• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIGREKuchařky, knížky o vaření a o jídle
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Další skvělej (pro mě osobně nejlepší) zdroj koktejlů je kupodivu Esquire.
    Protože do něj píše Wondrich.

    Martini Recipes - Drink Recipe – How to Make the Perfect Martini - Esquire
    http://www.esquire.com/drinks/martini-drink-recipe
    Food Recipes - New Recipes from Eat Like a Man Blog - Esquire
    http://www.esquire.com/archives/blogs/food-for-men/by_tag/david%20wondrich/15;1
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    (jinak prohledej si ten blog, spoustu koktejlů tam má skrytých pod dalšíma tagama)
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    DRIZZT: Není to kniha, ale moc sympaticky na mě působí Friday Cocktail Hour příspěvky na blogu od Michaela Ruhlmana - http://ruhlman.com/tag/friday-cocktail-hour/ Pokud neznáš, tak Ruhlman je autorem několika úžasných kuchařek (Ratio, Ruhlman's 20, Charcuterie,...a další)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DRIZZT: S případnejma řečma o koktejlech budeš vítaná tady: [ Whisk(e)y aneb Máme rádi jakýkoliv kvalitní chlast a nestydíme se za to! ] (Barmanskej klub o koktejlech stojí za hovno.) Každý pič či pička je vítaným zpestřením našich ztuchlých alkohokolických řad.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MIC: Ta by me taky zajimala
    MIC
    MIC --- ---
    kdo už máte http://www.melvil.cz/kniha-ctyrhodinovy-sefkuchar ? Stojí to za ty penízky?
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    MACHALIK: Moc děkuji!
    DRIZZT
    DRIZZT --- ---
    Ráda bych nějakou knihu o koktejlech - nemáte někdo doporučení?
    GGG
    GGG --- ---
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    Tahle kuchařka aktuálně v akci na Bookdepository (ještě cca 11 minut:)

    The Scandinavian Kitchen: Over 100 Essential Ingredients with 200 Authentic Recipes : Hardback : Camilla Plum : 9781856268714
    http://www.bookdepository.co.uk/Scandinavian-Kitchen-Camilla-Plum/9781856268714
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Pls, nějaký funkční link na Plenty nebo Cookbook od Mr. Yotam Ottolengi? Tento ZUZKAOU: mi nefunguje.
    Zvažuju nějakou jeho knihu, ale nebráním se i předchozímu prohlédnutí "nepapírově".
    KEEP_SMILE
    KEEP_SMILE --- ---
    HLEN: jasny, taky mi obcas prijde, ze uz je to stradne davno :))
    HLEN
    HLEN --- ---
    KEEP_SMILE: mno.....dve leta.
    ..ani mi nedošlo ze je to tak "dlouho" :)
    KEEP_SMILE
    KEEP_SMILE --- ---
    HLEN: pred lety? Ty prvni dve knizky vysly asi 2012 :)
    Nicmene souhlasim s ostatnima. Znam spoustu lidi, co take vari podle jeho knizek a nikdo s receptama problem nema. Ani ja ne. Jo, nekde je trochu vic masla, ale vetsina je v pohode.
    HLEN
    HLEN --- ---
    DAVE_PAGE: no já ji podle toho vařil před lety ke zkouškám a stručně řečeno není..
    musel jsem ubrat
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    HLEN: jj 90g. jsem se upsal. Ale i tak mi to prijde normalni mira. A i u te pastiky to je ok a ta pastika bude dobra.
    HLEN
    HLEN --- ---
    DAVE_PAGE: osobně proti Vaňkovi nic nemam, ale ty receptury jsou imo spatne propocitane
    HLEN
    HLEN --- ---
    DAVE_PAGE: nedalo mi to a otevřel jsem ji teď.....str. 32 v kaldounu ctu 90g másla. U paštiky má 250 másla a k tomu 200g sádla na restovani
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    HLEN: asi koukas do spatnych knih. mam ty kucharky u sebe a v kaldounu je 50g masla a do drubezi pastiky davaji 250g masla. V te pastice je pomer tuku (maslo, sadlo) cca 60%. Coz se muze na prvni pohled zdat hodne, ale sam mam vyzkouseno, ze u pastiky je ten tuk nezastupitelnej. Sam davam (vlastni recept) urcite vic jak 50%.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam