• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORJÓGA
    BJETUSH
    BJETUSH --- ---
    Hola, mam z nějakýho toho slevovýho serveru dva poukazy na hatha jogu do domu jogy na vinohradech, koupila jsem asi za 120,-, normální cena jedný lekce je 190,-, prodám za 100,- popř. na domluvě. Problém je, že jde využít pouze pondělky do 23.12., což se obávám, že já nezvládnu využít, takže kdyby měl někdo zájem...
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    DAWYT: dneska jsem slysel dalsi duvod - obecne u ocistovacich technik - kdyz je delas moc casto, telo si na to zvykne a pak se prestane starat samo.
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    LAKSHMANA: Ano, vím, tuhle jsem to s tou utěrkou fakt přehnal:) Btw. jak ses ptal na ten alkohol, tak při tantrickém obřadu 5M je tou nedílná součást.
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    DAWYT. prý někdo takhle na čas ztratil čuch .)
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    DAWYT: poškození sliznice a těch různých citlivých věcí v dutinách
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    DAWYT: Hm, to konkrétně nevím. Nicméně je obecně známo, že s ničím, co se dává do nosu, se to nemá přehánět. To by ti, Davide, už v rámci tématu ale mělo být jasné. ;-)
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    LAKSHMANA: KLUZAU: Ok, díky. Proč se to nemá přehánět (moc soli v organismu?) a ten jod nesmí obsahovat z jakého důvodu?
    KLUZAU
    KLUZAU --- ---
    DAWYT: moje ucitelka jogy mi rekla, ze bez aditiv, ze ale hlavne neprehanet (tj. rozhodne ne denne, spis jednou dvakrat tydne).
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    DAWYT: Koukám do Yoganiho "Diet, Shatkarmas and Amaroli.", co tady mám po ruce. Zdá se, že jediný co píše k soli je: "It is preferred to use pure salt without additives, such as iodine." Dál to neřeší.
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    Ahoj :)


    Dělám nějakou dobu ranní hygienu jala neti, koupil jsem konvičku, kde byla "jala neti sůl" a v příbalovém letáku bylo varování, že bych neměl používat klasickou sůl, ale jen tu jejich, samozřejmě:) Varování jsem ignoroval a chvíli jsem používal normální sůl a ted zkouším alpskou. Máte někdo informaci kde by zminovali škodlivost nebo doporučení používání nějakého druhu soli (aniž by to byla komerční reklama) nebo popř. zažili jste nějaké zdravotní potíže při používání klasické soli?
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    LOOP_ONE: No páni... :o Co se tady člověk všechno nedozví....
    LOOP_ONE
    LOOP_ONE --- ---
    LOOP_ONE:to bylo k pár příspěvkům z minula...jinak
    dallší postřeh "filozofovat" docela odvádí od cesty a čím víc si tvoříte pojmy a dáváte jim emoce (zvlášt ty nepříjemný) tak si samy nakládáte..příklad : má někdo, že osvícení těžký dosáhnout,...a jiné podobné iluze tak protě to pro něj bude těžký... a tak to je s každym aspektem v našem životě, ze ktereho si vytvoříme pojem a navážeme na něj nějaké pocity... .) srry za OT
    LOOP_ONE
    LOOP_ONE --- ---
    když na sobě opravdu duchovně pracujete, nemáte potřebu brát/experimentovat s čímkoliv , ta intuice vám to doslova přehluší a víte co je správný... debaty typu drogy joga mix nemix zbytečny... (jediny co máte chut je meditovat) a nejlepší je to že to přichází vše uplně samo a samovolně...že víte a nemmusíte s nutit omezovat..atd
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    YMLADRIS: jasně, já určitě samadhi nevnímam jako oddělení od života a ten první odstavec je přístup, kterej jde naprosto mimo mě. ;-) Vlastně kdybych to tak řekl, osvícení, ke kterýmu směřuju, je spíš rovnováha "nahoře a dole", ne ulítnout někam nahoru.

    ad druhej odstavec a ten jeho konec - no jestli právě tohle nejsou rozdíly v popisech, ale výsledek je tak nějak o tomtéž ;-) každopádně předkládam, nečtu texty, nečtu knihy o joze a budhismu, takže k tomu nemam moc co říct.

    ad proč? No já vlastně mluvil o sobě. Taky se dá říct, že mě táhne ta blaženost a určitě taky schopnost vidět věci více tak, jak jsou. ;-)
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    SAGUS: OK :-)))))
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    DARUMA: klicova je len jedna vec - neulpivat. K tomu zbytku sa nebudem vyjadrovat, ako si sam povedal - ako nam co pripada je celkem JEDNO ;) ..a aj preto sa mi zda, ze s tym delenim na dopredu/dozadu, dobre/spatne, samsara/nirvana si na to samadhi este pockas, no offense ;)
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    SAGUS: Vsak ja jsem nepsal o zadnem unikani. Zivot je o volbe a kazdy cin nebo myslenka te posouva bud dopredu a nebo dozadu. Samozrejme lze take rici, ze clovek se uci i z tech "spatnych" rozhodnuti, ale klicove je ty "spatne" volby neopakovat. Poucit se a jit dal. Nicmene to unikani nebo zreknuti se bych asi vztahl na vnitrni uroven, jakoze se zrikas toho kracet zpet (samsara) a kracis kupredu (nirvana).

    Jinak co tobe pripada nebo me pripada je celkem jedno. ;-) V jogickych nebo jinych podobnych textech je Cesta a jeji faze popsana celkem detailne.
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    YMLADRIS: on napisal "Muzu kracet bud smerem k nirvane (k utiseni strasti,nespokojenosti a existencionalniho neklidu) a nebo smerem k samsare tedy k tendencim, ktere posiluji mou strast, nepokoj a vnitrni pnuti. Nemuzu jit zaroven doleva a zaroven doprava."

    ja som napisal, ze muze.. alebo dokonca "mel by". Co je pseudonirvana a pseudoneutralita uz radsej nechcem ani vediet :).
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    SAGUS: on to mysli jinak. jak ja pleduju proti "pseudonirvane", daruma zas proti "pseudonedualite", kdy se clk muze mit tendenci dal chovat jako idiot ci dokonce jako hovado maje za to na jake je zkratce k osviceni.
    SAGUS
    SAGUS --- ---
    DARUMA: mne teda samsara a nirvana nepripadaju ako protiklady ani ako dve cesty z ktorych je nutne si vyberat. Zamerat svoj zivot na to aby som z neho unikol mi pride ako trochu nestastne nepochopenie wo co go.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam