• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    KOJA
    KOJA --- ---
    ADMIX: Tyjo, to vypada skvele! Presne to jsem hledal. Jenom se modlim aby na hostingu nebylo neco zariznutyho... Diky moc.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    KOJA: ~/.ssh/config

    Host *
    ForwardAgent yes
    KOJA
    KOJA --- ---
    ADMIX: Nemam pronajaty cely server, resp. nemam pristup ke konfiguraci ssh. Bez toho to asi nepujde, co?
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    KOJA: na hosting1 si zapni ForwardAgent, zbytek se zaonaci sam.
    KOJA
    KOJA --- ---
    MR_DAN: Pardon ale já se neptám jak zálohovat.
    KOJA
    KOJA --- ---
    Chci se víc zeptat na otázku, kterou jsem omylem položil jinde: [ KOJA @ Linux :: pro pokrocilejsi uzivatele :: + reseni komplikovanejsich problemu ]

    Mam běžící web a na jiném serveru bych rád udělal online backup. Objem dat bude poměrně značný a tak bych nejraději data posílal přímo mezi oběma stroji bez mezipřistání u mne.

    K oběma strojům mám ssh přístup přes login, klíč a heslo; klíč mám uložený na svém počítači, odkud budu spouštět skript. Nevím si rady, jak to zaonačit s ssh a scp aby se kopírovalo mezi vzdálenými stroji a zároveň se používaly certifikáty a správné porty.

    Zatím to mám bez certifikátů.

    ssh hosting1.cz -p 1234 \
    scp -P 567 data.txt hosting2.cz:upload

    Díky za tipy.
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    ERGOSUM: pripomen se mi za tyden - zatim mam funkcni betu pro sebe, ale je totalne nezabezpecena, takze ji musim jeste zapecetit, aleneni n to moc casu
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Nějakej tisk stránky do ebook by se mi také líbil. Případně se nabízím jako testovací králík.
    JTP
    JTP --- ---
    VLASTIS: Co wget? Ten umí taky udělat mirror včtně změny URL na lokální.
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    VLASTIS: nejspise chces neco jako website copier - kam spada teleport pro. Pouzival jsem tyhle dva: http://www.httrack.com/ a http://www.pavuk.org/ (ten uz je starsiho data).

    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    Ahoj,
    potreboval bych poradit vhodnou commandline utilitu, ktera bude delat nasledujici:
    utilite predhodim URL, kterou mi stahne vcetne obrazku na te strance (i odkazovanych externe), ulozi je do predem zvolene slozky a prepise obrazky tak, aby se odkazovaly lokalne?

    Pisi si aplikaci, ktera mi z predhozenych url vygeneruje ebook, ale utilita, kterou pouzivam na samotnou genezi ebooku (ebook-convert od Calibre) pracuje pouze s objekty, ktere se nachazeji na stejneme serveru (hostu) jako je odkazovana URL, takze pokud je na strance obrazek nebo vkladany text z jineho hosta, tak jej nestahuje.

    V podstate hledam commandline "teleport pro", a nepotrebuju aby to umelo stahovat i odkazy..

    diky
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    ZUZU: tak to mas stesti! Jinak kdyz si v VLC playeru zapnes wallpaper mode, tak si okno s videem muzes hodit kam chces, zkratky si taky muzes nastavit jak chces.
    ZUZU
    ZUZU --- ---
    SAMGARR: z vlastní zkušenosti - poslední tři roky jsme tam měli komp s winampem a problémy nebyly. asi se u nás málo pije :)
    WIL_M
    WIL_M --- ---
    DELVIT: nově založený uživatel funguje bez problémů, prostě divný chování :) předevčírem jsem selinux vypnul úplně a systém se jej i tak snaží spustit a nenajde nějakej konfig, na kterej jsem ani nesáhnul a díky tomu se nespustí vůbec. F15 letí z disku, škoda, jinak se mi to distro celkem líbí
    RADICETA
    RADICETA --- ---
    RADICETA: Mystérium odhaleno - na vině byl zvukový káblík dodaný výrobcem Genius, který byl nevalné kvality a v konektoru zvukovky poněkud čochtal. Ještěže tu podobných mám mrtě.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    ZUZU: z vlastni zkusenosti, pokud budes mit v knajpe jukebox s vice jak 5 tlacitkama, vzdycky budou mit barmani a opilci nejaky problem:)
    DELVIT
    DELVIT --- ---
    WIL_M: no kdyz to dela pro vsechny home, tak to asi bude nejaky systemwide soubor...
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    RADICETA: zkus si pohrat si s alsamixerem .. abys nenastavoval hlasitost pres PCM (to mej klidne na pulku) ale pres Master
    tusim ze neco podobnyho jsem resil a bylo to jen o spatny volbe hejblatek..
    RADICETA
    RADICETA --- ---
    STEFAN: Playery jsem zkoušel vyměnit, zkusil jsem tam vrznout i live Mint (jinak arch + alsa) ale furt špatné. Je to divné, neboť když dám do notebooku sluchátka - dobrý, do repráčků sluchátka - dobrý, repráčky do mp3 - dobrý, akorát přímo ntb - repráky špatný v mpd, v deadbeefu, ve vlc...
    STEFAN
    STEFAN --- ---
    RADICETA: mě tohle dělal aqualung.. nevím, jestli používal jiné knihovny, nebo jen byl "špatně" napsaný.. výměna playeru pomohla ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam