• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SHARKIE: já plavu ráda a chodím, ale v zimě bych nejradši po večerním plavání natáhla pyžamko a župan a jela domů tak.
    Kdyby nebyl nejbližší bazén 20 minut autem, asi to tak dělám.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MAR_TINA: No, to je prave ten problem. Vodu milujem a plavat by som potrebovala kvoli klbom. Ale nedokazem sa nejak rozumne preniest cez ten opruz okolo.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SHARKIE: nenuť se k plavání, když ti nevyhovuje
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    AXTHEB: Ja vlastne ani netusim. Ale mam multisportku, tak to musim pozriet. S ex sme chodili na kupalisko kusok od neho, vecer na pol hodku. Ale hlavny problem je, ze len tie blbe vlasy mozem fenovat 15 min a stejne nebudu suche (v lete mi same neuschnu ani za cely den). Otravuje ma to aj doma po sprche.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SHARKIE: Já jsem takhle asi rok chodil dvakrát týdně kolem Axy (tam se platí/platilo za minuty), tak jsem ty dny chodil v kiltu, tj. měl jsem na sobě boty, ponožky, kilt a košili. To jde svléknout v zásadě okamžitě, takže jsem tam vlezl, shodil to, osprchoval se, dal pár bazénů, osprchoval, osušil, oblíkl, zaplatil 20 minut a šel dál. Nemáš nějaký bazén po cestě?
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    FRAKIRA: Jo, do plavania by som sa tiez potrebovala dokopat. Blbe je, ze kvoli klbom moc dlho plavat nevydrzim, takze sa mi fakt nechce trepat niekam daleko a stravit cestou a satnou o hodne viac casu, jak v bazene. Tam sa ta motivacia hlada fakt tazko.
    FRAKIRA
    FRAKIRA --- ---
    MAR_TINA: jj, endorfiny z cviceni neznam.. jedina moje reakce na jakekoliv cviceni je radost, ze to mam za sebou a nasledne uvedomeni si, ze priste musim zas. Nic moc :-/ (Momentalne se snazim sama sebe presvedcit, ze musim zacit plavat, protoze to je cinnost, kterou zvladam i takova rozbita, jak momentalne sem (problemy s rukou) - ale moc mi to nejde, protoze plavani je pro me naprosto nudna cinnost, navic je tam mokro a tak vubec... brr)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    KOTENCE: Som stejna. Mna tie endorfiny fakt vystreluju. Sauna je uplne bozi, ked mi po studenom bazenku bije srdce.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MART1NKA: Kam a kdy?
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    UNREALONE: Ja chodim rovnou z prace. Nebo se doma jen otocit. Jak se vyzuju, uz se nevykopu.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Tak mně minimálně běhání fakt vystřelí. Teď jsem se začala otužovat (plavat ve vltavě) a to taky dává, že jsem další hodinu high...
    + teda dělám různý sporty, abych se nenudila. Sice se v ničem extra nezlepšuju, ale baví mě to tak.
    Když vidím někoho běžet nebo plavat, tak začnu bažit stejně, jako by hulil brko :-)

Nevím, no. Jsem fakt dost závislostní typ.
    Ještě bych tohle potřebovala s drobkama na kuchyňský lince a podobný věci :-D
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    AXTHEB: Mozes chodit so mnou :)

Ja mam ten navyk vytvoreny. Ale je chemicky, proste bez endorfinov z cvicenia mi klesa nalada a horsie spim. Plus mam rada ked sa v niecom postupne zlepsujem.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    Před pár lety jsem jednoho dne začal cvičit. Nic sofistikovaného. Začal jsem a vydržel jsem to myslím něco přes 2 roky. Nebylo to asi každý den, ale průměrně klidně 5 dní v týdnu. Neřešil jsem jestli se mi chce. Hlavu jsem vypnul a prostě to šel dělat. Pak jsem zas jednoho dne přestal nebo zvolnil a pak přestal úplně. Teď bych se k tomu chtěl vrátit a nějak do toho nemůžu naskočit. Ale pamatuju si že to jde.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    Fascinuje mě to jak jednoduché se to zdá potom co se člověk rozhoupe. Neříkám, že to umím vždycky realizovat, ale myslím, že to i motivaci hodně pomáhá jakmile se vám to už jednou povede, tak aspoň víte že to jde a v čem je ten fígl. Ten je IMHO v tom, že se prostě zvednete a jdete tu věc dělat. Fyzicky se zvednout a začít je vážně hrozně jednoduché.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    UNREALONE: to je jedna z metod. Přijít z práce a převléknout se do sportovního bez ohledu na to, zda jdu nebo nejdu.
    UNREALONE
    UNREALONE --- ---
    Já o tom teď přemýšlel jak to funguje protože s tím mám taky samozřejmě problém a ke cvičení už se snažím vrátit několik měsíců spíš neúspěšně.
    Funguje mi třeba když chci jít běhat, tak hned po práci se začnu převlékat a pak už není prostor na váhání.
    Na druhou stranu racionalizace toho že cvičení stačí věnovat každý den 5-10 minut mě stejně nepomáhá k tomu to dělat.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    UNREALONE: tu endorfinovou reakci nemá každý, často to mají lidi smazané špatnými zážitky spojenými se sportem (školní tělocvik, nucení do nějakého sportu v oddíle atd.). A taky se netvoří při každém druhu sportu a při každé intenzitě, pro každého to je jiný.

Já jsem schopnost vyplavit endorfiny pohybem vracela do svého života tak 10+ let. Pravidelným sportem :)

Ale pořád lze budovat návyk, dobrá zpráva je, že ten vzniká už po 42 dnech.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Z_RYBY_KOST: Presne. Mam rada vylety do prirody, milujem lesy, ale dokopat sa do toho, aby som dvihla zadok a vypadla von, je strasny boj.
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    UNREALONE: no, tohle zní logicky, že ano. No, akorát, že na mě to třeba vůbec neplatí. I po několikaletém návyku jsem to pak klidně přestala dělat. Jen tak. Nevím. A to mám za sebou i vrcholový sport. A jo, endorfiny, adrenalin, dobrá kondice, pěkné osvalené funkční tělo, to je všechno super, ale na to se zvednout a jít, na to to prostě stejně někdy nestačí. A úplně nejhorší pro mě vždycky bylo si něco předplatit nebo víc investovat do vybavení, to je skoro jistota, že s tím sportem/cvičením brzy seknu ://
    Celoživotně bojuju s problémem se zvednout a jít na to, a to ikdyž se jedná o aktivity, které dělám moc ráda a dobíjí mi to baterky... Je to padlý na hlavu.
    PAKOBYLKA_
    PAKOBYLKA_ --- ---
    FRAKIRA: Ja mam teorii, ze budou zavisli na necem jinym (socialni site, fitness kultura) a/nebo maji ppp a cviceni je neco, co jim pomaha k ty jiny zavislosti. Cvicila jsem vzdycky, ale vzdycky pro radost a sklony k zavislosti mam velky. Nikdy jsem ale do toho nezahucela. Navic to vyzaduje preci jen nejakou disciplinu, zvednout se a neco delat. Neni to hned zabavny, boli to. Pro nemoc dva tydny vynechas a zas je to na hovno chvili. A z toho pohybu mas endorfiny, ale takovy jako mild, ne? Ze bych byla ze cviceni vystrelena jako z nejakych chemickych zalezitosti, to se mi nikdy nestalo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam