Já už od dááávných windowsích dob mám data a systém na discích zvlášť. Pravda na SSD to už nemá smysl. Na HDD to šetří starosti.
Snadné zálohy dat. Snadné zálohy natavení. A když něco rozbiju, udělám novou instalaci. Vše je zas čisté, svěží a vonící. Co se osvědčilo, dám znovu, co ne, to vynechám, nebo nahradím.
Vlastně si stačí uvědomit, že OS a programy mám k tomu, abych mohl používat data a pracovat s nimi.
Víc operačních systémů?
Není to takový problém. Jde je přepínat i za běhu. (když se chci jen podívat, nainstaluji je na flashku) Někdy si chceš jen vyzkoušet jiné prostředí. To jde i na té samé ditribuci. Nebo si to namixuješ dle své chuti. Líbí se vám kancelářský balík z jiné ditribuce víc? Chcete jiný přehrávač videa? Ale proč ne? To není jako Widle, nebo jako Android, kde musíte strpět i aplikace, které nechcete. Tady šéfujete vy.
Zrovna Linux Mint a Elementary OS mají stejný základ a neměl by být problém sestavit si "Elementary Mint" Tedy pro začátek prostředí a aplikace. Je to taková stavebnice.
Ale pravdou je, že pokud ti vyhovuje distribuce jak je, bývá lépe odladěná dohromady a má jednotný vzhled.