• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    Každý kdo chce poradit ohledně linuxu je na spravném místě. Přímý následovník audítka stejného názvu. Pravidla jsou stejná jako predchozí, hlavně žádné FLAME!
    Na Hompage klubiku najdete alternativy k aplikacim. Snazim se drzet ten list v aktualizovane a hlavne zajimave alternativy, kdyby ste chteli neco pridat do listu dejte vedet.

    Jak se správně ptát:

    1) Popište příznaky problému nebo chyby co možná nejjasněji a nejpečlivěji.
    2) Popište prostředí, ve kterém chyba nastává, tj. architekturu, operační systém, aplikaci, verzi, atd. Jmenujte distribuci a verzi systému (např. Red Hat 8.0, Slackware 5.1, atd.).
    3) Popište, jak jste se k chybě dostali, a jak jste se ji pokusili odhalit, isolovat a pochopit ještě předtím, než jste se zeptali.
    4) Popište relevantní změny v konfiguraci, které jste v poslední době provedli.
    5) Pokuste se už předem zodpovědět případné doplňující otázky.
    6) Na dlouhé výpisy použijte služby na to určené - pastebin - http://pastebin.com/
    rozbalit záhlaví
    KOJA
    KOJA --- ---
    ADMIX: Tyjo, to vypada skvele! Presne to jsem hledal. Jenom se modlim aby na hostingu nebylo neco zariznutyho... Diky moc.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    KOJA: ~/.ssh/config

    Host *
    ForwardAgent yes
    KOJA
    KOJA --- ---
    ADMIX: Nemam pronajaty cely server, resp. nemam pristup ke konfiguraci ssh. Bez toho to asi nepujde, co?
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    KOJA: na hosting1 si zapni ForwardAgent, zbytek se zaonaci sam.
    KOJA
    KOJA --- ---
    MR_DAN: Pardon ale já se neptám jak zálohovat.
    KOJA
    KOJA --- ---
    Chci se víc zeptat na otázku, kterou jsem omylem položil jinde: [ KOJA @ Linux :: pro pokrocilejsi uzivatele :: + reseni komplikovanejsich problemu ]

    Mam běžící web a na jiném serveru bych rád udělal online backup. Objem dat bude poměrně značný a tak bych nejraději data posílal přímo mezi oběma stroji bez mezipřistání u mne.

    K oběma strojům mám ssh přístup přes login, klíč a heslo; klíč mám uložený na svém počítači, odkud budu spouštět skript. Nevím si rady, jak to zaonačit s ssh a scp aby se kopírovalo mezi vzdálenými stroji a zároveň se používaly certifikáty a správné porty.

    Zatím to mám bez certifikátů.

    ssh hosting1.cz -p 1234 \
    scp -P 567 data.txt hosting2.cz:upload

    Díky za tipy.
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    ERGOSUM: pripomen se mi za tyden - zatim mam funkcni betu pro sebe, ale je totalne nezabezpecena, takze ji musim jeste zapecetit, aleneni n to moc casu
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Nějakej tisk stránky do ebook by se mi také líbil. Případně se nabízím jako testovací králík.
    JTP
    JTP --- ---
    VLASTIS: Co wget? Ten umí taky udělat mirror včtně změny URL na lokální.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    VLASTIS: nejspise chces neco jako website copier - kam spada teleport pro. Pouzival jsem tyhle dva: http://www.httrack.com/ a http://www.pavuk.org/ (ten uz je starsiho data).

    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    Ahoj,
    potreboval bych poradit vhodnou commandline utilitu, ktera bude delat nasledujici:
    utilite predhodim URL, kterou mi stahne vcetne obrazku na te strance (i odkazovanych externe), ulozi je do predem zvolene slozky a prepise obrazky tak, aby se odkazovaly lokalne?

    Pisi si aplikaci, ktera mi z predhozenych url vygeneruje ebook, ale utilita, kterou pouzivam na samotnou genezi ebooku (ebook-convert od Calibre) pracuje pouze s objekty, ktere se nachazeji na stejneme serveru (hostu) jako je odkazovana URL, takze pokud je na strance obrazek nebo vkladany text z jineho hosta, tak jej nestahuje.

    V podstate hledam commandline "teleport pro", a nepotrebuju aby to umelo stahovat i odkazy..

    diky
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    ZUZU: tak to mas stesti! Jinak kdyz si v VLC playeru zapnes wallpaper mode, tak si okno s videem muzes hodit kam chces, zkratky si taky muzes nastavit jak chces.
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    SAMGARR: z vlastní zkušenosti - poslední tři roky jsme tam měli komp s winampem a problémy nebyly. asi se u nás málo pije :)
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    DELVIT: nově založený uživatel funguje bez problémů, prostě divný chování :) předevčírem jsem selinux vypnul úplně a systém se jej i tak snaží spustit a nenajde nějakej konfig, na kterej jsem ani nesáhnul a díky tomu se nespustí vůbec. F15 letí z disku, škoda, jinak se mi to distro celkem líbí
    RADICETA
    RADICETA --- ---
    RADICETA: Mystérium odhaleno - na vině byl zvukový káblík dodaný výrobcem Genius, který byl nevalné kvality a v konektoru zvukovky poněkud čochtal. Ještěže tu podobných mám mrtě.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    ZUZU: z vlastni zkusenosti, pokud budes mit v knajpe jukebox s vice jak 5 tlacitkama, vzdycky budou mit barmani a opilci nejaky problem:)
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    WIL_M: no kdyz to dela pro vsechny home, tak to asi bude nejaky systemwide soubor...
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    RADICETA: zkus si pohrat si s alsamixerem .. abys nenastavoval hlasitost pres PCM (to mej klidne na pulku) ale pres Master
    tusim ze neco podobnyho jsem resil a bylo to jen o spatny volbe hejblatek..
    RADICETA
    RADICETA --- ---
    STEFAN: Playery jsem zkoušel vyměnit, zkusil jsem tam vrznout i live Mint (jinak arch + alsa) ale furt špatné. Je to divné, neboť když dám do notebooku sluchátka - dobrý, do repráčků sluchátka - dobrý, repráčky do mp3 - dobrý, akorát přímo ntb - repráky špatný v mpd, v deadbeefu, ve vlc...
    STEFAN
    STEFAN --- ---
    RADICETA: mě tohle dělal aqualung.. nevím, jestli používal jiné knihovny, nebo jen byl "špatně" napsaný.. výměna playeru pomohla ;)
    RADICETA
    RADICETA --- ---
    Čau, potřebuju popostrčit. Mám repráčky a chrchlají mi. Když do ich pustím zvuk z mp3 přehrávače je vše ok a řve to jak vzteklý, ale když do nich jde zvuk z počítače jsou zahlcené při mnohem nižší hlasitosti (už při skoro neslyšitelné). Co dělám špatně?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam