_BENNY:
PAULMUADDIB:
PAULMUADDIB: Naprostej souhlas.
Jsme tady odmala vychováváni, abychom spotřebovávali co nejvíc. Maximum jídla, co se do nás nějak vejde a dokážeme nějak (často nekvalitně) strávit. Maximum nápojů v těch obrovských lahvích...k tomu mraky pamlsků mezitím...pivečko a chůastík a představa, že kdo toho vypije nejvíc je king.....atd
A aby se něco "spotřebovalo" a někdo na tom vydělal, nemusí to do sebe vlastně ani nikdo nasoukat, stačí to vyhodit, viz. v restauracích nepochybně denně tuny jídla, co lidi prostě nesnědí, protože porce jsou tak pro dvoumetrový dřevorubce---
slyšela jsem, že se na Západě vyhodí až 50% potravin
a to se nepočítají ty, co skončí v tuku obézních lidí (že se jíst o hodně víc než potřebuješ považuje za sociálně normální a přijatelný, je taky docela dekadentní úlet naší civilizace, člověk co jí očividně za 10 by v normálním společenství fungovat nemoh, dali by mu najevo že to fakt ne a hodně by se mu snažili pomoct..... A potraviny, kterými se lidé přecpali, jsou taky vyhozené, protože je člověk nedokáže opravdu stávit a využít, je rád když to procpe trávicím traktem na 2. konec ;
A pak ještě všecky potraviny, které se zničí výrobou naprosto výživově nepoužitelných průmyslových produkt.
V tomhle všem jsou očividně obrovský rezervy :)