• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORJÓGA
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    AIM_FREEMAN: no jestli ti plave stolice, tak je to v pořádku :-).
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    LILY: tak zakuckal no.
    LILY
    LILY --- ---
    AIM_FREEMAN: pokud ses zalknul, pak mluvíš za záhrobí?
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    SLAUGHTER: dovolím si tvou analogii ještě jemně a nenásilně rozšířit (dělám to pouze pokud s dotyčným souhlasím, jinak je to většinou podpásovka): mezi lahvemi jsou také rozdíly a z některých se pije lépe nebo hůře, možná rozhoduje i tvar úst, poloha nosu, styl popíjení...komu to pak z které sedne. já už se z některých pocintal ba i zalknul :)
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    K diskuzi - ať jde o jídlo, nebo o techniky: formy se liší, obsah je stále ten jistý. Je jedno, zda je víno v kulaté, anebo hranaté lahvi, stále je to víno. Záleží, zda obdivujeme láhev, anebo chuť vína...

    STQ: Ohledně odlišností energetického systému - záleží na které tóny chutí dáváme důraz. To nevypovídá o celkové chuti, ale o našem nastavení a subjektivním vnímání.

    LILY: Když plave, tak dodělej plachtu a máš príma parníček, když se potopí, tak je to ponorka a je třeba vyrobit periskop :-).
    LILY
    LILY --- ---
    STQ: to jsem před lety zaslechla, že někteří dětští lékaři říkají rodičům, ať sledují u dětí, jeslti stolice plave. (Ale už se ke mně nedoneslo, jeslti dávali i nějaká rozumná doporučení v případě, že neplave)
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    STQ: jj, ty pohledy se lisi, proto uz si to resim podle svyho a pouze se inspiruji. Ono na tom zdrave jist neni moc veda...
    LILY: to jo, ja tim jen reagoval na to, ze sul je ve vsem. Takle to ma clovek pod kontrolou ;-)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    STQ: jj, je to možný a jsem týhle verzi otevřený... ale zatím mi to funguje. Důležitý je pro mě taky kontakt s živoucím učitelem a linií, ono v Brně s nějakým jogovým fakt guru je to trochu náročnější :-/
    A je fakt možný, že Ti za nějaký kratší nebo delší čas dám za pravdu, uvidíme, sám jsem zvědav...
    S taoistama je to zvláštní, Ti jsou tak trochu "bokem", ale shaolinquan je prostě donesenej z Indie, ať už to ten Bodhidharmma pobral kde chtěl, tak přišel s něčeím hotovým přes hory z Indie a začal to učit tamní mnichy (praví legenda), dalšími zdroji je pak Wudang (taoisti, viz 5 animals čchi-kung a celý jejich taiči a kungfu) a pak ještě Emei, ale to už bych možná moc zabíhal mimo výseč diskuse.

    Mně k tomuhle nastavení vedly docela pragmatické a zemité motivy, tak doufám, že se tím nijak zvlášť nerozsekám a nebo na to aspoň včas příjdu ,)
    STQ
    STQ --- ---
    DARJEEL: k tem ruznejm systemum: mam prave posledni dobou pocit (nebo spis takovy jemny podezreni), ze zadnej jeden pevne danej fyzickej a energetickej system neni. ze do nejaky hloubky muzu energie prozkoumat (pozorovat), ale od nejaky vetsi hloubky uz je tvorim. a tvorim si vlastni energetickej system a zpusob prace s nim prave v kontextu nejakyho systemu/uceni. ze temer cokoliv se da vuli a pozornosti tvorit a tvarovat.
    no a tvarovat neco podle dvou systemu mi neprijde jako dobrej napad.
    ale na druhou stranu jsem ted cetl hrozne zajimavej rozbor taoismu, kde jsem se dozvedel ze metody, jakejma taoisti ziskavaj takovy to svoje 'nesmrtelny' nebo 'neznicitelny' telo jsou vpodstate totozny s hodne pokrocilou pranajamou. sice na to maj uplne jinou terminologii a popisy, ale v jadru to je totez. to me trochu zaskocilo, neb jsem mel za to ze to jsou systemy vzajemne nesouvisejici. takze to nakonec mozna bude vsechno jedno...:)

    je o tom cela kapitola v tydle knize, fakt doporucuju:
    Immortality and Reincarnation: Wisdom from the Forbidden Journey: Alexandra David-Neel: Amazon.com: Kindle Store
    http://www.amazon.com/Immortality-Reincarnation-Forbidden-Journey-ebook/dp/B008COVEC4/ref=tmm_kin_title_0
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    DRUDRIGER2: moc nerozumím spojitosti mezi videem s podvyživeným člověkem a "hříšnými" obdobími v minulosti, ale věřím, že to zkusíš nějak trochu víc osvětlit, aby byla spojitost patrnější.
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    vzdy mne vytaceji tendle druh lidi ktery svoje obdobi zivota v minulosti povazuji za zle hrisne a cert vi co.
    znam takovych hodne.mne osobne prijde ze i to obdobi kdy sem chtlastal a kouril je soucast mne a me cesty, proto se na ni nekoukam s pohrdanim, to jestli je to jogin frutarian ci cert vi co je pak v celku jedno.
    jinak ta hudba k tomu videu je taky pekna fruktoza......
    KAREN
    KAREN --- ---
    takovy antipropagacni porno, to si raw hnuti ani nezaslouzilo.)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    když už zvedá železo, tak by se taky mohl něčeho najíst, takhle vypadá jak reklama na Dachau :-/
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    A cviky nejsou jediná věc co dělá špatně :-)
    STQ
    STQ --- ---
    DRUDRIGER2: ajajaj :))
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    DRUDRIGER2: me prijde ze vetsinu z tech cviku dela blbe :)
    BBAN4N
    BBAN4N --- ---
    Co to je za vykroucenýho narcise? :-D Ale dobrá poloha na 0:50 :-)
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    nejake spatne prevybrovani....
    Moje tělo na fruitariánství [DO a PO přechodu] - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=Ic6F6MOFr04&feature=share
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    STQ: u sebe to zatím nepozoruju, ale jak jsem psal, nedělám nějaké hluboké jogické praxe, čas ukážeš... A dokonce tu v Brně máme učitele bu, který to docela dlouhé roky kombinuje (severní shaolin, hathu, pranayamu, mantry) a vypadá, že mu to dost dobře funguje :-) A je to vážně učitel s velkým U.

    Mám ještě takovou myšlenku, že oni se sice neshodují v popisu, ale nakonec to tělo je jen jedno a nemá imho dvojaký fungování podle toho, jaký systém jedu, ale nevím, tohle je můj aktuální pohled. Možná to i (zatím) nemám tendenci moc hluboce do toho rýpat, prostě cvičím a pozoruju... a vidím co mě těší a co mi dělá dobře. Takže open mind a hlavně radost z možností těla ,)

    Jj, vím co myslíš a sám jsem na to zvědavý... ale dělali to manželé angličani, kteří jeden celý život učitel a terapeut a jeho žena celý život ve větru joginka. A hlavu a patu to má, stejně jako výsledky, tak uvidíme. A právě třeba oproti SURu (což je původní český analytický systém) to má tu výhodu, že když se Ti něco děje, tak nejsi omezený na popisování a i když Ti cuká židle pod zadkem tak vlastně není moc co s tím dělat než se vykecat, oproti biosyntéze, kde se dá tančit, promasírovat, zkusit "stínový" cvičení na stimulaci nějaké zony, vyřvat se atd. Prostě větší repertoar... s čakrama uvidíme, zatím mi hodně dobře fachá jedno jednoduché cvičení na srdíčko... mmm, moc pěkné :)

    BOSSORKA: podle TCM je vitariánská strava bláznovství, dej si pěkně pořádný slepičí vývar, dobře upečeného králíka s rýži a nemel z hladu :DDD By Ti mohl říct čínský medik od rány. Takže u tcm asi s vitariánstvím nepochodíš, ale to je taky trochu jiný pohled na věc než Indie...
    STQ
    STQ --- ---
    URZA: amen :))

    mimochodem ajurveda ma skvelou pomucku na to jak rozeznat jestli traveni funguje nebo nefunguje. totiz jsou jenom dve varianty:
    - stolice PLAVE (=telo stravilo vsechno co melo, traveni je v poradku)
    - stolice NEPLAVE (=telo netravi poradne, v tele zustavaj toxiny, je potreba s tim neco delat)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam