• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRANCIMORJÓGA
    FLUMO
    FLUMO --- ---
    IOM_NUKSO: jestli ti pomuze trosku racia: ty platis, jses klient a jdes tam kvuli sobe
    EBENY
    EBENY --- ---
    IOM_NUKSO: tak tím bych možná začala... good luck
    EBENY
    EBENY --- ---
    IOM_NUKSO: Jestli začínáš s Jantrou, tak bych nedoporučovala dělat to jen podle knihy, ale obrátit se na Fijalku nebo Medvěda, mají lekce v Opletalce: http://www.dzogchen.cz/nauka/jantra-joga/

Jantra jóga je silná praxe, kde se pracuje se zádržemi a dle mého vnímání není vhodná pro začátečníky. A je velmi vhodné praktikovat pravidelně a rozvíjet pozornost k tomu, co se skutečně děje. Jako u všeho, ostatně...
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    MAKATASU: tak tenhle problém bych chtěl řešit :) Dík, už jsem si objednal, je to teda drahé, tu co jsem koupil za 600 mi vydržela 6 let (a to jsem jí dával zabrat), podle přepočtu by mi tahle měla vydržet 21, tak jsem zvědavý :)
    IFKA: bohužel cestovní je jen na 180 cm, tak jsem koupil pro lite mat, těším se:)
    MAKATASU
    MAKATASU --- ---
    DAWYT: Taky mám manduku, vyhovuje, jen na měkkém písku na pláži moc nefunguje:-D
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    STQ: ok díky:)
    STQ
    STQ --- ---
    PETEKKA: nejez minimalne 3 hodiny predtim, hodne se napij a vem si rucnik
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    dnes jdu na první lekci jógy pro začátečníky, máte pro mě nějaký tip nebo radu pro začátek? Děkuji:)
    JUNIPETRUS
    JUNIPETRUS --- ---
    DARUMA: co zkusit konopnou mast?
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    TADEAS: ...princip spočíval v tom, že do klece směřující dolů nastoupilo o jednoho horníka víc než do klece směřující nahoru. Tím byla horní klec těžší a vytáhla vlastní vahou první směnu nahoru. Bylo-li kolo těžní věže řádně promazáno, fungoval systém bezvadně. Ovšem po několika týdnech těžby Cimrman zjistil, že se mu v dole hromadí horníci.
    Chyba byla pravě v tom horníku navíc. Bylo tedy nutné dopravovat nahoru i dolů stejný počet horníku. Jak ale zařídit, aby i v tomto případě horní klec vytáhla vlastní vahou klec dolní? V řešení tohoto problému spatřuji hlavní ekonomický přinos Cimrmanovy myšlenky. Cimrman umístil do každé klece podobný náčrt, jaký máme zde, a pod něj toto upozorněni: „Kamarádi! V zájmu svých kamarádů přicházejte do práce řádně najedeni. Vítána jsou zejména vajíčka, houby a jiná těžká jídla. Rubat pak musíte ze všech sil, abyste nějaké to kilo shodili. Jinak se nahoru nedostanete.“
    Po tomto opatřeni produktivita dolu Marcela prudce stoupla.

Jen asociace, nemusíte se nikdo pohoršovat, já to pos sobě brzy smažu :o)
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    PETER_PAN: Mozna uz jste videli v jinem auditku na nyxu, ale prijde mi to takove mile.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    Mamina a dcéra pózujú v milých joga portrétoch.
    http://www.doba.sk/2014/03/14/mamina-a-dcera-pozuju-v-milych-joga-portretoch/
    IFKA
    IFKA --- ---
    DAWYT: jestli chceš cestovní, tak zkus značku manduka, ta nejtenčí (cca 1,5 mm) je hodně skladná, má příjemný povrch, co neklouže a nemá ten divný plastový feel, co některé matky mají. a mají pěkné barvy;)
    TADEAS
    TADEAS --- ---
    BOSSORKA: strava ktera je tezsi, vyzaduje vic energie na straveni.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    LAKSHMANA: Jojo.
    LAKSHMANA
    LAKSHMANA --- ---
    DARUMA: Pálení?
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Mám často problémy s pálením stehen. Stačí když jsem třeba jenom hodinu na nohou a už to jede. Nemáte na to někdo nějaký jógový trik? Jo, mám to už X let. :-)
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    TADEAS: co je uzemnujici strava
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    HONZAL: zašel bych na nějakej jogínskej mejdan!

Už to tady dlouho nebylo. Chtěl bych koupit jogamatku. Chci něco nemožného: lehkou, co se dobře skládá (tzn. spíš tenčí) a je nezničitelná, máte někdo něco co se tomu blíží? :)
    HONZAL
    HONZAL --- ---
    IOM_NUKSO: pak bych se zaměřil spíš na ty zemitý věci, pravidelně jíst a spát si dát jako nejdůležitější část praxe, která má prioritu před všim. A taky sport.

Joga je vyšší dívčí, zvlášť teda pranajámy a podobně ;-)

btw. pamatuju, jak za mlada mi to přišlo jako bláboly, že když se na mejdanu vyndam všema možnýma drogama, tak mě nějaký dejchání nemůže rozhodit :-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam