• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    UNREALONEAD(H)D - porucha pozornosti s hyperaktivitou i bez
    Tenhle klub je určený diskusi o poruchách pozornosti, řešení problémů, výměnu zkušeností, atd.
    Laik nechť se zeptá a nejlépe si o tom něco přečte (online jsem toho našel dost, ale většinou anglicky), pokud sem zavítá odborník, budu moc rád za jakékoliv rady a připomínky.

ADD resp. ADHD jsou zkratky pro anglické termíny Attention-Deficit Disorder resp. to samé s "Hyperactivity", dříve se pro toto používalo označení LMD (Lehká Mozková Dysfunkce).

Pokud nevíte o co se jedná, ale zaujalo vás to, zkuste si něco málo přečíst...nechci sem opisovat ani základní popis, protože je toho docela dost, ale následujících pár odkazů by mohlo aspoň pro začátek pomoct:
    Příznaky (symptomy) [anglicky]
    Portál o AD(H)D na about.com [anglicky]
    Wikipedie [česky]
    Wikipedie [anglicky]

http://www.nepozornidospeli.cz/

Průběžně bych chtěl doplňovat odkazy a moudra na nástěnku, ale ne vždy mám čas (a jsem chaotik ;-) ) takže se hlaste o práva pokud se chcete realizovat :-)
    rozbalit záhlaví
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    SHARKIE: mala je porad niekde vybita a velku nosim na cesty pod stan/do dodavky. asi ked si kupim taku hezku ako ma Mar_tina, tak ju budem nosit i rada.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MART1NKA: Mam 2, malu a velku. Malu mam furt v kabelke. Pokial ju teda nepresuniem a nezabudnem vratit. :D
    SUK
    SUK --- ---
    SHARKIE: No, ani o to nejde, spis jen ADHDisti budou jeste mit vetsi tendence to jen tak hodit do baglu, cimz to rychleji odejde (a ze takovyhle kabliky maj kratkej polocas rozpadu) a ... pak to clovek nijak nevymeni. Binder dandet :))
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MAR_TINA: Mam 2, neviem kde su a neviem kde maju nabijaci kabel. I know.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    SUK: Za tym varovanim je nejaka vesela historka? :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SHARKIE: nevím, nabije mi to telefon 1,5 x z 15 % na plnej, takže v součtu vydržím dva dny plného užívání všeho
    Ale nejde do toho strčit kabel na nabíjení čtečky nebo náramku, to mám jinou.
    SUK
    SUK --- ---
    AXTHEB: cokoliv s napevno pridelanym kabelem nebrat. Tim spis, pokud ma clovek ADfullHD :D
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Ja uz mam svoje odlahcene powerbanky. :) Kable sa snazim drzat u nich. Aj ked v Porte sa mi ho podarilo niekde stratit. Nastastie som vtedy mala sebou este jeden.

Co mi pripomina, ze u tej mensej mam odvtedy docasny nahradny, tak by som ho mohla konecne vymenit za nejaky poriadny.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MAR_TINA: To nebude mat velku kapacitu, co? :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Tohle

SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MAR_TINA: Idealne :)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    SHARKIE: já mám typ s konektorem přímo v nabíječce.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    MAR_TINA: Obcas bude nabita, aj v batohu, ale kabel bude sediet doma na stole. :D
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MART1NKA: kup si powerbanku. Sice občas nebude nabitá nebo v batohu, ale občas jo
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MART1NKA: Moje oblubene este je ze si nevsimnem ze sa mobil v noci nenabijal a ma 12% a vybije sa mi este v mhd, takze si ledva stihnem najst kam mam ist vlastne. A potom sa cely cas modlim, aby som tam so svojim orientacnym nezmyslom vobec trafila.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    SHARKIE: Yes, ked sa mi macka nevychcije pred zachod, nerozbijem kvet a nevysypem hlinu, budik nevypnem tak, ze si nepamatam, ze vobec zvonil, ci nejaku poodbnu vec, tak zone outujem vo vani a zrazu meskam. A ked ani to, tak sa posere mhd, vystupim na blbej zastavke, alebo spadnem na rit po ceste na metro. A ak idem autom tak si zabudnem bryle ci mobil na navigaciu.

Ja uz som to vzdala. Nikto mi uz neveri.
    SHARKIE
    SHARKIE --- ---
    Je uplne jedno, kolko si dam rezervu, aby som zase nemeskala. Bud sa zabudnem, stratim, alebo mi zblbnu mapy, alebo vsetko dokopy.
    FND
    FND --- ---
    A-ha)
    KROPUCHA
    KROPUCHA --- ---
    FND: Skoro 2 roky
    FND
    FND --- ---
    KROPUCHA: diky , prostuduji to)
    KROPUCHA: a co je hrozne dlouha doba? V tom beroune psali plus minus 3 mesice. Jinak zadanku mam .
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam