• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZOccupy Wall Street
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Review: Noam Chomsky's "Occupy" | FPIF
    http://www.fpif.org/articles/review_noam_chomskys_occupy

    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Occupy Together | Home
    http://www.occupytogether.org/
    ALCATOR
    ALCATOR --- ---
    NAKASHI: Nevyřešíš. Ale můžeš ho zredukovat na míru, kterou už pak můžeš účinně potírat mocenskými nástroji. Příměr: Policajti na Czechtek vtrhli ve chvíli, kdy tam byly ještě tisíce "nevinných", výsledkem je vícegenerační nenávist k Paroubkovi. Kdyby přitom počkali, až začne pršet jak z konve, takže by všichni utekli, a zbylo by tam deset fakt těžkejch smažek, co tam zakládají požáry, aby se zahřály, tak pak by případný úder policie byl brán většinou společnosti jako zcela přiměřený k zabránění vážných škod.

    V Nizozemí užívání drog po legalizaci kleslo.
    KAILASH
    KAILASH --- ---
    XCHAOS: ja bych rekl, ze prave outsorcovani statnich sluzeb soukromymi firmami je prave ten kapitalismus, ktery uctivaji vsichni "pravi pravicaci". Filosofii bych do toho nepletl.
    NAKASHI
    NAKASHI --- ---
    XCHAOS: jakou mlhou? omg

    keller to popsal velice presne. a je to hlavne velkej byznys, typicka neoliberalni redistribuce do kapsy soukromnika, strucne receno. nedavno probehnul skandal, kdy byl nakej soudce dokonce odsouzenej za to, ze spolupracoval s majitelem/provozovatelem (ne)jedny soukromy veznice (nebo mel v ty firme sam nakej majetkovej podil) a lifroval tam do ni jednoho odsouzenyho za druhym. mimochodem v nakym dokumentu bylo uvedeno, ze vic nez tretina cernochu ve veku do 35 let ma primou vlastni zkusenost s napravnim systemem - tj. ze byla odsouzena a sedela.

    a jako jestli si myslis, ze treba kriminalitu a patologicky spolecensky jevy spojeny s drogama vyresis totalni drogovou legalizaci, tak to uz muzes volit rovnou ty svobodny...
    tak blbej, doufam, ale jeste nejses...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NAKASHI: co se ti zase nelíbí? :-) já teda libertarián nejsem - ale nepřijde mi, že privatizace vězenského systému v USA je zrovna typickým příkladem "kapitalismu". je to exces, to jistě - ale v podstatě to umožnuje určitým mocenským složkám předstírat, že jsou soukromý sektor a ne státní. vězení je vždycky "základ státu" - i kdyby se tvářilo sebevíc soukromě. takže tu máme co do činění spíš s terminologickou mlhou, která kolem toho vzniká.
    NAKASHI
    NAKASHI --- ---
    XCHAOS: svata prostoto...
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    NEKROMANT: nevím, jestli přebujelost vězenského systému v USA má něco společno s kapitalsmem. To je jako by si prohlásil, že marxistickým záměrem bylo od samého začátku, aby Stalin stavěl na Sibiři gulagy... (proboha... marxisté a anarchisté v 19. století snili o komunistické revoluci ve _vyspělých zemích_ ... to se reálně stalo, nad tím by reálně kroutili hlavou, asi jako my hackeři, až se nám 3D tiskárny vyráběné v Asii nedříve rozšíří v Africe...)

    Většina těch mladých černochů sedí např. za drogové delikty - ovšem skuteční libertariáni (tedy obhájci "kapitalismu pro kapitalismus samý", nikoliv nějaké účelové koalice nacionalistů, militaristů, rasistů, náboženských konzervativců, apod) by drogy jednoduše legalizovali, tudíž v USA by ve vězení neseděl skoro nikdo (i vzhledem k tomu, že by se drogové mafie v kombinaci s legálním držením střelných zbraní mezi sebou rychle vzájemně pozabíjely :-)
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    SCHWEPZ: Kurva drát ! Horší je že nemáme žádného garanta demokracie.. čína, USA .. jedno lepší než druhé..
    Do prdele s kapitalismem.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    SCHWEPZ:

    V USA řeší sociální problémy jednoduše tím, že už více než dva miliony chudých lidí zavřeli od počátku 80. let do vězení. Naprostá většina tamějších vězňů jsou mladí, málo kvalifikovaní lidé černé pleti. Tímto způsobem si v USA vydatně snížili míru nezaměstnanosti oproti Evropě.Existují dokonce grafy, které dokládají, že např. výdaje na sociální bydlení klesaly v jednotlivých státech Unie stejným tempem, jakým rostly výdaje na stavbu a provoz vězení. Vězení se stává sociálním bydlením těch nejnižších vrstev. Přitom až třetina vězení je ve Spojených státech už zprivatizována, takže z kriminalizace chudoby bohatnou majitelé věznic. Čím více lidí končí za mřížemi, tím více peněz pro provozovatele vězení ze státních dotací plyne. Takto dnes funguje země svobody a garant demokracie.
    (Prof. PhDr. Jan Keller, CSc.)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Spanish indignados

    V dopise na rozloučenou napsal: „Vláda zničila veškeré možnosti pro mé přežití, které záviselo na důstojné penzi, již jsem si platil sám bez pomoci státu po 35 let. Protože mi pokročilý věk neumožňuje dynamicky reagovat, nevidím jiné řešení než důstojný konec svého života. Nechci se vidět, jak prohrabávám odpadkové koše, abych našel něco k jídlu.“

    Sebevražda zoufalého důchodce rozpoutala v Aténách peklo – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/264001-sebevrazda-zoufaleho-duchodce-rozpoutala-v-atenach-peklo.html
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    repost

    7.1 Million Americans are in the Prisons system so Corporations can Profit from your Tax money ! - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=7BF2pKDFcmk

    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    APOSTRI: tak většina lidí tím rozumí spíš organizaci. podle té sociologické definice vzniká instituce i když někomu kolemjdoucímu řekneme "dobrý den" :-)
    APOSTRI
    APOSTRI --- ---
    XCHAOS: Vidím že zde na víně možná bude moje sociologií poznámenáná slovní zásoba. Tedy že v teto definici na wikipedií: http://cs.wikipedia.org/wiki/Instituce rozumím automaticky tu první variantu, zatímco v obecné řečí se tím rozůmí většinou ta druhá.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    APOSTRI: já bych si dovolil oponovat. Trh, v původním slova smyslu, je určitě "méně instituce", než většina skutečných institucí. Samozřejmě pokud myslíš nějaký odvozený pojem, třeba "trh s cennými papíry" - tak to už instituce skutečně je, to je silně formalizovaná záležitost.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    k původnímu tématu klubu - Sealand je fakt cool záležitost, snad to nalomí i ty, kdo v celé kauze byli dosud neoblomní :-)
    Death of a data haven: cypherpunks, WikiLeaks, and the world's smallest nation
    http://arstechnica.com/tech-policy/news/2012/03/sealand-and-havenco.ars
    NEKROMANT
    NEKROMANT --- ---
    obsah-nedodan / Free webhosting Endora.cz - neomezeně domén
    http://www.skutecnademokracie.g6.cz/

    Chybí obsah
    Uživatel nedodal obsah pro doménu www.skutecnademokracie.g6.cz

    To je ale blbý apríl :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam