• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISTRANSFORMACE - síť života: o všem, co pomáhá léčení a probuzení člověka,společnosti,Země
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    JUNIPETRUS: No a beres stejnym pohledem i to ze jako lidi zabijime nejen zvirata primo - pro potravu - ale dost vehementne i neprimo, tim ze znecistujeme reky, more, vypoustime odpady, po kterych zvirata umiraji, pestujeme repku olejnout, ktera zabiji srny atd ?
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    STUART_HAMPLE: me tenhle pohled "zit a nechat zit" chybi hlavne u lidi masozravcu.
    Kolik si zazil krizovych vyprav vegetarianu a co tim myslis?
    Hlavni duvodem nejezeni masa, je ze se lide nechteji podilet na zabijeni zvirat. To je mozna to co nazyvas duchovni problem, ale muzem to nazvat etickym problem. Etickym i filosofickym problem potrava je, protoze ta potrava odnekud pochazi, nejakym zpusobem se ziskava a nejakym zpusobem na cloveka pusobi
    A kvalita etika a filosofie je to co dela s cloveka clovekem.
    Nevim jestli ti to doslo, ale kdyz dostanes na talir treba rizek nebo hamburger, tak to neni neco se vyrobi v tovarne z niceho, ale nekdo kvuli zabil zivotou bytost zvire.
    A je dobre, a nutne, ze to nekdo lidem, kteri to nechapou pripomina.
    Jestli proto tebe neni potrava filosoficky a duchovni problem, ale jenom otazku vkusu co cloveku chutna, tak by te jiste nepobourilo, kdyz si nekdo obcas zabije nejakeho cloveka, nebo si kupuje deti, drzi je v kotci, aby je pak mohl snist, je to tak?
    MONKEYFIGHTER
    MONKEYFIGHTER --- ---
    STUART_HAMPLE: a kolik z tech lidi ktery znas osobne jsou tihle "militantni" vegani? ono to muze z dikuzi na internetu vypadat ze jich je vetsina ale v realu si myslim ze jich je zlomek, ale soudim jenom podle svejch znamejch coz pravda neni dostatecnej vzorek... dalsi vec je taky to ze ty vegetariani/vegani kteri to berou jako svoji cestu a nikomu to netlacej nejsou moc videt oproti tem co popisujes.. naopak vetsina lidi co znam se snazi v realu diskuzim na tohle tema vyhybat, to te bavi tak prvni mesic vegerause kdyz mas pocit ze vsem otevres oci a spasis svet, ale hodne brzo to zacnej bejt strasnej vopruz poslouchyt ty samy dementni argumenty porad dokola, pokud teda nemas zrovna naladu zahrat si bingo
    STUART_HAMPLE
    STUART_HAMPLE --- ---
    Jezení masa je pro mnoho mých přátel a kolegů víceméně duchovní problém, nicméně potravu já osobně vnímám ve hmotné rovině a nevidím v tom problém filosofický. Taky mi chybí při tomto posuzování pohled "žít a nechat žít". Každý jsme v různé fázi své cesty a kdyby militantní vegani měli pouze pohled "ok, jsi jinde než já, ale já to respektuji", neměl bych s nimi problém. Vzhledem k tomu, že se ale na 99% masožravců dívají vegemani (tj. vegetariáni, vegani, makrobiotici, syroví a jiní) pěkně spatra (tzn. jako na duchovně nečisté, méněcenné, negativní) a v horším případě pak pořádají i něco jako křížové výpravy za jejich očištění (naštěstí už jen ve slovní formě), pak s nimi problém mám. Sám se snažím žít v souladu s přírodou, inklinuju k raw, ale nikomu nechci nic cpát a rozhodně si nemyslím, že existuje nějaký obecně platný a správný pohled na to, jak jíst. A už vůbec do toho netahám nějaké duchovní moudra, negativní energii a světlíčko.
    DNF
    DNF --- ---
    LYDI: takze prijeti zbytecneho utrpeni a zabijeni zvirat staci, prestanes zarit negativni energii. Pak se na tom uz nepodilis? Muzes pak byt obycejny clovek, mit klid, jist rizky z velkochovu v Belgii, a jsi OK. Ale nakonec vis, ze si lzes, a na ospravedlneni si najdes nejakou frazi.
    Takhle jsem to pochopil protoze je to tak napsany, ale mozna se pletu ..
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    JUNIPETRUS: Tak nejak nerozumim co by sem mel priznavat, jako ze sem nekde psal, ze prace na jatkach generuje pozitivni energie ? Za druhe, to je tvuj pohled, muj je odlisny a propo smutek je take negativni energie.
    A jasne ze to vnimam jako rozohneni a nakolik je silne v porovnani s energii pri zabijeni to ti nepovim, to je vzdy individualni a vychazi to se samotne sily myslenek daneho jedince.
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    TILOPA: vida. Konecne priznavas, ze prace na jatkach generuje negativni energie.
    Za druhe, nazvat nekoho magorem neznamena automaticky rozohnoneni, ale vystizne nazvani, pronesene treba jako smutne konstatovani.

    Jullik napsal: "nepochopim co za lidi muze delat na jatkach musi to byt magori...."
    Skutecne v teto jedne kratke vete zakonecne tecky vnimas "zdrave" rozhohneni, generujici negativni energii, srovnatelne se zabijenim zvirat na jatkach??

    LYDI
    LYDI --- ---
    JULLIK:
    TILOPA: musim s tilopou souhlasit. hodnotit lidi podle toho kde pracuji mi prijde tezce ...ehh.. nevhodny? nic o tech lidech nevime a este o nich mluvit jako obecne, pekne hodit vsechni do jednoho pytle. nerikam, ze to je supr ze makaji v necim takovym nebo ja nevim co, ale je odsuzovat urcite nepomuze. koneckoncu - k zviratam se chovam nevic hezky, ale lidi jsou debilove?. ne ze takto nikdy nemyslim, ale chybi mi tam jaksi srdcova logika - prece lidi sou nam bliz nez zvirata. a myslim si, ze tam je dalsi vec - prijeti a laska i k tem vecem ktere treba uplne nechcem. pak podle me prestanem vyzari tu neg. energie o ktere tilopa mluvi. a pak podle me klidne muzem byt ty "obycejne lidi"(kteri chteji klid) protoze uz nevyzarime vsech ten zlost oproti ostatnim (a vlastne i sama proti sobe)
    jednou sem cetla neco u osha, nevim jestli je to trochu OT, ze "vyspely, zraly" clovek nerekne, ze lhat se nema. moc se mi to libi (:
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    JULLIK: Navic je srandovni cist jak lidi se dokazou "zdrave" rozohnit proti treba tomu jak nekdo muze pracovat na jatkach a nevidi v tom rozohneni ze vlastne generuji stejnou negativni energii a nazyvaji druhe magory .
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    nevim kolik osvicenych lidi dela na jatkach, ale jsem si jisty tim, ze ty nejvetsi hruzy sveta umoznil predevsim nezajem "obycejnych lidi" co chteji mit svuj klid, vse dobre hlavne pro svoji rodinu a ten zbytek sveta at uz se o sebe nejak postara, vzdyt oni si svuj kus urvali a maji tedy splneno. takhle omezene uvazovani je korenem vseho zla a dnes je uplne stejne jako driv, jen v marketingove pritazlivem baleni.
    TILOPA
    TILOPA --- ---
    JULLIK: To nemusi, treba jen je to pro ne moznost jak mit nejakou praci a taky je to druh zkusenosti kterou zrovna treba potrebuji nasbirat v tom prostredi a treba mezi nimi muze byt i nejaky osviceny co se snazi zviratkum zehnat a zmirnit jejich strach .)
    JULLIK
    JULLIK --- ---
    GORG: nepochopim co za lidi muze delat na jatkach musi to byt magori....
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    DARJEEL: já bych to podle KAMAHL: trochu upravil : "Zkřížením opice a prasete vznikla inteligentní bytost tak pitomá, že hledá jiné inteligentní bytosti ve vesmíru, aniž by si uvědomovala, že po jedné obrovské zrovna šlape."
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    DARJEEL: já jsem kombinací hyeny a želvy :-)
    GORG
    GORG --- ---
    JULLIK: taky mi maso dlouhý léta nechutnalo. Svačinky s rohlíkem a kolečkama salámu byly taky utrpení. Samozřejmě maso každý den k obědu a večeři. Možná je to věc chuti a preferencí, ale přijde mi že děti to ani jíst nechtěj... než se to naučí.,. v jednom roce.. anebo v mém případě mi maso začalo chutnat možná až někdy v 20 letech :)
    A teď mám i někdy chuť na nějaký šťavnatý steak .. v restauraci, ale sám to nikdy nekupuju, ani salám. Asi jsem flexiterián. Při náštěvě maďarska jsem si naopak s chutí přivezl jejich klobásy.
    Na jedení zvířatek myslím není nic špatnýho, ale to jak s nima lidi zacházejí na jatkách a farmách je srovnatelný s Auschwitzem. Tiše se děje něco, co je defakto pekelná sféra.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    JAZZZ: jojo, tudleva na workshopu mi asi před půl rokem někdo tvrdil, že člověk je výsledkem genetických experimentů mimozemšťanů, a že jsme kombinací opice a prasete :-)
    No když se kouknu k nám do hospody na růžek, tak tomu celkem věřím :-)
    LYDI
    LYDI --- ---
    jak sem si cetla zahlavi, tak nevim, jestli mam pkracovat v dizkusi, kdyz to nema byt o diskuzi :D
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    DARJEEL: volna asociace ..
    Human to Pig Genome Comparison Complete | [primary-term] content from National Hog Farmer
    http://nationalhogfarmer.com/news/human-to-pig
    “We took the human genome, cut it into 173 puzzle pieces and rearranged it to make a pig,” explains animal geneticist Lawrence Schook. “Everything matches up perfectly. The pig is genetically very close to humans.”
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KUATO: to nic nemění na tom, jak je třeba v jednotlivých náboženstvích a systémech pojímána "energetická" zátěž jednotlivých druhů masa/zvířat... v křesťanství je součástí půstu jezení ryb, ptáci ani savci je jíst nesmí, v amazonii se zase hraje na bílé versus červené maso (a to i u ryb), kdy curanderos jedí třeba jen bílé ryby nebo občas kuře... vepřové je například kontraindikací k užití velkého množství rostliných medicín, případně i živočišných (žába kambo) atd. atd....
    Tím nerozporuji to co píšeš, jen třeba osobně mi v tomhle vnitřní logika hodně nasedá na prúsečík světových tradic a dává mi to smysl... jinak osobně mi nejvíc vyhovují pstruzi, ptáci a savci moc ne, úplně vegetariánsky taky ne... Chuangzi by ze mě měl radost :-P
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam