JUNIPETRUS: ciste z pohledu logiky a debaty - pripisujes sagusovi neco, co nenapsal a primichavas k tomu uplne cizi pohledy na vec a navic co dva radky odporujes sam sobe :)
- 'ho stvoril nejaky velky Buh a clovek je jen cerv' - je krestanskej pohled na vec, nemajici nic spolecnyho s - 'co Buh v zachvate euforie a blazenosti rozjel'
- 'Jestli za to muze nejaky Buh, tak treba neni Buh, ale mozna dabel.' - tady do toho zas michas krestanstvi, ktery s tim nema nic moc spolecnyho
- 'nejlepsi je stejne to, co vzdy bylo je a bude,nezrozene a nevznikle' - jak by mohlo bejt neco takovyho nejlepsiho, kdyz je to evidentne mimo vsechny kategorie (tzn i dobry/spatny)?
- ale vidi zivot, a ze vidi, ze za utrpeni a stav v jakem jsou si mohou diky karme sami, ze utrpeni ma nejake priciny, a ze clovek ma svobodnou vuli takove priciny vytvaret ci nevytvaret nebo nicit. - tady vidim uplne nejzasadnejsi rozpor - pokud prijmu zodpovednost za to, ze za svoji karmu (a teda domely utrpeni) si muzu ze 100% sam, co mi brani ji zmenit a utrpeni neprozivat? stejne se bez zasazeni novejch (aklistah) samskar realizaci nepriblizis, tzn zbavit se utrpeni je jen jeden z prvnich kroku na ceste.
hm?