• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    PIZI: fakta, ktera nelze pretlumocit vlastnimi slovy a ktera potrebuji pro pochopeni cely narativni background mi vzdycky pripadla podezrela az manipulativni (i takova Bible je slozita, ale deti se o ni ve skole uci bez toho, aniz by si ji celou predcitali), nasadili jste mi brouka do hlavy, asi se na to budu muset jeste jednou podivat ;-)
    PIZI
    PIZI --- ---
    _BENNY: To se fakt nedá takto redukovat. Je to jako redukovat pojednání o teorii strun na závěrečný vzoreček. Bez celého toho postupu, který k tomu vede nemáš jak posoudit zda je závěr správný. Je tam důležité nejen co autor tvrdí, ale i celý ten řetězec kterým to vysvětluje a uvádí do souvislostí.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KERRAY: ani pokusy odkazat na konkretni stranky nepomahaji?
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    _BENNY: beletrie je v tomhle pripade jen zasterka, ktera tomu dava nejakou strukturu... a neco z toho vytahovat tu pred casem zkousela Conti a moc to nedopadlo - protoze to je dobre napsany, pokusy to nejak zahustit a vyextrahovat selhavaji
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    KERRAY: necetl, pusobi to na me jako velka beletrie (koukal jsem na prvnich par kapitol). jestli chces, muzes se pokusit z ni vytahnout nejaka fakta, ja na to nemam ;-) kazdopadne v souladu s prirodou mi pripadne mit 10 deti a 5 z nich nechat umrit na detske nemoci.

    YMLADRIS: kde co. nedavno jsem musel vyhodit par vajec, protoze jsem je nestihl do data spotreby spotrebovat.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    _BENNY: tys asi nezacal cist tu knizku, co jsem sem linkoval, co? schvalne to zkus, resi presne tohle...
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    BROZKEFF: biobanka - dik, mozna se odhodlam. trochu mne odrazuje totok: Obrňte se také trpělivostí, neboť popularita biobanky stoupá, zaregistrovaný počet uživatelů taktéž, ale stále je vše založeno na dobrovolnosti, takže výdejní dobrovolníci často nestíhají a občas si zkrátka musíte postát ve frontě (vemte si sebou noviny a můžete si u toho číst). Taktéž dodavatelé občas nedodají to, co jste si objednali, protože slepice snesly málo vajec apod., připravte se tedy na to, že občas místo objednaných šesti vajec dostanete dvě.

    mam stejnou zkusenost s Cockuv biojarmark (maji objednakovy system na FB), akorat ze prodavaji z auta na ulici, pomaaaalicku, zmatene dezorgnizovane, jeden zakaznik nekolik minut = je li prede mnou 20 lidi, je to tak na poradne nachlazeni. Na moje namety jak by mohli veci zefektivnit odezva ve stylu no vite my to nedelame kvuli efektivnimu kapitalismu...

    coz je skoda. Protoze normalni zena v poklusu se asi nemuze spolehat ze dodavatel MOZNA doda objednavku a nakup ji zabere jen hodinu... coz celou vec stavi do kategorie vhodne pouze pro urcity typ lidi ....
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    benny a co presne soustavne vyhazujes? mozna jen potrebujes maso nakupovat u reznika kterej ti urizne dva platky

    houskovy knedlik mne napada, jinak nevim
    KAZUO_KIRIYAMA
    KAZUO_KIRIYAMA --- ---
    BROZKEFF: Placený obsah ale vede jen k cca 8 % původních čtenářů.

    nepamatujes si, cim to zdrojoval? dost by mi to pomohlo.

    //Saudská Arábie už má 100Mbit síť 4G

    to ma IMHO spatne, pokud nedosahuje tech 100 Mb/s vylozene za rychleho pohybu pristroje (rychle jedouci auto), ale staticky (kdy 4G sit bezi alespon na 1 Gb/s), tak to bude spis nejaka LTE (coz je porad jeste 3G) sit. na to rad obcas zapomina i marketing a sales operatoru :)

    CONTINUITY: uz tu bylo, vypadalo nejak takhle:

    vedle demo prostredi a her se s nim dal ovladat desktop ve Windows 95 a Excell , ale kupodivu to nikdo nechtel.
    KAZUO_KIRIYAMA
    KAZUO_KIRIYAMA --- ---
    CONTINUITY: Baktérie v přírodním prostředí žijí v rovnováze se svým prostředím, které si je zpacifikuje, aby jich bylo víc, míň, akorát....

    Bakterie v rovnovaze v prirode neziji, protoze tu priroda nezna, zato ale umi vytvaret dynamickou stabilitu, coz je vlastne ekosystem neustalych promen se zachovanim urcitych vzorcu (pro nekoho mozna analogie boje).

    ta Petriho miska je myslim dobry primer k pozici cloveka na zemi, protoze je to take prostorove jasne vyhranicene prostredi s limitne omezenymi zdroji. bakterie i clovek ma pritom moznost za cenu tezko kalkulovatelnych ztrat kolonizovat nova prostredi, ale nedela to (zustava u dostupnych zdroju), proc?

    zacit znovu a lepe na Zemi pujde obtizne, povrchove zdroje (ty, ktere jsou nam pristupne) zacinaji byt lehce vycerpane a lidi je tu alespon pro kultivovany zivot na pevnine opravdu moc. Ale bylo by to pekne:
    Back to the Start - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=aMfSGt6rHos


    ... jenze to by pak zase mozna nekteri jedinci jiz nemeli cas na metafyzicke diskuze na tech internetech :)

    s dostatecnym nadhledem je tohle tema zpracovane v Obchodnicich s vesmirem

    CONTINUITY: nemyslim si, ze by to byl problem hlavne restauraci (i kdyz k tomu vyhazovani je tlaci zakon a hygienik), navic stredovek bych tady asi znovu nechtel, s temi porcemi mam ostatne spis opacnou zkusenost (alespon v CR). co mi prijde zvracene, je byznys supermarketu, ktere vyhazuji tuny neprodaneho jidla do ochrankou hlidanych kontejneru jen kvuli tomu, aby se udrezl obrat na urcite hladine. v podstate, jak tady rika F0N.
    F0N
    F0N --- ---
    CONTINUITY: to vyhadzovanie a velka spotreba je len dosledok. Podstatne je to, ze vyrabame viac nie pretoze potrebujeme, ale pretoze chceme predat. Ten ekonomicky system je absurdny vo svojej podstate, pretoze je postaveny na stalom raste. Ak sa rast zastavi tak sa vyvolava tlak na masy reklamou, vyrabaju sa produkty, ktore maju nizsiu zivotnost, geneticky manipulujeme zvierata aby rastli rychlejsie, potom ich natlacime antibiotikami aby to nejak prezili v tych podmienkach ale zase iba preto aby sme udrzali ekonomiku v raste, tym padom zivime hladne zviera, ktore nikdy nemoze mat dost a tie prostriedky ako to dosiahnut su cim dalej tym sialenejsie.

    Je to ako absurdny zrychleny film a stale sa zrychluje. Staci sa pozriet na technicky vyvoj. Ale pre koho to vsetko vlastne robime? :)

    Ja si nemyslim, ze ohrozujeme nejak vazne zivot, lebo my sme zivot, a zivot tu bude aj po nas. (experiment zvany clovek nevysiel, next please).
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    BROZKEFF: Jo a samozřejmě, i u té nutné míry organického odpadu, co se vyhodí, to není nutno považovat za žádnou tragédii, neboť se to zase zkompostuje a pak tím obohatí půda ať už ve venkovních záhonech nebo v truhlících/květináčích. Dokud jsme mívali slepice, tak nebyl problém i s větším množstvím nesnědených uvařených brambor atd., opět se to transformovalo na vejce. :)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    CONTINUITY: Nevím jaký problém mám Benny, nečetl jsem moc detailně posledních cca 100 příspěvků. Pokud jde o zbytky potravin co se vyhazují, tak za sebe mohu říci, že lze fungovat v režimu téměř nulového vyhazování. Nevím jak to přesně popsat, asi jsem se to naučil od rodičů a z domu, kde si nepamatuju, že bychom kdykoli měli jakékoli přebytky co bychom vyhazovali -- já prostě co nakoupím, to zpracuju. Výjimečně uvařím víc nějaké rýžovozeleninové směsi, co ji nechám přes víkend,kdy jedu do ŽĎáru, omylem nedojezenou v kuchyni v teple,což pak pochopitelně vyhodím, ale jinak oproti tomu, co jsem zažíval běžně když jsem bydlíval se spolubydlícími (studenty i pracujícími) v paneláku na brněnských Vinohradech, kde se každý den v koši nacházelo nějaké pečivo, každý týden jsem sám vyhazoval plesnivé věci z ledničky za ostatní atd., to je směšně málo. Občas mi zhnije nebo zplesniví nějaký zbylý kousek zeleniny, co postupně používám a po kouscích odkrajuju třeba 14 dnů (velká kapusta, zelí atd.) Ale to je taky nevyhnutelnost pokud člk zrovna žije sám. Z mé strany tedy poptávka po jakémkoli "komunitním centru" na zbytky je zcela zbytečná, a asi bych se přiklonil k tomu se učit kupovat věci účelně,správně je skladovat, správně je spotřebovávat, a tedy minimalizovat vyhazování.

    Existuje Food not bombs, kde by si s nějakým rozumným množstvím zbytků asi poradili. (U toho je rovnou možnost to spojit s aktivním dobrovolnictvím.) http://jmz.ecn.cz/
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CONTINUITY: uvital bych to :D
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    BROZKEFF: funguje taky někde DIY řešení Bennyho problému, tedy co s tím, co nestíháě snís ? ;) S tím by mohla být celkem sranda v nějakým komunitním centru, jednou týdně Benny prohrábne ledničku, popadne to co už by musel v pondělí vyhodit....a někdo. třeba on, třeba krásmá roštěnka ;), to přidá do chutníé večeře pro několik lidí, co se sešli :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CONTINUITY: tak tak. a ja byl 20 let za exota, kdyz jsem ty sracky narozdil od ostatnich odmital jist i za tu cenu ze budu hlady. dneska se pomalu z nejezeni sracek stava nova moda. konecne moda, ktera ma smysl i pro me :)
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    _BENNY: v teto souvislosti me jako prvni napada tohle

    Římský klub - Wikipedie
    http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%98%C3%ADmsk%C3%BD_klub

    KING, Alexander, SCHNEIDER, Bertrand. The First Global Revolution ISBN 0679738258 (online)

    „Jakkoliv rouhavě to může znít, demokracie už nestačí na řešení úkolů, které jsou před námi. Složitost a technická povaha dnešních problémů znamená, že volení zástupci leckdy nedokážou včas přijmout potřebná kompetentní rozhodnutí (s.70)“. „Zdá se, že lidé potřebují společnou motivaci v podobě společného nepřítele, aby se dokázali spojit a spolupracovat… hledání obětních beránků je taktika stará jako lidstvo samo. Když nevíte, co s domácí politikou, odveďte pozornost k hrozbám z vnějšku. Sjednoťme národy proti vnějšímu nepříteli, buď skutečnému, nebo k tomu účelu vymyšlenému.“(s.71) „Při hledání nového nepřítele, který nás sjednotí, nás napadlo, že se k tomuto účelu dá využít znečištění, hrozba globálního oteplování, nedostatek vody, hladomor a podobně… Skutečným nepřítelem je však lidstvo jako takové. “(s.75)

    MESAROVIC, Mihajlo, PESTEL, Eduard Mankind at the Turning Point: The Second Report to The Club of Rome (1974). ISBN 0-525-03945-77

    „Země má rakovinu a tou rakovinou je lidstvo“ (s. 3)

    EHRLICH, R. Paul. The Population Bomb, Ballantine Books, 1976, ISBN 034525337X

    „Musíme přestat s naší snahou léčit symptomy a přikročit k vyříznutí rakoviny. Tato operace bude vyžadovat zřejmě mnoho brutálních a bezcitných rozhodnutí.“ (s. 152)

    EHRLICH, R. Paul., HOLDREN, John. Ecoscience: population, resources, environment San Francisco : W.H. Freeman, 3, ilustrované vydání, Vydavatel W. H. Freeman, 1977, ISBN 0716705672 (online)

    „Planetární režim, by dostal zodpovědnost za rozhodování týkající se optimální velikosti jak světové, tak regionální populace. Každá země by dostala přiděleno jisté číslo v rámci svých regionálních limitů. Světová vláda by ale měla pravomoc tyto limity vynucovat.“ (s. 943)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    _BENNY:
    PAULMUADDIB:


    PAULMUADDIB: Naprostej souhlas.
    Jsme tady odmala vychováváni, abychom spotřebovávali co nejvíc. Maximum jídla, co se do nás nějak vejde a dokážeme nějak (často nekvalitně) strávit. Maximum nápojů v těch obrovských lahvích...k tomu mraky pamlsků mezitím...pivečko a chůastík a představa, že kdo toho vypije nejvíc je king.....atd
    A aby se něco "spotřebovalo" a někdo na tom vydělal, nemusí to do sebe vlastně ani nikdo nasoukat, stačí to vyhodit, viz. v restauracích nepochybně denně tuny jídla, co lidi prostě nesnědí, protože porce jsou tak pro dvoumetrový dřevorubce---

    slyšela jsem, že se na Západě vyhodí až 50% potravin
    a to se nepočítají ty, co skončí v tuku obézních lidí (že se jíst o hodně víc než potřebuješ považuje za sociálně normální a přijatelný, je taky docela dekadentní úlet naší civilizace, člověk co jí očividně za 10 by v normálním společenství fungovat nemoh, dali by mu najevo že to fakt ne a hodně by se mu snažili pomoct..... A potraviny, kterými se lidé přecpali, jsou taky vyhozené, protože je člověk nedokáže opravdu stávit a využít, je rád když to procpe trávicím traktem na 2. konec ;
    A pak ještě všecky potraviny, které se zničí výrobou naprosto výživově nepoužitelných průmyslových produkt.
    V tomhle všem jsou očividně obrovský rezervy :)





    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Odbočka úplně jinam/zpátky na zem :)
    Doporučuji pro Brňáky, co o tom neví. Mně to přijde jako fakt bezva projekt, co funguje a který využívám - poctivé zboží, férové ceny, družstevní princip, minimalizace odpadů a další skvělá pozitiva:

    Biobanka

    http://akcepriroda.cz/banka/
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CONTINUITY: zase ta prelidnenost... myslis si, ze k prelidnenosti dojde v momente, kdy clovek prestane zit v harmonii s prirodou? vzdyt prece kazdy zivocich se chce rozmnozovat a zit svuj zivot prostrednictvim svych potomku dal, ne jenom zmlsani evropani a amici, kteri nevedi co s vlastnim zivotem a tak utraceji svoje tezce vydelany penize za vlastni destrukci.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    KAZUO_KIRIYAMA: Baktérie v přírodním prostředí žijí v rovnováze se svým prostředím, které si je zpacifikuje, aby jich bylo víc, míň, akorát....

    člověk začal být destruktivní, když přestal věřit v symbiózu s prostředím a začal si nárokovat všechnu potravu a všechno pro sebe. Čímž se začal víc a víc izolovat a oddělovat od zájmů "všeho" kolem sebe, a zaměřovat na krátkodobý profit.

    Podle některých s tím měl cosi společného ten pantáta v kosmiclé lodi, kterej se prohlásil za Boha a svým "vyvoleným" tohleto nakukal - a ono se to pak jako velmi agresivní filosofie šířilo a šířilo a šířilo

    ale kdo ví, třeba je to taky jen legenda
    viděla jsem párkrát na psychedelikách takové halušky, že tahle entita navštívila x planet v prvním stadiu civilizace a zasela tam tohle

    je to smrtelnej vir. nejpozději za pár tisíciletí je planeta na odpis, zničená, vybydlená, přelidněná, pokrytá ovládacíma systémama, co drsně hlídají ty davy zoufalců, aby ještě chvííííli makali, skrz vírtuální reality, drogy a nový a nový verzre náboženství (sex v posledním stadiu už možnej není)

    Země má šanci být první, která se z toho uzdraví. Dává se do toho obrovská síla, všechen potenciál jiných dimenzí, jiných planet,rodí se sem jen ty nejsilnější bytosti.

    Protože pokud se tady podaří to zdravit, vráti se VČAS, před kolapsem biosféry, k normálnímu radostnýmu otevřenýmu vědomí a normální touze spolupracovat a žít v harmonii se životem - tak se bude vědět, že se to léčit, i na těch jiných planetách. ´DÁ. A to je MOC zásadní, protože množení toho viru a všechno to nadměrný, přehnaný, extrémní utroebí na těch planetách živej vesmír nepředstavitelně bolí. Až se tý bolesti zbaví, to to tu teprve bude magický a nádherný. Vesmír nutně potřebuje uzdravit život, a od toho tady všichni jsme.

    Loll,taky jeden příběh, proti těm promakaným tradičním asi moc malej ;-D, ale takhle jsem to viděla :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam