS --- ---
    GALE: aspartanem
    GALE
    GALE --- ---
    VERONIKAEMA: Jestli pod pojmem dietní myslíš nízkokalorická, pak umělá sladidla z regálu pro cukrovkáře. Také jsem zkoušela stévii a dobrý. Nepociťovala jsem hořkou pachuť a chutnala prostě sladce. Dá se koupit ve zdravé výživě v různých formách, já zkusila kapky.

Nicméně jsem to s náhražkama sladké chuti stejně vzdala. Tu jednu kostku denně si do čaje klidně můžu dát. Sladidla na mě mají ten efekt, že si tělo myslí, že dostalo cukr a ono najednou nic. A tělo nedá pokoj, dokud si cukr fakt nedám. Netuším, čím to je.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam