• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MAJKAPosta 120, clo a DPH aneb kde je kua muj balicek?
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    LYNCH: vyplnil jsem to online, s tim ze to procli za mne a ze je to dar. Slo to primo od nej, normalni balik od typka typkovi. Nic dalsiho oo mne nechteli. Co nechapu je, ze to vracej s tim, ze jsem si to nevyzvedl. A divim se, ze jsem se to vubec dozvedel, kdyby to nekdo den pred vracenim nezapsal do systemu a mne se to neobevilo v aplikaci (kterou jsem vubec nemusel mit), tak porad jeste v nadeji cekam...
    LYNCH: dik :) uz jsem docela vychlad, ale jeste v sobotu bych to sel do sterbohol zapalit, kdybych teda nemel strasnou kocovinu :)
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    vítej v klubu :D
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    ESTEN: tam je hodne faktorů ktery to můžou ovlivnit proc ti to nedali.jeden z nich je zpusob jakym jsi vyplnil formular. chteli po tobě doplnit nejaky info i po odeslani formuláře?
    jestli se to posilalo z nejaky firemni adresy tak by to chtelo prihodit od posilajiciho cestny prohlášení ze je to dar atd atd reklamace je ti k nicemu
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    *autorsky
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    LYNCH: podepsany autosky desky, jako dar...
    LYNCH: njn, toho jsem se bal. Jak nejlip resit reklamaci? Nechci si to z principu nechat libit
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    ESTEN: jinak ted uz nemuz s dělat nic.poslali je zpet
    LYNCH
    LYNCH --- ---
    ESTEN: od kamose jako darek nebo jsi je kupoval?
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    Prisly mi vinyly z USA, vyplnil jsem formular o procleni, od ty doby se nic nestalo. Az do patku, kdy mi v aplikaci cesky posty ten balik vyskocil a v sobotu k nemu pribyl update, ze ho vratili pro nevyzvednuti.

    Co muzu delat, tusite nekdo? Na infolinku se dovolat neda, mail jsem poslal, ale maj automatickou odpoved s upozornenim, ze nestihaj a bude jim trvat nez zareagujou.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Jo a taky mě docela štve, jak mi posílají smsky s odkazama místo maily. To asi taky nejde změnit, co?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    OCTOPUSS: To nevadí, kontrola jestli už nebyla podána deklarace (a tudíž to mají rovnou ukázat celníkům), je až když dorazí balík do ČR
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    NAVARA: Mně od nich přišel mail v momentě, kdy to týpek na Novým Zélandu poslal, takže nevím...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    OCTOPUSS: Musíš být rychlejší a proclít si to sám přes ecep (a na to musíš včas znát číslo balíku)
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Jak zařídím, aby mi ty poštovní kurvy přestaly automaticky clít všechno, co mi přijde? Už ty jejich tři stovek výpalnýho za nic sere.
    TEAPACK
    TEAPACK --- ---
    RATTKIN: to, že je to už s DPH neznamená, že to bude bez cla. Pokud bude zásilka do 150 USD, tak se clo neplatí nikdy a platíš jen DPH při dovozu.

    Pokud zaplatíš DPH už při nákupu a budeš pod 150 USD, tak to za tebe proclí obchod během cesty k tobě a tobě už příjde balíček bez nutnosti jezdit na 120. Většinou. Taky ho 120 může namátkově zadržet ke kontrole, ale spíš mají jiné práce dost.

    Pokud nakoupíš nad 150 USD, tak k tomu musí odesílatel dát zařazení dle TARIC a podle toho se vyměří clo. Jestli umí Ali vyměřovat clo a přidávat to k VAT netuším, ale spíš ne. Takže pokud uvedou na balík, že cena je vyšší než 150, tak ti ho pošta stejně zadrží a bude se kontrolovat zda a případně kolik se má doplatit. Ale clo se pohybuje v řádech jednotek procent, takže největší výpalný pak zase bude chtít česká pošta za manipulační poplatky.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    Zkoušeli jste někdo novou dopravu "AliExpress Choice"? Bude to bez cla? Píše že je to s DPH (VAT Included)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TOOMIX: tak jsem si tipnul špatně, nebyly to baterky, ale vteřinový lepidlo. Ale i tak to dorazilo bez poplatku.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    FND: Pokud tam máš poštovné zdarma, tak si ho vycucají z prstu a přičtou - pochopitelně použijí nejvyšší možnou sazbou, žádné poštovné co platíš třeba Amazonu, který má brutální slevy. Pokud to přesáhne limit, tak také zkásnou clo, které je u textilu tuším vyšší.

    A nakonec si pošta přidá poplatek za zpracování, pokud si to nevzal přes eCEP, čemuž se ČP snaží zabránit poskytnutím minima možných informaci a co nejpozdější žádostí o info, pokud možno si o něj vůbec neříct a zpracovat elektronicky přijaté info od odesílatele (nejvyšší poplatek).
    FND
    FND --- ---
    chtel bych se zeptat, abych vedel pro priste ... - objednal jsem si 3 tricka z usa , celkova cena byla asi 1500 korun a celnici mi vymerili dph z asi 2400. predpokladam, ze to bylo kvuli tomu, ze tam bylo postovne zdarma ? jinak kdyz jsem zkousel reklamovat pres ty jejich stranky, tak to neslo (jak uz to tady nekdo resil, a ze na pobocce..) .

    ps: ja tusim , ze uz se to tady urcite asi resilo, ale nejak se mi to nepovedlo vyfiltrovat..
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    TOOMIX: taky mi přišlo od pošty úplně jiné číslo, spárovala jsem si to s dotyčnou zásilkou přes data, která byla u obou sledovacích čísel shodná
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    OCTOPUSS: hehehe, mně takhle dorazila smska od pošty, že mám dodat podklady k zásilce ze zahraničí s trackingem XY (který se nikde nedá dohledat, ani na poště, ani na 17track, ani na global.cainiao.com). Bohužel z aliexpressu čekám na úplně jiná sledovací čísla a o tomhle nevím nic, tak jsem si tipnul, že to asi budou ty dobíjecí 9V baterky a vyplnil to na eCEPu. Zatím se nic neděje a čekám
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam