STQ: u sebe to zatím nepozoruju, ale jak jsem psal, nedělám nějaké hluboké jogické praxe, čas ukážeš... A dokonce tu v Brně máme učitele bu, který to docela dlouhé roky kombinuje (severní shaolin, hathu, pranayamu, mantry) a vypadá, že mu to dost dobře funguje :-) A je to vážně učitel s velkým U.
Mám ještě takovou myšlenku, že oni se sice neshodují v popisu, ale nakonec to tělo je jen jedno a nemá imho dvojaký fungování podle toho, jaký systém jedu, ale nevím, tohle je můj aktuální pohled. Možná to i (zatím) nemám tendenci moc hluboce do toho rýpat, prostě cvičím a pozoruju... a vidím co mě těší a co mi dělá dobře. Takže open mind a hlavně radost z možností těla ,)
Jj, vím co myslíš a sám jsem na to zvědavý... ale dělali to manželé angličani, kteří jeden celý život učitel a terapeut a jeho žena celý život ve větru joginka. A hlavu a patu to má, stejně jako výsledky, tak uvidíme. A právě třeba oproti SURu (což je původní český analytický systém) to má tu výhodu, že když se Ti něco děje, tak nejsi omezený na popisování a i když Ti cuká židle pod zadkem tak vlastně není moc co s tím dělat než se vykecat, oproti biosyntéze, kde se dá tančit, promasírovat, zkusit "stínový" cvičení na stimulaci nějaké zony, vyřvat se atd. Prostě větší repertoar... s čakrama uvidíme, zatím mi hodně dobře fachá jedno jednoduché cvičení na srdíčko... mmm, moc pěkné :)
BOSSORKA: podle TCM je vitariánská strava bláznovství, dej si pěkně pořádný slepičí vývar, dobře upečeného králíka s rýži a nemel z hladu :DDD By Ti mohl říct čínský medik od rány. Takže u tcm asi s vitariánstvím nepochodíš, ale to je taky trochu jiný pohled na věc než Indie...