• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    Tenhle klub je určený diskusi o poruchách pozornosti, řešení problémů, výměnu zkušeností, atd.
    Laik nechť se zeptá a nejlépe si o tom něco přečte (online jsem toho našel dost, ale většinou anglicky), pokud sem zavítá odborník, budu moc rád za jakékoliv rady a připomínky.

ADD resp. ADHD jsou zkratky pro anglické termíny Attention-Deficit Disorder resp. to samé s "Hyperactivity", dříve se pro toto používalo označení LMD (Lehká Mozková Dysfunkce).

Pokud nevíte o co se jedná, ale zaujalo vás to, zkuste si něco málo přečíst...nechci sem opisovat ani základní popis, protože je toho docela dost, ale následujících pár odkazů by mohlo aspoň pro začátek pomoct:
    Příznaky (symptomy) [anglicky]
    Portál o AD(H)D na about.com [anglicky]
    Wikipedie [česky]
    Wikipedie [anglicky]

http://www.nepozornidospeli.cz/

Průběžně bych chtěl doplňovat odkazy a moudra na nástěnku, ale ne vždy mám čas (a jsem chaotik ;-) ) takže se hlaste o práva pokud se chcete realizovat :-)
    rozbalit záhlaví
    VALKYRA
    VALKYRA --- ---
    Z_RYBY_KOST: Díky za inspiraci! Dohledám. (Tím “vším” jsem myslela vše, co je mně dostupné či se ke mně dostalo přes jiné lidi, zdroje, což neznamená, že stále nevede někudy cesta, která mnou zatím nebyla objevena. Proto jsem též uvedla, že stále věřím v zázrak.)
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    VALKYRA: píšeš, že si zkusila úplně všechno. Tak mi to nedá se nezeptat, jestli už si řešila i přetrvávající primární reflexy?
    Ono když je to způsobeno na té somatické rovině, tak jsou všechny jiné (psycho)metody jen málo účinné, dokud se něco víc nepohne v těle.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Vy, kdo užíváte ritalin, nemáte častěji bez důvodu ucpaný nos?
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    TRAFO: tyjo a nechces tam jit, abys ji pak mohl hodit ten papir do ksichtu? :D to mne by teda vyprovokovalo takova doktorka.
    VALKYRA
    VALKYRA --- ---
    TRAFO: Díky moc za sdílení. Já už jsem vyzkoušela všechno (a když píši všechno, myslím VŠECHNO, včetně psychiatrů a dostupné pomoci v zahraničí), takže bych do Berouna šla, i kdyby to stálo 100 tisíc nebo jsem měla prodat jednu ledvinu (to možná trochu přeháním, ale můj pocit zoufalství to vystihuje dost přesně). Jsem již nějakou dobu ve fázi “tonoucí se stébla chytá” a stále ještě věřím v zázrak. (Jediné, co mám ještě v záloze, je specializovaný kouč na ADHD, ale ti, co za něco stojí, také něco stojí a tam mi 100 tisíc stačit nebude. Právě teď mám na rok koučku v Kanadě, která se na ADHD nespecializuje a pomáhá mi to, ale potřebovala bych vyšší frekvenci setkávání. Jednou za 14 dní je pro mě málo.)
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    MAR_TINA: každá trpělivost někdy dojde....
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    DRABICZ: nepomůže to ve světlých uvažujících soustředěnějších chvílích protějšku nějak vysvětlit, ty nefunkčnosti? Teda těžký to je i tak, ale lepší je, když vím, že to druhý nedělá úmyslně, ani že se málo nesnaží.
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    TRAFO: jo + se ti hroutí vztah, protože přicházejí zeleninové stavy, vyšší zapomětlivost atd. Prostě Mr. Bean... Díky, pomohlo mi, že jsi to napsal a fakt nejsem retardovaný.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    Zrovna jsem seděla asi půl hodiny na gauči a na střídačku hrála hru na mobilu a četla tři různé knížky. Asi půjdu za tou doktorkou, co mi nediagnostikovala ADHD, a zeptám se jí, co to teda podle ní je.
    VALKYRA
    VALKYRA --- ---
    Ahoj KIA, to bys byla moc hodná. Děkuji! Nejsem na žádných sociálních sítích, nemám tedy možnost si to na FB sama dohledat. Děkuji pěkně!
    KIA
    KIA --- ---
    VALKYRA: Na Facebooku jsem četla recenzi na ten program, jak jsou lidé hospitalizovaní pár dní. A vypadala pozitivně. :)
    Můžu zkusit najít, jestli chceš ?
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    ZLOKOCKA: adicare, mají dětské psychiatry a zatím máme dobré zkušenosti jak s přístupem tak i medikaci. Ale je to soukromé, takže cáluješ
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    ZLOKOCKA: Sakra to je skoda NUDZ jeste asi dva tydny zpatky nabiral. Nic lepsiho nez to zkouset asi neporadim. Oni neresi cekackt vzdy to jednou za cas otevrou naberou par lidi a zase zavrou.
    ZLOKOCKA
    ZLOKOCKA --- ---
    Dodám, že zatím jsme volali do NUDZ, TH kliniky a ESmedicum, všude nás víceméně poslali do háje, že mají plno a nedávají ani na čekačku.
    ZLOKOCKA
    ZLOKOCKA --- ---
    Dotaz na rodiče dětí s ADHD.

Potřebuju diagnostikovat syna (16), sama diagnózu mám a on je jak přes kopírák. Hrozně ráda bych mu pomohla, ale mám strach, že narazím na psychologa, co s ADHD nemá zkušenosti nebo ho neuznává, však ty historky znáte...
    Nemáte někdo osobní zkušenost? Nejlíp Praha, ale rozumné okolí dokážu pokrýt taky.
    WOLFGAR
    WOLFGAR --- ---
    ECLECTICA: Aha to jsem netusil, vlasy me taky uz vicemene opustily, ale u chlapu je to tak nejak normalka a tezko rict, jestli to maji na svedomi leky nebo jen pribyvajici roky a genetika.
    VALKYRA
    VALKYRA --- ---
    Zdravím!

Po pár letech jsem se opět rozhodla, že sem vlezu a pozdravím spíše asi nováčky, neb starých známých už tu (asi) mnoho nebude. Ve vyhledávači jsem našla zmínku o Berouně a chtěla se optat, jestli je zde již někdo s osobní zkušeností? Program již pár týdnů frčí, tak tu třeba bude jedna z oveček, která by mohla poreferovat. Jdu tam na vyšetření za pár dní. Komunikace zatím skvělá a evidentně mají kvalitní výcvik a bohaté zkušenosti s cílovkou. Ihned věděli, že bych nemusela dorazit včas, protože “za dopravu přece nemůžu”, poinstruovali, co mám v takovém případě dělat, dodali pomalu a srozumitelně tak podrobný návod, jak místa k vyšetření najít, že si optimisticky myslím, že to dám. Je zde někdo s osobní zkušeností, kdo si ji nechce nechávat jen sám pro sebe? Má očekávání jsou skromná. Předpokládám, že mi ten jejich dvanáctidenní program za 25 tisíc změní život.

Dále dotaz na Daniela G. Amena a jeho knihu (a 7 typovou teorii) “Healing ADD The Breakthrough Program that Allows You to See and Heal the 7 Types of ADD”. Je tu někdo, kdo se tím monstrem prokousal a případně se (jako já) našel v typu 6, a chtěl by sdílet? Díky!

Zaregistrovala jsem tu stížnosti na problémy s vlasy. Zkoušela jsem též vše možné a nejvíce mi pomohla přírodní cesta, konkrétně rýžová voda, rozmarýnový olej, pravidelná masáž hlavy. Teď se chystám ještě přidat nový recept od doktora Berga “Onion Juice for Extreme Hair Growth: Stop Hair Loss” https://m.youtube.com/watch?v=y29tJpldBok
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    Ze zivota, no.

FB-IMG-1748284955582
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    CNV: psychiatrička mě upozorňovala na to, že v tomhle obdobé dochází k dekompenzaci. Akorát jsem teda nevěděla, jak moc to může být zlý. Motání hlavy apod. vem čert, ale naprosto sdílím obavy žen, které mají strach z toho, že u nich propukla demence.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    DRABICZ: jsme zjevne podobny subtyp. Taky na me veci nezabiraj.
    CNV
    CNV --- ---
    ECLECTICA: Jo, to už jsem taky zjistila. Došlo i to málo dopaminu, co jsem ještě zvládla vyrábět.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam