KUURA: Kdyz uz potkas takovy lidi tak jim primo na psovi ukaz jak mu barf prospiva. Urcite si trochu pamatujes jestli pred barfem mel nake problemy, prujem, zvraceni, cokoli...Rovnou jim to vpal. Stejne tak kvalita srsti a vypadavani srsti je nesrovnatelne lepsi. Nejsou to reci, ale fakta. Plus, pes jen tezko pribere tak ze by byl tlustej jak ty prasata co lezou po parcich. Lidi maj zafixovany, ze jakmile psovi nahmataj zebra tak je to spatne. Naopak, stihlej pes na barfu ma maximum energie ve svalech, a jelikoz nezije v divocine tak nepotrebuje tak silnou tukovou vrstvu, navic diky barfu se snadno reguluje prijem tuku, takze je-li potreba a pes potrebuje nabrat tak sandno zmenime jidelnicek pridame tuky, nakou tu rybku, misto ryze testovyny a pes je behem dvou dnu o par deka tuku silnejsi. Lidi sou naprosto neinfomovany, protoze sami nechtej znat pravdu. Kdybys jim rekla ze granulema akorat toho psa nicej a v nom zabijej jeho podstatu a stesti, tak se vysmejou. Narovinu...on je problem i v tom ze lidi zerou cim dal tim sracky a tak jejich psi jsou na tom stejne spatne. A ti co si hrajou na cool zdrave zijici sportovnce tak zas placaj paty pres devaty o tom jak psovi davaj granule za dvojku a jak jim veterinar doporucil to nejlepsi na trhu aby jejich pes mel peknou srst a delal pekna hovinka :D Uaaaaaa!!!! A nikdo znich si neuvedomuje ze cas strveny barfovanim neni nijak extra delsi a naklady jsou naopak o mnoho nizsi. A zdravi a stesi psa je neocenitelne!
Narovinu, neboj se lidem rict rpavdu o tom co delaj granule se strevem a celym zazivacim ustrojim. Je to snadny...granule at uz obsahujou treba 50% masa, to je jedno, je to v podstate mouka, ktera nabobtna, zaludek se nemusi moc snazit s travenim, ikdyz je pravdou ze s tim ma spis dost prace, ale v tomhle pripade jde o pohyb zaludku a vylucovani stav, a streva zlenivej, coz ma za nasledek ze ma pes sracku jakmile sezere cokoli venku nebo cokoli co je slozitejsi na traveni, treba kdyz se panicek roshodne ze psovi prilepsi a da mu vareny, vysuseny kureci prso. Vlastne ten pes ma sracku z granuli i tak, protoze tu houbu, co mu to v tele vytvori, nestravi. Lidi to proste nechapou, protoze nevedi. Jediny co znaj sou reklamy, prodejci v petshopech a veterinari. Reklamy jim vymazou mozky, prodejci znaj mozna nektery obsahy krmiv a doporucujou vsechno jen aby prodali a veterinari, ac jim jsem vdecnej za Spajkuv zivot, jsou z velke casti ziveni prodejem diet sponzorovaneho krmiva, plus jak jsem se osobne dozvedel tak veterinari toho ani o travici soustave psa moc nevedi, protoze tomu ani moc casu na skole nevenuji, teda alespon dle infomaci ktere mam...doufam jen ze to tak neni a verim ze mnoho z nich je na tom uz snad jinak.
Kazdopadbe granulovej svet je obrovskej byznys a proto my barfisti jsme na okraji teto psi spolecnosti :D Abych rekl pravdu, tak se stale snazim lidem vysvetlovat podstatu prirozeneho krmeni, nastesi mi naslouchaj a nastesti mam vedle sebe moc dobry priklad jak barf funguje, a zkusenosti s lecenim vseho moznyho jsou v tomto pripade taky plusem. Nebojme se zatahnout osvetu mezi granulare, je to potreba, hodne moc, stejne tak jako osveta v lidskem stravovani. Az paraxne to spolu souvisi.