• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    In this crisis an assembly is elected to rewrite a new Constitution which can include the lessons learned from this, and which will substitute the current one (a copy of the Danish Constitution).

    25 citizens are chosen, with no political affiliation, out of the 522 candidates. For candidacy all that was needed was to be an adult and have the support of 30 people. The constitutional assembly starts in February of 2011 to present the ‘carta magna’ from the recommendations given by the different assemblies happening throughout the country. It must be approved by the current Parliament and by the one constituted through the next legislative elections.
    So in summary of the Icelandic revolution:

    -resignation of the whole government
    -nationalization of the bank.
    -referendum so that the people can decide over the economic decisions.
    -incarcerating the responsible parties
    -rewriting of the constitution by its people

    http://eclinik.wordpress.com/2012/04/13/iceland-revolution/#respond
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Iceland's President Explains Why The World Needs To Rethink Its Addiction To Finance - Business Insider
    http://www.businessinsider.com/olafur-ragnur-grimsson-iceland-2012-4
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Greek Town Develops Bartering System Without Euro - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=9y9R0v96K48
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    V Řecku se vzhledem ke krizi (přirozeně) rozjíždí komplementární lokální měny - LETS, v médiích včetně BBC radši důsledně a nepřesně označované jako "barter".

    http://www.shareable.net/blog/volos-greece-taps-alternative-currency-for-a-shareable-city

    As Greece continues to search for solutions to its national economic crisis, the port town of Volos has adopted an old-school barter system to help its citizens muddle through. Five years into their recession with 21 percent unemployment, some Volos residents who were short on Euros but long on other resources created a local currency (called TEMs in Greek) that is traded based on non-monetary contributions into the online system. People sign up for a TEMs network account, see what services they might offer to other folks in their area who are in need, and start amassing credits that can be cashed in for things they themselves need. TEMs can be used for everything from bakers to babysitters, teachers to technicians. In theory, the value of one TEM is equal to the value of one Euro.

    FEMUR
    FEMUR --- ---
    k tem vyzvam u nas:)

    lolik


    achachacha amateri

    to je kokotismus:)

    a btw jakej maj teda pravni ramec, pokud to neni obcansky sdruzeni, jak vedou ucetnictvi?

    AHA?


    Zprávy | ParlamentniListy.cz – politika ze všech stran
    http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/Vandas-si-zaregistroval-Holesovskou-vyzvu-Smejdi-rika-Popelka-229370
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Review: Noam Chomsky's "Occupy" | FPIF
    http://www.fpif.org/articles/review_noam_chomskys_occupy

    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Occupy Together | Home
    http://www.occupytogether.org/
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    NAKASHI: Nevyřešíš. Ale můžeš ho zredukovat na míru, kterou už pak můžeš účinně potírat mocenskými nástroji. Příměr: Policajti na Czechtek vtrhli ve chvíli, kdy tam byly ještě tisíce "nevinných", výsledkem je vícegenerační nenávist k Paroubkovi. Kdyby přitom počkali, až začne pršet jak z konve, takže by všichni utekli, a zbylo by tam deset fakt těžkejch smažek, co tam zakládají požáry, aby se zahřály, tak pak by případný úder policie byl brán většinou společnosti jako zcela přiměřený k zabránění vážných škod.

    V Nizozemí užívání drog po legalizaci kleslo.
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    XCHAOS: ja bych rekl, ze prave outsorcovani statnich sluzeb soukromymi firmami je prave ten kapitalismus, ktery uctivaji vsichni "pravi pravicaci". Filosofii bych do toho nepletl.
    NAKASHI
    NAKASHI --- ---
    XCHAOS: jakou mlhou? omg

    keller to popsal velice presne. a je to hlavne velkej byznys, typicka neoliberalni redistribuce do kapsy soukromnika, strucne receno. nedavno probehnul skandal, kdy byl nakej soudce dokonce odsouzenej za to, ze spolupracoval s majitelem/provozovatelem (ne)jedny soukromy veznice (nebo mel v ty firme sam nakej majetkovej podil) a lifroval tam do ni jednoho odsouzenyho za druhym. mimochodem v nakym dokumentu bylo uvedeno, ze vic nez tretina cernochu ve veku do 35 let ma primou vlastni zkusenost s napravnim systemem - tj. ze byla odsouzena a sedela.

    a jako jestli si myslis, ze treba kriminalitu a patologicky spolecensky jevy spojeny s drogama vyresis totalni drogovou legalizaci, tak to uz muzes volit rovnou ty svobodny...
    tak blbej, doufam, ale jeste nejses...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NAKASHI: co se ti zase nelíbí? :-) já teda libertarián nejsem - ale nepřijde mi, že privatizace vězenského systému v USA je zrovna typickým příkladem "kapitalismu". je to exces, to jistě - ale v podstatě to umožnuje určitým mocenským složkám předstírat, že jsou soukromý sektor a ne státní. vězení je vždycky "základ státu" - i kdyby se tvářilo sebevíc soukromě. takže tu máme co do činění spíš s terminologickou mlhou, která kolem toho vzniká.
    NAKASHI
    NAKASHI --- ---
    XCHAOS: svata prostoto...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NEKROMANT: nevím, jestli přebujelost vězenského systému v USA má něco společno s kapitalsmem. To je jako by si prohlásil, že marxistickým záměrem bylo od samého začátku, aby Stalin stavěl na Sibiři gulagy... (proboha... marxisté a anarchisté v 19. století snili o komunistické revoluci ve _vyspělých zemích_ ... to se reálně stalo, nad tím by reálně kroutili hlavou, asi jako my hackeři, až se nám 3D tiskárny vyráběné v Asii nedříve rozšíří v Africe...)

    Většina těch mladých černochů sedí např. za drogové delikty - ovšem skuteční libertariáni (tedy obhájci "kapitalismu pro kapitalismus samý", nikoliv nějaké účelové koalice nacionalistů, militaristů, rasistů, náboženských konzervativců, apod) by drogy jednoduše legalizovali, tudíž v USA by ve vězení neseděl skoro nikdo (i vzhledem k tomu, že by se drogové mafie v kombinaci s legálním držením střelných zbraní mezi sebou rychle vzájemně pozabíjely :-)
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    SCHWEPZ: Kurva drát ! Horší je že nemáme žádného garanta demokracie.. čína, USA .. jedno lepší než druhé..
    Do prdele s kapitalismem.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    SCHWEPZ:

    V USA řeší sociální problémy jednoduše tím, že už více než dva miliony chudých lidí zavřeli od počátku 80. let do vězení. Naprostá většina tamějších vězňů jsou mladí, málo kvalifikovaní lidé černé pleti. Tímto způsobem si v USA vydatně snížili míru nezaměstnanosti oproti Evropě.Existují dokonce grafy, které dokládají, že např. výdaje na sociální bydlení klesaly v jednotlivých státech Unie stejným tempem, jakým rostly výdaje na stavbu a provoz vězení. Vězení se stává sociálním bydlením těch nejnižších vrstev. Přitom až třetina vězení je ve Spojených státech už zprivatizována, takže z kriminalizace chudoby bohatnou majitelé věznic. Čím více lidí končí za mřížemi, tím více peněz pro provozovatele vězení ze státních dotací plyne. Takto dnes funguje země svobody a garant demokracie.
    (Prof. PhDr. Jan Keller, CSc.)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Spanish indignados

    V dopise na rozloučenou napsal: „Vláda zničila veškeré možnosti pro mé přežití, které záviselo na důstojné penzi, již jsem si platil sám bez pomoci státu po 35 let. Protože mi pokročilý věk neumožňuje dynamicky reagovat, nevidím jiné řešení než důstojný konec svého života. Nechci se vidět, jak prohrabávám odpadkové koše, abych našel něco k jídlu.“

    Sebevražda zoufalého důchodce rozpoutala v Aténách peklo – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/264001-sebevrazda-zoufaleho-duchodce-rozpoutala-v-atenach-peklo.html
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    repost

    7.1 Million Americans are in the Prisons system so Corporations can Profit from your Tax money ! - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=7BF2pKDFcmk

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam