• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DELVITLinux pro zacatecniky a obycejne uzivatele (NO FLAMES!)
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    PISKVOR: virtualbox a PCIe funguje. Potreboval jsem onehda flashnout nejmenovanou cinskou ExpressCard (mam v notebooku EC pres PCIe), ktera mela flashovaci sw jen pro windows... musis mit splneno par podminek (iommu, dma remaping), ale chodi to

    Chapter 9. Advanced topics
    https://www.virtualbox.org/manual/ch09.html#pcipassthrough

    //prepodkladam, ze vmware to umi taky.
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    DANIELSOFT: odpovím si sám, tak k těm volbám se ještě musí přidat --kempston a pak to chodí. dokumentace je v tomhle taková nejasná nebo ji neumím dobře číst - ale ještě že jsem na to přišel, přitom už mám rozepsanýho maila tvůrcům
    SHADY127
    SHADY127 --- ---
    Why and How to Use Ring Instead of Skype on Linux

    Why and How to Use Ring Instead of Skype on Linux | Linux.com | The source for Linux information
    https://www.linux.com/learn/why-and-how-use-ring-instead-skype-linux

    "It is like when you say Ring is an alternative to Skype. No, no, it's not. Skype is ghastly. It is proprietary; it is demonstrably insecure; there is evidence that Microsoft uses Skype to siphon off conversations to the NSA; and the GNU/Linux version still lags behind the Windows one. So no, Ring is not an alternative to Skype. Ring is a full-featured, open source product that you need to know about."
    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    Navic si ted vybavuju, ze to asi nebyl huawei, ale gsmart.
    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    AXTHEB: ted sem psal, ze to je par let zpatky, proste si uz detaily nepamatuju8-] nechte to plavat, je to ot a davno vyreseny. Jestli to budu s nejakym dalsim telefonem resit znova, tak si pridu pro radu, slibuju;)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    PUNKREASS: A viděl to ten virtual i po bootu? V recovery módu mívají telefony jiné USB id
    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    CHOROBA: tak o adb samozrejme vim. Ale z casti sem byl moc linej se mu snazit porozumet a z casti tam byl jeste nejakej jinej problem, kterej uz si nepamatuju. Je to mozna uz 4 roky. Proste sem to po par dnech snazeni vzdal a zvolil sem cestu nejmensiho odporu:] To je ale fuk, co sem chtel rict je, ze mam taky zkusenost s tim, ze usb komunikace ve virualu ne vzdy probiha tak, jak by jeden ocekaval.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    tyve proc si rootoval androidi telefon z widli???? :-o
    adb je nativne linuxovy
    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    CHOROBA: to je naprosto mozny, ze sem delal neco spatne. Ten nastroj na root telefon normalne videl (virtualni windows taky - jako sotorage pouzit sel), ale samotnej root proste neprobehnul. Po porade se supportem huawei sem nakonec stahnul nejaky testovaci windows s licenci na mesic a za pul hodiny pak bylo hotovo.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    PUNKREASS: spatne, mapujes usb string. funguje v cemkoliv co dela virtualkizaci
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    PISKVOR: PUNKREASS: Scanner filmů a jeho dementní(pouze win) ovladač..
    V BIOSu nastavím to USB jako C:(prostě to bude hlavní pevný disk) a nainstaluju na něj widle. Instalace funguje pouze na tom jednom počítači, ale po vyndání flashky se widle přestěhují do šuplíku a nemohou škodit.
    PUNKREASS
    PUNKREASS --- ---
    PISKVOR: ne vsechny zarizeni komunikujou pomoci USB skrz se svym softwarem tak, jak by meli. Aspon teda ve virtualboxu. Napriklad kdyz sem rootoval muj starej prvni huawei, tak sem widle nakonec proste stahnout a nainstalovat musel.
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    usb fer, prave jeden ze softu co me zabijel na widlich potreboval usb dongle, nastesti uz to slape i ve virtualu. ;)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    ERGOSUM: Do virtuálu a hardware skrz? (USB lze, PCIe jsem nezkoušel)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    DANIELSOFT: Stále odkládám instalaci Widlí(potřeba k ovládání obskurního hardwaru). Ale půjdou jen na flashku. :-)
    DANIELSOFT
    DANIELSOFT --- ---
    já mám teďka odnedávna novej počítač, došel se sedmičkama, tak jsem tu jejich partition hodně zmenšil a dal tam dualboot: v podstatě kvůli windowsovým hrám (které ale hraju jen zřídka) - teďka furt bootuju do Linuxu a ty Wokna tam mám "kdyby náhodou byly k něčemu potřeba"
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    CHOROBA: moje řeč.. =D na svym kompu mám ve virtuálce jak sedmičky, tak desítky, který jsem si upgradoval nejdřív jen for fun, ale teď na tom testuju kompatibilitu programů mezi w8.1 a w10 =) Ale pokud si to majitel notesu výslovně přeje a s virtuálkou není spokojen - hlavně kvůli práci - tak když to jde, tak proč to nezkusit,... aspoň se ověřilo, že linux na dualboot jde vytvořit i už s hotovejma desítkama =)

    MVEK: Možná jsem šel touto cestou, protože mě nenapadlo vytvářet čistou instalačku na desítky ve virtuálce - jediný Widle, který mám jsou virtuálky a ty používám okrajově...
    CHOROBA
    CHOROBA --- ---
    tyve ze se na ty widle nevyserete, instalace 20hodin....:-o mam je kuliva tech par posranejm programum ve virtualu ve 20G file a srat na to.
    MVEK
    MVEK --- ---
    TEAPACK: Ale tak to je snad jedno, jestli vytvoříš partition z recovery W7 nebo W10 a nainstaluješ rovnou W10... Jako je to jedno, absolvoval jsi to, ale imho sis mohl ušetřit čas.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    MVEK: protože předtím tam byl linux a dával se tam nový disk...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam