• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    MASOO
    MASOO --- ---
    CONTINUITY: šlo spíš o ty malý boty, ne o to vyznění, upřímně jsem si ten citát ani nijak nevykládala, prostě boty jsou důležité!
    já mám třeba dneska puchýř na chodidle a je to ta nejblbější věc, co může být a "přitom taková blbost"

    CONTINUITY: rozhodně, díky za výcuc, je potřeba tohle zmiňovat, byť populární formou např
    http://musbox.files.wordpress.com/2011/08/sitting-is-killing-you.jpg
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    MASOO: souvislosti úplně nerozumím ;)
    Jakože když chodím v malých botách, mám hlavně být pozitivní a nevšímat si toho ? ;-DD

    ....nee, jasně že rozumím, pokud je nějaká jedna nepříjemnost, kterou nemůžu změnit, tak by byla škoda soustředit se na ni a kazit si tím den, daleko lepší je soustředit se na těch 1000 příjemných a krásných věcí kolem sebe.

    Ale zároveň mi tenhle druh duchovních hlášek přijde trochu dvousečnej a rizikovej. Pokud mě tlačí boty, to je docela vážnej praktickej problém ;) Je blbost být kvůli tomu "negativní", chodit, nic s tím nedělat a tvářit se jako kakabus...(což je reakce spousty lidí na takové problémy, a to asi paní Fialová myslela....)
    Ale na druhou stranu je docela žádoucí a na místě snažit se s tím něco udělat, a to co nejrychlejc ;) Zout se a jít bosky třeba :) Jít si koupit boty. Jít domů a přezout se.... Zkrátka dát tomu pozornost a UDĚLAT něco,a netvářit se, že to není důležité, protože jsou to "jenom" nohy, "jenom" fyzické tělo....jak se cítí naše nohy a jak funguje náš kontakt se Zemí je jeden z velmi významných faktorů, co určují kvalitu naší zkušenosti.... Že jsme si zvykli je ignorovat, protože důůůležitej je přece jenom mozek, maximálně ještě srdce, to je....haluz.

    Tohle mi přijde symbolicky docela důležitý, proto to tak rozebírám. Odráží to podle mně celej stav našeho světa. Kdo si nedá ani tu práci, aby se přezul, neřeší nejspíš i další věci týkající se fyzična, například co dýchá, nebo jestli tu za 10 let ještě něco poroste.....
    Ty duchovní hlášky o pozitivitě je podle mě hlavně potřeba vykládat správně. Tedy, že pozitivní přístup je základ, ale druhej základ je dělat co se dá pro to, aby praktická realita opravdu pozitivní byla :)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Bez zásadní změny chování – nějakého druhu systémové změny - se tak s největší pravděpodobností neobejdeme. Je jen otázkou, kdy k ní dojde. Ačkoliv na všech rovinách – národní, lokální i regionální - je třeba něco změnit, klíčového obratu lze dosáhnout jen na globální úrovni.

    Většina scénářů udržitelného rozvoje potvrzuje, že lidstvo se může vyhnout nejhoršímu, pokud a) bude směřovat k tomu, co se dnes zdá rozumné a možné, b) maximálně využije technologické možnosti a c) překoná ekonomické a politické překážky.

    Jak ale ukazal summit Rio+20, právě ten třetí předpoklad se nedaří naplnit. Taková transformace se totiž neobejde bez vítězů a poražených mezi zeměmi, odvětvími i sociálními skupinami.

    Ekonomika budoucnosti je zelená. Ale ne každý to ví | hanzlova.blog.ihned.cz -
    http://hanzlova.blog.ihned.cz/c1-56294890-ekonomika-budoucnosti-je-zelena-ale-ne-kazdy-to-vi
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Even though Bono is like one of the richest persons around and the girl lying next to him is 'normal'...the way they both look at the sky shows how pure mankind is and that we are all the same with the same goals in life etc

    u2- live - with or without you - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=_Ye8GLPUVsM
    MASOO
    MASOO --- ---
    a nejde vylozene o to byt za damu, ale citit se jako Zena
    coz kazda zena muze mit postavene jinak a jsou to samozrejme jen vnejsi veci
    MASOO
    MASOO --- ---
    CONTINUITY: skoda, ze tolik nevladnu annglictinou, ale zkusim to doma v klidu

    a toto uz odeslo, ale zaroven snerovacky a krinoliny jsou stale ve hre, ale jen v urcitych stylech a skupinach;)
    ja treba obcas, protoze MUZU a NEMUSIM, klidne i nosim korzet
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    MASOO: dává, naprosto :)
    ono to vypadá docela hezky, o tom žádná ;)
    ale myslím si, že časem se změní i ta móda toho, jak být "za dámu" :) a tenhle fenomén odejde do hlubin dějin, ke šněrovačkám a krinolínám

    jinak, tenhle článek mi přijde vyčerpávající k tématu
    *Why Humans Continue to Wear Footwear - Research of Steven Robbins, MD, barefoot, sedentary lifestyle, sedentary, shoes, minimalist shoes, barefoot shoes, injuries, injury prevention
    http://www.stevenrobbinsmd.com/home/why-humans-continue-to-wear-footwear
    Psychiku a kontakt se Zemí pan doktor neřeší, ono je toho zjevně dost co říct i jen z čistě biologické a lékařské roviny.
    MASOO
    MASOO --- ---
    CONTINUITY: urcite budou, kdyz je cokoli z nutnosti, tak to nema dobry dopad na psychiku, stejne tak kdyz je neceho prilis, rovnovaha je zaklad ze;)
    a proto ja, kdyz chci, tak si je vemu, jak sem psala tak nejak "zdrave" a uvazlive a pak kdyz nechci a neni to prakticke (coz pri mem zivotnim stylu neni temer nikdy), tak nikoli a zaroven ta "nemoznost" toho byt obcas za damu me taky ubiji, protoze nechci byt neustale "v pracovnim" nebo jak to rict, mam tu nejak moc tech uvozovek, ale snad to dava smysl a neni to moc mimo...
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    MASOO: :) taky nebudu mazat nic dalšího ;)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    MASOO: Není to vůbec převratné, jako všecky tyhlety věci je to úplně jasné a zjevné :)

    Podpatky jsou úúlet....tam si myslím, že se nedá mluvit o žádném "nepřímo", že u generací, které je musely nosit, musely být naprosto měřitelné a rozpoznatelné psychologické důsledky plynoucí přímo z toho - z toho že váha je jinak rozložená, svaly pracují jinak (svalnatá lýtka podpadkářek;-D), i z té nutnosti permanentně to nepohodlí snášet.
    Tipuju že o tom budou existovat i seriózní psychologický výzkumy, teda doufám, pokud ne, tak by měly ;)
    MASOO
    MASOO --- ---
    MASOO:
    CONTINUITY:
    a ja to tu necham
    MASOO
    MASOO --- ---
    CONTINUITY: boty jsem resila celozivotne a to nejen vzhledove, starala jsem se o to, aby byly pohodlne, nebolely me z nich nohy, ale ten kontakt a to vnimani povrchu, to jsem si uvedomovala jen nekdy, pri tanci na boso pozitivne jinak spis negativne, chozeni bosa se snazim v lete maximalne (vy)uzivat...a
    ale az letos "pod vlivem" jsem si silne uvedomila, jak sou nektere boty neprijemne a jak to od te doby obcas nedavam a nechci.
    a ovlivneni osobnosti mi prijde mozne, sice neprimo, ale zas ne jen tim, ze to ovlivnuje naladu - napr podpatky, coz je tedy nahony vzdalene prirozenosti a pristupu CONTINUITY: , ale vnimam to hodne, kdyz si je vemu (na chvili, na vecer, do divadla, kdyz mam fakt naladu, ne na dlouhe chozeni), tak se citim jinak a ovlivni to cele moje vystupovani, drzeni tela apod
    takze mi to vlastne neprijde vubec prevratne, ale samozrejme je dobre, ze to nekdo shrne a zdurazni
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    PALEONTOLOG: ten příspěvek byl blbě napsán ;), proto odstraněn

    Je zajímavé, že obsahoval asi 70% pozitivní osobní zkušenosti, plus nějaké negativní poznatky, které považuju za pravdivé, ale ty sis to přeložil, že cosi je špatně a že něco děláš blbě, o čemž tam nebylo ani slovo.
    Vedlo mě to ale k tomu si to po sobě přečíst a usoudit, že to není optimální, že informace, které sahají na něco, co všichni považují za normální, je třeba formulovat daleko citlivěji a negativnosti z nich vynechat úplně.
    Tak sem dám jen ten link na článek a web, který mě zaujal :)
    *footwear caused obesity in humans (March 2012) - Research of Steven Robbins, MD, barefoot, sedentary lifestyle, sedentary, shoes, minimalist shoes, barefoot shoes, injuries, injury prevention
    http://www.stevenrobbinsmd.com/home/-how-footwear-caused-obesity-in-humans-march-2012
    Omlouvám se, že si tu takto testuju komunikační mody, ale vzhledem k tomu, že se tu zrovna nic moc neděje, to snad moc nevadí.
    brounoc :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    PALEONTOLOG: Heleď, to je moje zkušenost, tvou odlišnou ti nikdo nebere ;)
    Připadá mi, že všelijaké tyhlety civilizační vychytávky snáší různí lidé různě dobře, a taky různým lidem víc nebo míň vadí ten pocit z nich....
    když tobě to nepřijde, tak se tě to netýká ;oD

    jsou na světě mnohem extrémnější věci než boty....třeba lidi, co denně zkonzumujou půl kila cukru v cole, a nejenže neumřou, ale po nějakou dobu dokonce fungujou, a mají pocit, že jim ten stav těla a vědomí nevadí
    (tohleto je mi třeba naprostou záhadou a vnímám to jako jeden ze zázraků lidské odolnosti ;-D)
    ale mám pocit, že tenhle klub sleduje celkem dost lidí, které baví různé "normální" zvyky přezkoumávat
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CONTINUITY: že mám v botách zdravý nohy je vlastně špatně, něco dělám blbě a tak se negativní účinky musí navzájem rušit, ne ?
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    CONTINUITY: léčení ducha a života skrze tělo
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Tohle bude hodně dobrá akce :)
    EMBODIMENT - Somatické zpřítomnění - 4hod.workshop / Eugenie Grobler a Marius Strydom
    http://www.letacek.cz/cviceni/praha/848
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    pěknej rituál, co bude na Ozoře :)
    O.Z.O.R.A. Psychedelic Tribal Gathering Festival - 7-12. August, 2012 - Wheel of Wisdom Course
    http://www.ozorafestival.eu/articles/wheel_of_wisdom_course
    GAISAKA
    GAISAKA --- ---
    PAULMUADDIB: Tohle je esence současného trendu. Umění, věda, politika... Já tomu pracovně říkám harmonizační přístup.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    KUATO: Povídka je poměrně zajímavá, článek už méně.

    Chvíli jsem měl dojem, že článek bude používat povídku ke kritice myšlenek kolem „njúejč“, které taky dává důraz na to „je to jak to je, přijímej, nehodnoť, nerozporuj“.

    Nicméně mě to přivedlo na myšlenku, že smysl je ve spojování zdánlivě protichůdných přístupů. To,že akceptujifakt, že všechno může být jinak a že všemu rozumím chybně neznamená, že nemohu mít pevné názory a východiska. To, že něco považuji za své pevné východisko, neznamená, že na něm budu slepě stát a nenechám sepřesvědčit o očividném opaku. To, že jsem schopen obrovské lásky a něhy, neznamená, že nedokážu případného agresora, který by chtěl ohrozit objekty mé lásky, zničit obrovskou silou...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam