• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    CONTRAS
    CONTRAS --- ---
    NIZBORSKY: vždycky mě zaráží, že tenhle případ někdo vytáhne do diskuze o očkování... neni mi jasný, jak souvisí nezpochybnitelná a bohužel žádným způsobem ovlivnitelná existence idiotů s očkováním.... projeď si darwinovy ceny, takovejch lidí je přece spousta, že to pak dostane takovouhle tragickou formu, je smutný, ale nevim, co z toho chceš usuzovat...
    MALA_MISIA
    MALA_MISIA --- ---
    NIZBORSKY
    NIZBORSKY --- ---
    MORGAN: "A taky ten, že za děti mají odpovědnost rodiče a taky za ně rozhodují a ne stát."

Tak to vypravej tomu soudci, co poslal do vezeni rodice ditete, ktere umrelo, protoze mu nenechali pichat insulin. To je totiz docela dobra paralela k neockovani.
    CONTRAS
    CONTRAS --- ---
    ...skoro to tak vypadalo :)
    TESSS
    TESSS --- ---
    CONTRAS: ani ne
    CONTRAS
    CONTRAS --- ---
    TESSS: úžeh?
    CONTRAS
    CONTRAS --- ---
    (...tak jsem na to kliknul, no, jistě, článek, který hýbne světem, takový detailnějši :) ...a hned na mě vyskočila ta kontrolní skupina, a hned jsem si vzpomněl na tu diskuzi (odbornou!) na neexistenci kontrolní skupiny při očkování hexou... ale nechci tu rozjíždět další flejm, to už asi bylo probráno, nicméně článek tisknu a odnáším kam patří, dědovi na chatu do kadibudky :)
    TESSS
    TESSS --- ---
    mocna farmaceuticka lobby, chjo! Bez mocnych a straslivych farmaceutickych firem by nebyly leky na nic. Uvedumujes si, ze ty strasny farmafirmy plati vyzkum a kolik ten vyzkum stoji?
    CONTRAS
    CONTRAS --- ---
    no... ted nedelam zavery o Wakefieldovi, ale o cikrtovi... a na toho wkfd se asi uplne vykaslu, nemam na to cas...
    CONTRAS
    CONTRAS --- ---
    ...nicmene ta formulace o potvrzeni je velmi cikrtovsko smithovska :)
    CONTRAS
    CONTRAS --- ---
    ....uz se to tedy podarilo vyvratit?
    CONTRAS
    CONTRAS --- ---
    jeste me tak napada, aniz bych to nejak zbesile sledoval a natoz se tim ohanel....kdyz ctu
    VYHULENY_UFO:

ta veta ...jeho myslence, kterou se nikdy nepodarilo potvrdit... to je prece taky demagogie a manipulace, protoze co ja vim tak se teorie nepotvrzuji ale vyvraceji (pro tapinu heslo na googlu "falzifikace!))

KATIA
    KATIA --- ---
    MORGAN: zrovna nedávno psala známá, jak ji šokovala míra rasistických příspěvků na diskusích proti-očkování. že je člověk v jednom aspektu tolerantní (možná "tolerantní") neznamená, že je tolerantní i v řadě dalších věcí. ty třeba jo, ale nemusí to nutně znamenat, že je tam jasné propojení na to, jestli očkuju nebo neočkuju a jestli tím pádem schvaluju policejní stát nebo co... to je falešná kauzalita. já jsem svůj příměr s domácím vzděláváním použila v úplně jiném kontextu. diskuse nad očkovat - neočkovat mi přijde jako marnění času, jako problém vidím to, jak se očkuje a možnosti to v praxit upravit, aby tam bylo více možností.
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    KATIA: Mno, evidentně pletla, jako třeba tady tvůj příklad se základním vzděláním: KATIA:
    nejsem v žádném případě zastánkyně omezování svobody za každou cenu, ale... nejsem rasista, ale... :)
    A tomu zbytku už vůbec nerozumím.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    WILHELMINA_LOO: ta první část nedej se se zakládá na úplně nových informacích z USA okolo Thomsona a Wakefieldovi studie. Jsou to uplně nová data a fakta ... tedy nejde o žádné vytahování starých věcí, ale naopak o uplně novou kauzu, která v usa docela dost žije právě teď.
    Byla jsem ve sněmovně na semináři o očkování, kde to představila paní doktorka Gandalovičová a byl z toho paf i velký pan Prymula.

zde se dají ty prezentace stáhnout:
    VZ, Problematika očkování (14. dubna 2015)
    http://www.psp.cz/sqw/hp.sqw?k=3206&td=19&cu=38

Jmenovitě jde o o prezentaci Autismus a očkování doktorky Gandalovičové a ač jsem byla dost zděšena dle názvu, obsah stojí za to. Právě ty samotná data co jsou v Nedejse se objevili ještě pak. (V tom nedejse mi to teda přijde jako nesrozumitelná věc teda).

pak je tam prezentace jedné neuroložky, která stojí též za to.

Prymula jel jen ve stylu battle Strunecká Prymula což bylo smutné. posuďte samotní.
    KATIA
    KATIA --- ---
    MORGAN: nepletla bych sem věci, které nesouvisí s diskusí, protože tam jsou úplně jiné argumenty stejně tak jako jiné možnosti řešení. nejsem v žádném případě zastánkyně omezování svobody za každou cenu. ale konkrétně u očkování vidím poměrně dost důvodu, proč základ povinnosti zanechat a soustředit se na úpravu konkrétní praxe, jak se to aplikuje. IMHO by to bylo také mnohem efektivnější tlačit na dílčí změny a s větší šancí na "rychlejší" úspěch.
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    FARIN: Přesně tak. No ano, stejně tak zavést kamery na veřejnosti a ve školách, pomůže to se snížením kriminality a poctiví přece nemají co skrývat. Přece svoboda jednotlivce končí tam, kde začíná svoboda dalšího, jak tu Katia obhajuje. Bohužel to nakonec končí u solidární nesvobody všech.
    WILHELMINA_LOO
    WILHELMINA_LOO --- ---
    CONTRAS: Kdyby ses vyjadřoval tak konkrétně jako tebou opovrhovaná média a osoby, tak by se o tom aspoň dalo diskutovat.
    CONTRAS
    CONTRAS --- ---
    ...totiz chci tim rict, ze ten Zdravotnickydenik.cz je medialni vykal farmaceutickeho prumyslu a ten Cikrt ani to ne...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam