CONTINUITY: Pokračování k debatě o cukru, našlo si mně samo ;)): Další článek o cukru je v aktuálním čísle National Geographic, srpen 2013. Tam je celá jeho historie, která je velmi zajímavá (a krvavá).
A pozoruhodnej postřeh jednoho amerického lékaře, podle kterého celej fenomén pasivního válení u televize souvisí s nadměrnou konzumací cukru, protože člověk, kterej jí pořád cukr, má mnohem méně tělesné energie, než by měl bez něj, takže mnoho lidí sotva zvládne své běžné denní úkoly, a když se dostane večer domů, nemá už sílu se hýbat, i když by to nesmírně potřeboval a bylo by to po prosezeném dni přirozené.
Pod to bych se podepsala, mám to vyzkoušené, kdykoliv začnu zas jíst cukr, začnu zas trpět vyčerpaností a pasivníma zásekama u kompu.
Určitě někdo snáší cukr relativně lépe, a někdo má velké zásoby energie a tu ztrátu nepozoruje, ale mně to přijde hodně výrazné.
Samozřejmě je to jen jeden z faktorů a příčin, ale taky jeden z nejvíc popíraných (to pozoruju i na sobě, to automatické racionalizování, že tím to přece být nemůže, respektive zapomínání na tu souvislost ;)