• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    Sdílení zkuseností, postupů, rad, a nebo frustrace z komunikace s prislusnymi urady.
  • ŽÁDOST o elektronické oznámení o příchodu zásilek z ciziny - Stáhnout -urychlení procesu doručení zásilky o další kousek. Podepsat, oskenovat a poslat na email sklad.praha120@cpost.cz nebo na adresu na adresu Pošty Praha 120
    Pokud vám pošta vyměřila neoprávněně 180 kč, můžete podat elektronicky stížnost na ČOI ZDE. ČOI zas má ze zákona povinnost se tím zabývat.Podrobnosti viz nástěnka
  • rozbalit záhlaví
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    ESTEN: tam je hodne faktorů ktery to můžou ovlivnit proc ti to nedali.jeden z nich je zpusob jakym jsi vyplnil formular. chteli po tobě doplnit nejaky info i po odeslani formuláře?
    jestli se to posilalo z nejaky firemni adresy tak by to chtelo prihodit od posilajiciho cestny prohlášení ze je to dar atd atd reklamace je ti k nicemu
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    LYNCH: podepsany autosky desky, jako dar...
    LYNCH: njn, toho jsem se bal. Jak nejlip resit reklamaci? Nechci si to z principu nechat libit
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    ESTEN: jinak ted uz nemuz s dělat nic.poslali je zpet
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    ESTEN: od kamose jako darek nebo jsi je kupoval?
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    Prisly mi vinyly z USA, vyplnil jsem formular o procleni, od ty doby se nic nestalo. Az do patku, kdy mi v aplikaci cesky posty ten balik vyskocil a v sobotu k nemu pribyl update, ze ho vratili pro nevyzvednuti.

    Co muzu delat, tusite nekdo? Na infolinku se dovolat neda, mail jsem poslal, ale maj automatickou odpoved s upozornenim, ze nestihaj a bude jim trvat nez zareagujou.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Jo a taky mě docela štve, jak mi posílají smsky s odkazama místo maily. To asi taky nejde změnit, co?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    OCTOPUSS: To nevadí, kontrola jestli už nebyla podána deklarace (a tudíž to mají rovnou ukázat celníkům), je až když dorazí balík do ČR
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    NAVARA: Mně od nich přišel mail v momentě, kdy to týpek na Novým Zélandu poslal, takže nevím...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    OCTOPUSS: Musíš být rychlejší a proclít si to sám přes ecep (a na to musíš včas znát číslo balíku)
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Jak zařídím, aby mi ty poštovní kurvy přestaly automaticky clít všechno, co mi přijde? Už ty jejich tři stovek výpalnýho za nic sere.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    RATTKIN: to, že je to už s DPH neznamená, že to bude bez cla. Pokud bude zásilka do 150 USD, tak se clo neplatí nikdy a platíš jen DPH při dovozu.

    Pokud zaplatíš DPH už při nákupu a budeš pod 150 USD, tak to za tebe proclí obchod během cesty k tobě a tobě už příjde balíček bez nutnosti jezdit na 120. Většinou. Taky ho 120 může namátkově zadržet ke kontrole, ale spíš mají jiné práce dost.

    Pokud nakoupíš nad 150 USD, tak k tomu musí odesílatel dát zařazení dle TARIC a podle toho se vyměří clo. Jestli umí Ali vyměřovat clo a přidávat to k VAT netuším, ale spíš ne. Takže pokud uvedou na balík, že cena je vyšší než 150, tak ti ho pošta stejně zadrží a bude se kontrolovat zda a případně kolik se má doplatit. Ale clo se pohybuje v řádech jednotek procent, takže největší výpalný pak zase bude chtít česká pošta za manipulační poplatky.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    Zkoušeli jste někdo novou dopravu "AliExpress Choice"? Bude to bez cla? Píše že je to s DPH (VAT Included)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TOOMIX: tak jsem si tipnul špatně, nebyly to baterky, ale vteřinový lepidlo. Ale i tak to dorazilo bez poplatku.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    FND: Pokud tam máš poštovné zdarma, tak si ho vycucají z prstu a přičtou - pochopitelně použijí nejvyšší možnou sazbou, žádné poštovné co platíš třeba Amazonu, který má brutální slevy. Pokud to přesáhne limit, tak také zkásnou clo, které je u textilu tuším vyšší.

    A nakonec si pošta přidá poplatek za zpracování, pokud si to nevzal přes eCEP, čemuž se ČP snaží zabránit poskytnutím minima možných informaci a co nejpozdější žádostí o info, pokud možno si o něj vůbec neříct a zpracovat elektronicky přijaté info od odesílatele (nejvyšší poplatek).
    FND
    FND --- ---
    chtel bych se zeptat, abych vedel pro priste ... - objednal jsem si 3 tricka z usa , celkova cena byla asi 1500 korun a celnici mi vymerili dph z asi 2400. predpokladam, ze to bylo kvuli tomu, ze tam bylo postovne zdarma ? jinak kdyz jsem zkousel reklamovat pres ty jejich stranky, tak to neslo (jak uz to tady nekdo resil, a ze na pobocce..) .

    ps: ja tusim , ze uz se to tady urcite asi resilo, ale nejak se mi to nepovedlo vyfiltrovat..
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    TOOMIX: taky mi přišlo od pošty úplně jiné číslo, spárovala jsem si to s dotyčnou zásilkou přes data, která byla u obou sledovacích čísel shodná
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    OCTOPUSS: hehehe, mně takhle dorazila smska od pošty, že mám dodat podklady k zásilce ze zahraničí s trackingem XY (který se nikde nedá dohledat, ani na poště, ani na 17track, ani na global.cainiao.com). Bohužel z aliexpressu čekám na úplně jiná sledovací čísla a o tomhle nevím nic, tak jsem si tipnul, že to asi budou ty dobíjecí 9V baterky a vyplnil to na eCEPu. Zatím se nic neděje a čekám
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Yup, taky jsem si užil koncem roku...
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    QWWERTY: Jenže já nic neposílal, prostě mi poslali novej kus, a těm celnickým kriplům jsem jen poslal screenshot mailu, kde eshop píše, že to je jejich chyba, a zadarmo mi posílají nový zboží.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    OCTOPUSS: oni to znaji, ale musis to pry resit uz pri odeslani :/

    Reklamací zboží ze zahraničního e-shopu se nebojte - Lupa.cz
    https://www.lupa.cz/clanky/reklamaci-zbozi-ze-zahranicniho-eshopu-se-nebojte/

     si necháte při odeslání vystavit potvrzení, že odesíláte určitý kus vadného zboží, a až vám totéž zboží přijde zpět, použijete to potvrzení při celním řízení a nic platit nebudete.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---

    Dobrý den pane xxx,
    požádejte odesílatele o proforma fakturu se symbolickou cenou 1 EUR pro celní účely.

    Celní úřad neuznává nulovou hodnotu ať se jedná o zboží nebo o dárek.

    Všechny zásilky podléhají DPH a zásilky s vyšší cenou podléhají i clu.

    Mohla bych Vám to proclít jako bezúplatný dovoz, ale i tak zaplatíte DPH a 300 CZK za zpracování.

    Je mi jasné, že jste již jednou za zásilku platil, ale bohužel celní úřad to nezajímá, že Vám došlo něco poškozené, pro ně je to zásilka k proclení.



    Zkurvená banánová republika tohle. Celnící neznají nic jako výměnu poškozenýho zboží. Ty píčo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam