• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BARA_ONLY_ONEDIETNÍ jídelníček aneb co jste dnes měli dobrého
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    tak jo, sice jsem nemocná, ale musím se do toho opřít. Už mě ty moje faldy serou

1) 50g celoz. chleba, gervais, šunka
    2) salát z červené řepy (řepa, jogurt, česnek), 50g chleba
    3) bude jablko a bílý jogurt
    4) bude mrkvová polévka se zázvorem, vepřový plátek, brambory
    5) bude zbytek sal. z červené řepy, bez pečiva
    MANXX
    MANXX --- ---
    RAFFAN: Moje osobní zkušenost z minulosti je, že když budeš takhle "blbnout", tak nejenže se jojo efektu nevyhneš, ještě ho uspíšíš. Nedělej to. Optimální je najít ten správnej /rozhodně nehladovej a nejednostranej/ jídelníček, ale není to lehký, to tedy opravdu ne.
    GALE
    GALE --- ---
    RAFFAN: A ještě jedna věc... být vegetarián/vegan se nerovná být krásný, štíhlý a šťastný. Pokud nevíš, jak na to, spíš si tím ublížíš než pomůžeš.
    ADLETA
    ADLETA --- ---
    RAFFAN: nejdriv mi dovol ti pogratulovat, krasna prace! Pak jen dodatecna otazka, pises si jidelnicek?

S tim masem je to tezky, v zadny diete zadny salamy nejsou, vetsinou je tam tak maximalne kureci nebo normalni sunka, co mam zkusenost, ale dost casto je tam maso. S hubnutim bez kazdodenni konzumace masa zkusenosti nemam.

Jediny, co ti treba doporucim je zaradit do jidelnicku lusteniny, pokud tak nedelas ;-)

Mno jeste k tomu tvemu planovanemu detoxikacnimu tydnu...IMHO to neni dobry napad, davat telu takovyhle soky, ale je to tvoje telo...ale nejsem odbornik...podle me telo vic nez detoxikaci potrebuje vyvazenou stravu a tu pouhym chroupanim zeleniny do tela nedostanes...
    GALE
    GALE --- ---
    RAFFAN: Gratulace k pokroku. Jen tvůj nápad skokově do sebe cpát jen zeleninu a ovoce opravdu není dobrý. Zkus se zeptat tady:
    [ Hubenouri a baculkove na nyxu.. aneb nevite nekdo jak ztloustnout nebo zhubnout ?? rychle.. kvalitne?.. zdrave?.. ? :)) ]
    Rádi ti tam poradí a nasměrují. Klidně tam přehoď tento svůj příspěvek.
    RAFFAN
    RAFFAN --- ---
    Zdravím. Za poslední rok a kousek se mi povedlo nenápadně a bezbolestně zhubnout (omezením nočního obžerství, žádný cheesburgry ve čtyři ráno po cestě party, o trošku míň živočišných produktů/o trošku víc zeleniny) 27 kilo - ze 129 na 102 (fuj, to jsou hrozný čísla :D ). Poslední měsíc-dva se hubnutí zastavilo a začínám pomalu(teda spíš rychle :) ), ale jistě nabírat, co bylo dole. Zatím jen dvě kila, ale stejně mě to štve. Mám takový plán, ale moc se v dietách a pod. neorientuju, tak bych prosil radu - jestli je to v pořádku, případně jestli si to z dlouhodobého hlediska ještě nezhorším: Lets start today... dnešek na očištění jen o neslazených čajích, vodě s citronem a kávě, od zítřka bych chtěl na týden detoxikační kůru, asi raw vegan - jen tepelně neupravenou zeleninu a ovoce...ale co dál? Poradíte nějaký jídelníček na rozjezd? Nejsem vege ani vegan, ale maso vyloženě nevyhledávám, radši si dám jednou - dvakrát týdně nějaký lepší maso, než do sebe každej den cpát salámy a párky. Vařim, rád vařim, a tu hodinku denně na přípravu něčeho na příští den/dva bych si nejspíš našel.
    Předem díky za rady :)
    ADLETA
    ADLETA --- ---
    Diky za podporu ;-)

dnes je to presne mesic co jsem zacala a dostala jsem se z 67,5 na 63,5kg...myslim, ze je to celkem slusny progress

neco ze vcerejsiho jidelnicku:

Adleta Wanna Be Slim
    http://adwbs.blogspot.de/
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    ADLETA: Paráda :)
    ADLETA
    ADLETA --- ---
    nejaky obrazky z poslednich dni, pardon za tapetu...

Dopoledni svacinka - mix z jogurtu, bananu, nektarinky a jahod

Obed - studene testoviny s kurecim, cuketou, lilkem a ricotou

Vecere

Obed - studeny testovinovy salat s tunakem

Snidane - vicezrnej chlebik s tvarohovou pomazankou (porek a mrkev)

Dopoledni svacinka

Obed

Odpoledni svacinka - mrkvovy salat s kesu orisky

Vecere - salat z bilych fazoli a sunky
    BARA_ONLY_ONE
    BARA_ONLY_ONE --- ---
    1. rýžovo-jogurtová kaše s ovocem (mixit.cz)
    2. 2 knackebroty s lučinou linie a šunkou, rajče
    3. indický dhal (červená čočka s rajčaty a listovým špenátem)
    4. 2 knackebroty se šunkou
    5. krůtí sekaná s čerstvou zeleninou a půlkou celozrnného rohlíku
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    RUSALKA: Vločky jsou sice stejně, možná i víc kalorické než bílé pečivo, nicméně tě zasytí na mnohem delší dobu, protože se jedná o pomalé sacharidy. Obsahují navíc důležitou vlákninu, mají nízký obsah tuku a hlavně jsou oproti bílému pečivu zdravé :)
    ZEGA
    ZEGA --- ---
    RUSALKA: treba ja snidala klidne i 5 klasickych rohliku s medem/marmeladou/maslem nebo treba 3 tlusty krajice chleba a za hodku jsem mela zase hlad.. ted si dam 60dk ovesnych vlocek zalitych mlekem (ve vodni lazni povareno, takze vznikne husta kase) a malou lzicku medu a hlad nemam do obeda..
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    Dík za tipy, třeba na míchaný vajíčka a vajíčka obecně vůbec nějak zapomínám .)
    LUCKAZ: S těmi vločkami si říkám, že to už si můžu dát nějaké pečivo, klidně i bílé, ne? Mám za to, že je to podobně kalorický.
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    GALE: Každý to máme jinak, ale já si ráno nedat vločky (nebo obecně sacharidy), tak jsem skutečně celé dopoledne nepoužitelná a cítím nutnost si to vynahradit nějakou sladkostí těsně před spaním ... Když si dám ráno sacharidy, pak k svačině něco z ovoce, odpoledne už je nepotřebuju, resp. si dám večer třeba malé množství přílohy.
    GALE
    GALE --- ---
    RUSALKA: Ale bacha na to... zrovna ze snídaně bych sacharidy nevynechávala, odpoledne ti půjde "huba šejdrem". Vynechej je pozdě odpoledne a večer.
    GALE
    GALE --- ---
    RUSALKA:
    půlka pečiva, 10 dkg šunky
    míchaná vajíčka a cibulkou
    jogurt s ovocem a ořechy
    ovesná kaše s ovocem/s ořechy/se skořicí/s kardamonem (proč ne, když ji neosladíš; má nižší glykemický index než pečivo a hodně vlákniny)
    kefír, tvaroh a další spousta mléčných výrobků
    LUCKAZ
    LUCKAZ --- ---
    RUSALKA: A co je podle tebe špatný na ovesných vločkách? ;)

Jinak vaječná omeleta se šunkou a zeleninou; knäckebrot s čímkoli (ideální tvarohové pomazánky, cottage, šunka, sýr), nejrůznější kaše s ovocem (já je ale dělám převážně z vloček, ať už ovesných, rýžových, ječných, ....).
    NTR23
    NTR23 --- ---
    RUSALKA: Asi se ti to nebude líbit, ale plechovka Rio Mare s okurkou nebo tři vejce se slaninou, zelenina na másle, nebo guacamole.
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    Hojte, pořád se ptám sama sebe, co s těmi snídaněmi. Nechci do sebe cpát pečivo tolik. Tak jsem si koupila ovesný vločky a teď si říkám, že jsem si vlastně moc nepomohla. Máte nějaké oblíbené dietnější snídaně? Dík, třeba mě něco inspiruje :)
    ADLETA
    ADLETA --- ---
    BARA_ONLY_ONE: burger je nahodou v pohode ;-) v beach body insanity ho maj dokonce v jidelnicku... zbytek super!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam