BROZKEFF: Takze abychom napravili, ze jsme jim pletli hlavy v minulosti, budeme je stale nekam, i kdyz ted jaksi nezneji a holisticky, posunovat? To mi porad neprijde ze by mohlo vest k tomu, aby mohli rozhodovat sami o sobe.
A pokud uz je tedy chceme posunovta, neprijde mi pravdepodobne, ze se cela africka populace uzivi, pokud prijde na totalni bio.
Mozna s nejakym pro danou populaci privetivym mixem tradicnich a modernich postupu.
Ta zla prumyslove hnojivova spiknuti nevznikala za ucelem zlikvidovat pudu, ale umoznit populaci potravinovou sobestacnost.
To ze to ted prehanime, budiz, chapu. Ale obavam se, ze prilisne lpeni na bio paradigmatech muze vylit s vanickou i dite. Zatim nikdo netestoval zda zustanem jenom v evrope sobestacny ciste na biopotravinach. Je to strasnej luxus namyslenejch mladejch zdravejch belochu.
Bio nebio, prijde mi jako mnohem vetsi fail africanum do toho mluvit, a hlavne porad vykladat co delaji spatne. Pokud se ma clovek neco naucit (postupy v zemedelstvi, cizi jazyk, soft skills) na pocatku zakonite udela spoustu chyb. Bez toho je uceni nemozny.