• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    _BENNY: a minis to provolani o rovnych vztazich i na sexualni vztahy?

    Jsou totiz nazorove skoly, ze cela ta polarita/pritazlivost/napeti, o ktere jde pri 'souboji pohlavi', musi byt pritomna - v zasade ti jde o to se skrz druheho propojovat s necim, co "nejsi" ty - jinak se sex postupne meni na pratelskou vzajemnou milou, lec nijak zvlast hlubokou masaz...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    EVA_: nevis co ta slova znamenaji? :) napr. YMLADRIS zde pred nedavnem psala o tom ze je submisivni, tzn. ze pro sebe vyzaduje nejakou vetsi silu nez jakou disponuje ona. stejne velka sila by ji neuspokojila.

    absence vlastniho moralniho systemu a prejimani systemu vetsinoveho, to je to o cem jsem psal.
    GEN_IO
    GEN_IO --- ---
    :)
    EVA_
    EVA_ --- ---
    GEN_IO: No...dobrého pomálu, jak říkala moje prateta, když si po obědě zobla sladkosti. :-)
    GEN_IO
    GEN_IO --- ---
    EVA_: Když překleneš nácvik v sedě nad psaním formulací a přejdeš s tím do praxe při normální verbální komunikaci, tak je to teprve sranda ;)
    EVA_
    EVA_ --- ---
    GEN_IO: Já vím, hlavně sémanticky, sedíš nad větou a děláš všechno proto, aby ses vyhnul negativnímu tvrzení.:-) Taky na tom ulítávám. Myslím, že to za nějakou dobu přejde.
    GEN_IO
    GEN_IO --- ---
    EVA_: Dělá to divy ;) Pokud je jedinec vnímavý, podle mě třeba někdo jako ty, může pozorovat velmi zvláštní jevy..
    EVA_
    EVA_ --- ---
    _BENNY: Myslím, že je projevem zralosti to, když u člověka vznikne vlastní morální systém. Dominantní - submisivní, prosím o definici. Come on, you do not need to be sexy for everybody.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    EVA_: "pomáhej, aniž bys věděl, že pomáháš"..tak Jak teda? ¨

    No, jasný, ideální je, když je pomoc nezištná, jako karmajóga - jóga nesobecké činnosti.
    Ale ne vždy to jde, nebo ne vždy je to lehké. Takže je lepší prostě pomáhat :)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    OGMIOS: však tohle je extrém...jsou vepříny, kde mají výběh a bahno na rochnění. Ale toho je minimum. Když jsem se ptal u nás na vesnici, proč mají ty telata přivázaná krátkým řetězem v teletníku a dávají jim zkvašené nasekané cosi dovezené v obří plastové housence...a proč je nevyženou na velkou louku za teletníkem (oplotit, jeden pán na hlídání), tak mi řekli že je to moc složitý a že tomu nerozumím :) Holt...není to lehký. Jak říkal Cílek - zemědělci by se měli vzdělávat (celoživotní vzdělávání).
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    SCHWEPZ: to je hnusarna :(
    me se treba libilo v anglii kdyz tam meli stadecko vepriku na pastvine, sem je podrbal za usima pekne a sel sem dal :D
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Když vidím tyhle fotky
    http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/421682_10150717714827990_790437989_11316789_128512985_n.jpg
    tak si říkám, že už samotný sémantický posun od "chovu dobytka" k dnešní "výrobě masa" je dosti signifikantní pro tu změnu, která se udála před cca 60ti lety po II. světové válce
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    EVA_: to zni moc pekne :D
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    EVA_: jen volne navazu...

    me pristup vetsinove spolecnosti ke vztahum jakozto individualistovi tak nejak nesedi. vsichni hledaji takove vztahy a zastituji se takovymi moralnimi hodnotami, ktere maji vsichni ostatni. pokud bude ve spolecnosti normalni vyhledavat domaci nasili, bude ten, ktery jej prirozene odmita, aniz by byl schopen se zastitit nejakou mainstreamovou moralkou nebo kulturnim/nabozenskym smerem, za exota. spolecnost to ma dnes hozene tak, ze vztahy maji byt asymetricke. jeden ma byt dominantni, druhy submisivni. jeden tahne, druhy je tahnut. jeden musi projevovat silu i kdyby ji nemel, druhy musi silu skryvat, i kdyby ji mel na rozdavani. delba prace musi probihat, i kdyby nebylo co na praci. lidi k druhym nedovedou pristupovat jako k sobe rovnym. bud budou ovladat nebo budou ovladani (nekdo bude hlava, nekdo krk ktery ji hybe, whatever), ale beda jak by meli dostat to co sami nabizeji. too unsexy :)
    RANGDROL
    RANGDROL --- ---
    A Tale of Two Brains - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=3XjUFYxSxDk
    EVA_
    EVA_ --- ---
    GEN_IO: Neurolingvistické programování?

    Obrovsky jsem to tu zaevovala...chtěla bych to shrnout. Pro mě osobně jsou hlavním zdrojem transformace vztahy. Učím se je horkotěžko, protože mě odmalička bolely, hledám návody, příručky, narážím, padám a vstávám. Učím se nakládat se svojí skrytou agresí, s afektem apod., snažím se vyrovnávat se s tím, co jsem musela potlačit, abych přežila, s pocity, které mě formovaly v dětství. Na cestě se mi podařilo zkoumat energie, taoistická dechová cvičení, feng-šuej, sem tam astrologii, ale kdysi dávno mi pomohlo splynutí, nyní je to sdílení a dobré slovo. O mě howgh.:-)
    GEN_IO
    GEN_IO --- ---
    dobrá budu věcnější a dám příklad. také zápor a nesouhlas s čímkoliv se dá vyjádřit jinak. a je to naprosto o čemsi jiném než o sluníčkaření. dá to ale o mnoho větší práci.

    můžu říct; bacha ať nešlápneš do díry, anebo; bacha obejdi tu díru. připadá ti to příliš sluníčkové? ;) mi osobně to příjde jako věcné zacílení na myšlenku, či proces, který se má udát, či nikoliv. praktický návod jak se vyhnout ustavičnému zacyklování situacích každodenního života. a velmi dobré transformační cvičení.

    a vlastně proč by mělo být, tedy pokud se budeme držet tématu tohoto fóra, špatné myslet pozitvně a s láskou v srdci? a dále a dále tuto absolutně kreativní energii v sobě konzervovat a pěstovat? má i naprosto odlišnou váhu, pokud řeknu; "toto je neskutečně dobré jídlo", anebo; "toto je skutečně dobré jídlo".

    kdo se bojí pustit pomluvit svůj cit ať dá tedy mínus :)
    ~~
    EVA_
    EVA_ --- ---
    _BENNY: Ne, myslím, že je úplně zbytečné řešit, kdo za co může, věci jsou tak, jak jsou, přišli jsme do nich a těžko dnes můžeme najít odpověď na to, jestli bylo dřív vejce, nebo slepice.
    Abych věci přidala kontext. Nedávno jsem četla článek, který není na netu, abych sem poslala odkaz. Týkal se tradičního uspořádání společnosti v Koreji a intimity. Dálný východ vypadá, že funguje tak, že jsou role extrémně rozdělené, muž nadřazen, silný, agresivní, žena podřazená, jemná, něžná. Tohle je ale jen vnější projev. Doma dochází ke splynutí pohlaví, respektive k dominanci ženy; muž domů nosí peníze a poslouchá. Žena mu poskytuje emocionální zázemí, téměř splyne s jeho životem. Sňatek je na celý život, a tak se doma nehrají divadla typu "jsem lepší". Celkově je ve vztazích větší citová uvolněnost, protože city se nepovažují za rozhodující kvalitu a nejsou důvodem pro utváření názoru na druhého. Čili...je-li muž rozladěn z práce a protivný, přijde domů a je protivný, žena ho opečuje, pochopí a nechá být stejně, jako on ji, je-li protivná ona (v Koreji existuje menstruační dovolená a vztahuje se i na domácí práce). Když ji ale naštve, může počítat s tím, že bude fyzicky napaden. Manželství je považováno za stvrzení existujícího splynutí pohlaví, tudíž odpadá potřeba fyzických projevů náklonnosti na veřejnosti.
    Pro muže platí, že se pustí maminčiny sukně a chytí se manželčiny, přičemž je nucen navenek plnit funkci toho silného, zralého, zodpovědného. Po narození potomků je to vše pak...fakt náročné.

    EVA_
    EVA_ --- ---
    OGMIOS: Víš, na to neumím nic moc rozumnýho říct. Já sice ryju, ale jak tady Ymladris psala, dokážete nám dát směr (duchovně, co do orientace v životě), setkala jsem se s tím, tudíž nemůžu souhlasit s tím, že jsou dnes muži vykolejení, naopak.
    EVA_
    EVA_ --- ---
    GAISAKA: Zkušenost osobní a transformační. Ve školce jsem si nejvíc hrála s klukama. Ve škole, kam jsem chodila, mě titíž řezali hlava nehlava (žádné pošťuchování, regulérní kopance a modřiny). Nechápala jsem to, nikdo mi to nevysvětlil, a tak jsem to vytěsnila. Jako velká holka jsem měla tu "čest" pár klukům hlavu poplést, ale nepomohlo to, zůstala tam nedůvěra, které jsem nerozuměla a jen jí dál potvrzovala.
    Teď jsem starší vdaná paní, není to vůbec jednoduché, ale ve svém muži postupně objevuju to, o čem píšeš.:-) Je to jako kdyby postupně tál led.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    _BENNY: jo proto by bylo nejlepsi vetsi provazanost zenskeho spolecenstvi aby si byly zeny blizke a kdyz bojovaly tak aby tak nesoukromnicily :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam