• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    Restartováno :)
    O cestách, technikách, prostředcích, projektech, hnutích, myšlenkách velkých i malých, co pomáhají člověku osvobozovat se a naplňovat svůj potenciál, a skupinám, místům, ekosystémům, uzdravovat se z nemoci civilizace.
    Společným jmenovatelem témat je uzdravení, obnovení rovnováhy, návrat k přirozenosti, nalézání cesty, která je v souladu se životem.

    Ráda bych, aby klub byl o sdílení informací, nápadů a zdrojů - spíše než o diskusích a rozebírání, jestli je nějaké téma dobré-špatné, reálné-nereálné, apod ;) (na tento druh vyžití tu máme klubů dostatek :)

    organnic.blogspot.com (Conti)
    rozbalit záhlaví
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    JAZZZ: kousek od Vídně je odpočívadlo (bez benzínky), kde je taková stylově udělaná budova se záchodem a obchůdkem... obchod se na první pohled jeví jako běžné občerstvení (akorát tam mají celozrnné kaiserky)... ale když zajdeš hloubjěi do obchodu tak zjistíš... že tam prodávají přesně všechny ty blbosti co definují hamburgerovou spiritualitu.. knihy zásadně o ufo, telepatii, silvově metodě, pseudohypnóze atd. a kraluje jim samozřejmě Melchizedek (tady se naplňuje rčení na každým šprochu...) do toho polodrahokamy za nerálné peníze, kyvadélka, pružinky, amulety, mandaly... no ani velký ezoterický obchod by se nemusel stydět za takovou nabídku...
    A tenhle obchod, to je přesně muzeum laciné spirituality... ale i tak na dálnici mezi mcdonaldama, rosenbergama a shellkama velmi, velmi potěšil :o)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    koukam, ze na smarthopny se roji aplikace na otevirani caker a brainwave stimulaci.
    zvlast vtipne je, kdyz si tu super aplikaci, na otevirani caker musite koupit, protoze ten osviceny mudrc jenz ji vytvoril vam na ceste k poznani nepomuze jen tak, ale musite mu za to zaplatit penezma.
    viz. https://play.google.com/store/apps/details?id=imoblife.chakraopeningbrainwave.full&hl=cs

    mezi duchovnim pristupem a jedovatou ezoterickou pseudoduchovni srackou je casto tenka hranice tvorena motivaci daneho jedince, tak na to prosim pozor ;) mandala vyrobena detmi v bangladesi a koupena v tescu je dobra tak akorat na zabaleni hamburgeru.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    Wilhelm Reich - David Boadella | KOSMAS.cz - vaše internetové knihkupectví
    http://www.kosmas.cz/knihy/187172/wilhelm-reich/
    KAREN
    KAREN --- ---
    Lékaři zavádějí novou léčbu rakoviny, pacienty čeká sloní dávka „céčka“ - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...-rakovinou-pomaha-i-vitamin-c-d7h-/domaci.aspx?c=A130911_131743_domaci_jpl
    KAREN
    KAREN --- ---
    Evropský soud pro lidská práva dnes řeší domácí porody v Česku - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...resit-ceske-domaci-porody-pu8-/domaci.aspx?c=A130910_083331_zahranicni_jpl
    PIZI
    PIZI --- ---
    Nepopírám že cukr má negativní účinky. Sám se snažím paleo jíst už asi tak tři-čtyři roky.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    CONTINUITY: aha a to jakou? Já to pochopil tak, že vyřadíš cukry a karbohydráty a jíš hodně tuku a masa... což pro zachování pestrosti stravy znamená více druhů masa než jen ryby třeba...
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    DARJEEL: hromadu tuku a červenýho masa ? uf, to bych taky nemusela, asi znám jinou verzi toho přístupu .)), červené maso mi nepřijde nutné vůbec, další extrémně únavné jídlo ;)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    CONTINUITY: jojo, taky zajímavý druh diety... pro mě není, neb bych do sebe musel cpát hromadu tuku a červenýho masa, ale proč ne: [ Primal a paleo - zkušenosti, recepty ] pro někoho to asi je... navíc třeba u epileptiků to prý hodně zabírá.

    Pižiho nechme, on má své pravdy, které jsou výrokově-logicky přesně koherentní a považuje za jádro debaty to, když se bavíme, kde je v té koherenci díra.. jakoby sdílení informací byla hra v kuželky :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    DARJEEL: paleo auditko? wow, díky za upozornění :)

    Jasně, právě, Piži to formuloval, jako by šlo o tvrzení jednoho člověka (navíc moje, tedy autorita malá), přitom ono je to dnes spíš tvrzení mnoha odborníků a zkušenost tisíců lidí.

    (čímž samozřejmě nijak neberu dalším lidem, pokud oni mají jinou zkušenost....to mohou být rádi, že jim taková běžná droga dělá dobře a neškodí :)), to je velice praktické)

    Zkoušela jsem, jestli ten článek půjde najít na webu NG, tam celkem pochopitelně zatím není, ale vyskočilo mi x dalších na téma cukru, zdá se, že s výzkumy, které poukazují na jeho problematičnost, se rozthl pytel :)...že by taky příznak transformace..?:)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    CONTINUITY: s únavou a cukrem se to periodicky opakuje třeba v paleo auditku, to stejný u mě v mb auditku, když lidi přejdou na dietu, na které nejí cukr, tak popisují výrazný nárůst vitality :)
    Z vlastní zkušenosti taky potvrzuji... to stejné s čajem/kávou... čím míň člověk běžně pije kofeinových nápojů, tím víc má energie :)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    PIZI: Tak, jak píšu, není to jen moje zkušenost. Setkala jsem se s tou informací ze všech možných zdrojů souvisejících se zdravím a výživou.

    Předpokládám, že u lidí, kteří jsou velmi intenzivně nonstop fyzicky aktivní, jako maratonci, to funguje maličko jinak. Cukr se okamžitě využije jako energie pro práci svalů, a tím pádem nebude mít ty metabolické důsledky, které má u průměrného člověka.
    Ale to, že něco dělají vrcholoví sportovci, pro mně rozhodně není důkaz, že je to optimálně zdravé. Taky se mohou mýlit ;) Ostatně, pokud vím, běžci posledních pár desetiletí běhají v tzv. sportovních botách, což má se zdravím velmi málo společného a vede k tisícům úrazů a spoustě zdravotních následků. A taky to dělají, a věřili, že to funguje.
    PIZI
    PIZI --- ---
    VRBIK: Spíš tipuji glukózu. Ale v zásadě je to jedno. Fruktoza i glukoza jsou součásti bílého cukru.
    VRBIK
    VRBIK --- ---
    PIZI: maratonci ji fruktozu
    PIZI
    PIZI --- ---
    CONTINUITY: A co třeba, když mám období když jsem pasivní a válím se u televize, jím více cukru?

    Jinak maratónci cukr pojídají a věří, že jim pomáhá k výkonům. Tvá zkušenost s válením u TV kontra jejich zkušenost.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    CONTINUITY: Pokračování k debatě o cukru, našlo si mně samo ;)): Další článek o cukru je v aktuálním čísle National Geographic, srpen 2013. Tam je celá jeho historie, která je velmi zajímavá (a krvavá).

    A pozoruhodnej postřeh jednoho amerického lékaře, podle kterého celej fenomén pasivního válení u televize souvisí s nadměrnou konzumací cukru, protože člověk, kterej jí pořád cukr, má mnohem méně tělesné energie, než by měl bez něj, takže mnoho lidí sotva zvládne své běžné denní úkoly, a když se dostane večer domů, nemá už sílu se hýbat, i když by to nesmírně potřeboval a bylo by to po prosezeném dni přirozené.

    Pod to bych se podepsala, mám to vyzkoušené, kdykoliv začnu zas jíst cukr, začnu zas trpět vyčerpaností a pasivníma zásekama u kompu.
    Určitě někdo snáší cukr relativně lépe, a někdo má velké zásoby energie a tu ztrátu nepozoruje, ale mně to přijde hodně výrazné.
    Samozřejmě je to jen jeden z faktorů a příčin, ale taky jeden z nejvíc popíraných (to pozoruju i na sobě, to automatické racionalizování, že tím to přece být nemůže, respektive zapomínání na tu souvislost ;)
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    Kotvičník, stévie, konopí. Rostliny léčí bez vedlejších účinků, říká biolog | zpravy.ihned.cz - Česko
    http://zpravy.ihned.cz/...80-kotvicnik-stevie-konopi-rostliny-leci-bez-vedlejsich-ucinku-rika-biolog
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PIZI: já si myslím, že to co si myslíš, že si myslíš, je pěkná blbost ,-)
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    rozdil mezi skvelym vinem vyvazene ovocne chuti a splasky z krabice dela taky co do poctu molekul celkem zanedbatelna cast objemu :) uplne obecne bych rekl, ze cim slozitejsi prijimac i vysilac, tim vic informace se da prenest nepatrnymi rozdily, pokud za nimi je nejaky identifikovatelny vzor.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    ja si myslim, ze pravy med je neco opravdu vic z hlediska esenci nez cukr. Na druhou stranu mi cukr neprijde jako nejakej jed.
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Darjeel: ad cukr vs med

    I u tatranek se da pracovat s predstavama ze ten cukr je kvintesence ciste blazenosti a tak se aspon maximalizuje ta sance ze 'vejde a neuskodi' ;o)
    Keeping the pure vision, placebo effect, power of the inner athanor :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam