• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    CONTINUITY: Dík za pohled.

    Zaujalo mě tohle:
    'v duchovní komunitě, kde se paradoxně jedlo výhradně "normální" jidlo.....ale to už teprve nevím proč bych dělala ;-D'


    Můžeš to trochu zkusit rozvést? Jaké pocity máš z lidí z této komunity v porovnání s asi jinou skupinou lidí z jiné duchovní komunity co znáš, kde se naopak na nějakou tu makrobiotiku/jiný systém "zdravého" stravování klade jiný důraz? Liší se nějak cesta a cíl duchovních praxí v těchto skupinách?
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    BROZKEFF: Myslím si, že u každého člověka je to trošku jinak, nakolik je pro něj zásadní to řešit, a souvisí to třeba i s tím, jaký má na tomhle světě tvoje duše plány. U některých je úplně jedno, kolik člověk vypije piva, vykouří tabáku nebo sní masa ;-D, u některých je něco z toho podstatnější, a někdo to musí řešit ještě jemněji. Platí obecné principy co jak člověka ovlivňuje, ale je na něm, co z toho je pro něj opravdu podstatné.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    BROZKEFF: Biokosmetika je právě ok.

    Přijde mi, že je to trochu otázka zvyku, jako s tím vším ostatním, jak už léta standardní věci nepoužívám, pokud použiju, hned se projeví vysušující a dráždivé vlastnosti těch chemikálí. Kdybych musela, dokázala bych si na to opatrně zase navyknout, prostě bych používala všeho supermálo....(už se stalo, v nouzi na novém zélandu)...ale nevidím důvod ;) Podobně to vnímám s potravinama, když chvíli nic standardního nejím a pak si něco hustějšího dám, chutná to divně a pak je z toho ještě divnějc. Teda, jak z čeho, samozřejmě něco je zvladatelnější, něco méně, už to mám dost zmapované
    Mám vyzkoušeno, že přivyknout zpátky lze, i to se mi stalo, např. v duchovní komunitě, kde se paradoxně jedlo výhradně "normální" jidlo.....ale to už teprve nevím proč bych dělala ;-D....jak můžu porovnat i v malém ty dva různé stavy těla a vědomí...

    nedávno jsem měla dobrej zážitek s tímto, když jsem byla vypsychlá z řízení, zastavila na benzínce a zbaštila standardní čokoládu ;-D....tedy, následující půlden spousta zajímavých pozorování ;), už jen to, jakej rozdíl byl mezi chutí bezprostředně v puse a stavem, co následoval už za 5 minut ;))....a od té doby si dobrůtky buď nakoupím předem nebo vůbec ;)))
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Jídlo z popelnic by třikrát nakrmilo svět | Česká pozice
    http://www.ceskapozice.cz/zahranici/svetove-udalosti/jidlo-z-popelnic-trikrat-nakrmilo-svet
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    CONTINUITY: No tak jestli máš nějakou extra sensitivní kůži, co nesnese i biokosmetiku, tak to je pak jasný, že si fakt dobře hlídáš co a jak. Já jsem asi opakem, resp. mi snad nic co jsem kdy pozřel, čím jsem se kdy napatlal, etc., nezpůsobilo nějaký okamžitě patrný projev - možná negativní účinky se kumulují postupně, ale tím, že není reakce silná a okamžitá, tak vlastně nemám od těla takovou zpětnou vazbu. Hypotéza 1 - tělo mi snese kdeco, Hypotéza 2 - tělo trpí, ale jsem k jeho volání hluchý. (Asi něco mezi.)

    KAREN
    KAREN --- ---
    CONTINUITY: ok) ja myslela, jestli nemas vyzkoumanou tu cedulku se slozenim - ja nez bych to vsechno vyhledala a overila, zkousim se poptat takhle potencialne zbehlejsich lidi)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    BROZKEFF: dobrej anarchista :o)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    KAREN: můžu ti na to odpovědět jen subjektivní zkušenost, žádný tvrdý fakta nemám ;)...Alverde mi přijde jako něco mezi bio a standardem, a dost se to liší výrobek od výrobku, jejich sprcháč a šampón kůže nechtěla ;), tekuté mýdlo se dá, používám to občas na ruční praní ;) jejich deodorant mi přijde ok a používám (fakt fajn cena ;)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    KAREN: Já jsem pěstoval krom stevie ještě lipii ("aztécký cukr"),sušené jsem to rozdrtil a smíchal společně, každá rostlina má svou hodně specifickou chuť, mně přijde lipie lepší, ale v kombinaci to je iMHO nejlepší. Používám to velmi opatrně, buď trochu do bylinkových čajových směsí, nebo ve směsi s nasekanými oříšky atd., na oslazení a ochucení ranní kaše.

    Je ale rozdíl mezi celým listem a čistým extraktem. Ten už nebude mít tu "pachuť" či jak to říct. Schválené éčko je pouze exktrakt, nikoli celá rostlina.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    hm, poslední rok a půl jsem, co se jakýchkoliv kosmetických serepetiček týká, nespotřeboval nic než mýdlo na ruce...
    KAREN
    KAREN --- ---
    CONTINUITY: ad ta drogerie - "prizemne" praktickej dotaz: nezkousela/nezkoumala jsi vyrobky Alverde z DM drogerie? jsou vegansky, udajne prirodni, no a cenove srovnatelny s klasickejma produktama z drogerii. na Alverde jsem v podstate presedlala, ale jak se v tom nevyznam, nejsem si jista, jak moc koser to ve skutecnosti je...
    KAREN
    KAREN --- ---
    OGMIOS: totez jsem si rikala pri cteni podobne ladenyho hodnoceni ve Waldenu (R. W. Emerson, 1854)
    KAREN
    KAREN --- ---
    BROZKEFF: k ty stevii: nevim, jestli to nekdo pouzivate nebo znate, ale ja to pred nejakou dobou ochutnala, kousek susenyho nasekanyho listu ci co to je, a bylo to tak silene sladky - a jeste pro me takovym dost neprijemnym zpusobem, ze me to naprosto odradilo)))
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    BROZKEFF: no a v jaky pekny dobe to zil, co by rikal chudak dneska :D
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    BROZKEFF: „Škol přibylo a úroveň lidí klesla. Nad tím opravdu jest třeba se zamyslet a hledat příčinu… Příčina je na bíledni. Vždyť škola už dávno přestala děti vychovávat. Stala se prostředkem, aby byly zaopatřeny. Vysvědčení a kariéra – stalo se cílem dlouhého studování… Jsem hluboce přesvědčen, že není možná výchova mládeže, aspoň ne tak, aby se dospělo k jemnému, duchovému typu člověka, dokud národ kouří, pije, vydržuje si nevěstince, zbrojí, kupčí svatokrádežně s politikou a všemi svými ideály a mládež to vše vidí a v tom žije. Že je marno mluvit o výchově k ušlechtilému lidství u národa, jenž denně vraždí tisíce kusů dobytka, jenž zavírá ptáčky do klecí, nešetří stromů, a ze svých jediných, nejbližších lesů dělá střelnice!“ (Miloš Seifert, 1929)


    Prvorepublikový radikál ;)
    KAREN
    KAREN --- ---
    YMLADRIS: .)) jen jsi me chvili teda zmatla, s tim "patkem", uff)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    YMLADRIS: jitka to na zelňáku dělá podobně - postupně vytipovaných pár lidí, kteří mají dobré věci, a udělovat pro okolí dobře slyšitelné pochvaly :))
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    dneska fajn zazitek... jako kazdy patek jsme sli nakupovat na Zelny trh, vykoupili jsme vsechn hroznovy most z frankovky na zamrazeni na zimu a pak uz spis bloumame mezi chryzantemami a kedlubnami a v tom na nas jeden prodejce zurive gestikuluje a vola Mam! Maaam!! a pak vytahl bedynku PODPULTOVYCH rajcat, ze jsou letos jeho posledni, pro nas :). Tak jsme si to vzali (3kg). Tomu rikam vychovat si prodejce. Kazdy tyden jsme totiz koupili po rajceti u 4-6 lidi a kde byly hnusny/bez chuti, rovnou jsme vyplivnuli... ale dva stankari meli fakt skvely rajcata jak kdysi za komousu. Tenhle a jeden slovak. Vzdy jsme je nalezite pochvalili, ze maji nejlepsi. Takze si nas typek pamatuje. Pozitivni motivace :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    OGMIOS: nerikam, ze vsichni lokalni farmari / prodejci zeleniny jsou naky mrkvovy spasitele)) kazdej si muze vybrat a zkouset...
    KAREN
    KAREN --- ---
    CONTINUITY: to mluvime ale o ty soje)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam