• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    KATIA: jj. bohuzel prave proti nejakymu individualnejsimu pristupu nebo uprave ockovaciho kalendare i ve smyslu posunuti ockovani na pozdejsi vek rekli nasi vsehoznali poslanci ne.
    Nevim, jestli se doopravdy boji, ze by lidi hledali dalsi cesty, jak presto neockovat (imho by to tak nebylo), nebo se boji, ze by museli na zaklade zvyseneho poctu pozadavku na odlozeni ockovani resit nasledne nejaky upravy smernic pro doktory anebo co ja vim co, proste ze by jim to pridelalo praci. Kazdopadne tech "vic moznosti" by se asi libilo prave vetsine tech, co neockuji. Samozrejme maji porad moznost se proste s doktorem dohodnout o treba odlozeni ockovani o par mesicu, ale ve vetsine pripadu to vypada tak, ze se musi o tohle svy pravo tahat.
    Schvalne jsem pouzila slovo "pravo", protoze ackoliv u nas je povinnost ockovat, ja jako rodic proste mam pravo o tom rozhodnout sama.
    WILHELMINA_LOO
    WILHELMINA_LOO --- ---
    Pro mě je v tomhle pořád velká otázka, jestli je žádoucí stavět svobodu rozhodování nad schopnost opravdu informovaně rozhodovat. Já jsem radši, když o tom rozhoduje stát, než kdyby o tom měli rozhodovat rodiče, jejichž často svérázné chápání věci mě spíš děsí.
    CONTRAS
    CONTRAS --- ---
    ...nizbore, s klausovskym usklebkem kroutim hlavou....
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    NIZBORSKY: Ne, to podle mojí logiky v pořádku není. Podle mojí logiky je nepřípustný nucený zásah do tělesné integrity zdravého člověka.
    NIZBORSKY
    NIZBORSKY --- ---
    CONTRAS: Podle Tvoji logiky je v poradku, ze rodice se podle sveho vedomi a svedomi rozhodli nepodavat svemu diteti insulin, a stat do toho nema co kecat.

Navic rozdil mezi rozhodnutim nepodavat insulin a neockovat je jenom v tom, ze nepodavani insulinu pri cukrovce ma o neco vyssi pravdepodobnost, ze dite zemre.
    CONTRAS
    CONTRAS --- ---
    NIZBORSKY: vždycky mě zaráží, že tenhle případ někdo vytáhne do diskuze o očkování... neni mi jasný, jak souvisí nezpochybnitelná a bohužel žádným způsobem ovlivnitelná existence idiotů s očkováním.... projeď si darwinovy ceny, takovejch lidí je přece spousta, že to pak dostane takovouhle tragickou formu, je smutný, ale nevim, co z toho chceš usuzovat...
    MALA_MISIA
    MALA_MISIA --- ---
    NIZBORSKY
    NIZBORSKY --- ---
    MORGAN: "A taky ten, že za děti mají odpovědnost rodiče a taky za ně rozhodují a ne stát."

Tak to vypravej tomu soudci, co poslal do vezeni rodice ditete, ktere umrelo, protoze mu nenechali pichat insulin. To je totiz docela dobra paralela k neockovani.
    CONTRAS
    CONTRAS --- ---
    ...skoro to tak vypadalo :)
    TESSS
    TESSS --- ---
    CONTRAS: ani ne
    CONTRAS
    CONTRAS --- ---
    TESSS: úžeh?
    CONTRAS
    CONTRAS --- ---
    (...tak jsem na to kliknul, no, jistě, článek, který hýbne světem, takový detailnějši :) ...a hned na mě vyskočila ta kontrolní skupina, a hned jsem si vzpomněl na tu diskuzi (odbornou!) na neexistenci kontrolní skupiny při očkování hexou... ale nechci tu rozjíždět další flejm, to už asi bylo probráno, nicméně článek tisknu a odnáším kam patří, dědovi na chatu do kadibudky :)
    TESSS
    TESSS --- ---
    mocna farmaceuticka lobby, chjo! Bez mocnych a straslivych farmaceutickych firem by nebyly leky na nic. Uvedumujes si, ze ty strasny farmafirmy plati vyzkum a kolik ten vyzkum stoji?
    CONTRAS
    CONTRAS --- ---
    no... ted nedelam zavery o Wakefieldovi, ale o cikrtovi... a na toho wkfd se asi uplne vykaslu, nemam na to cas...
    CONTRAS
    CONTRAS --- ---
    ...nicmene ta formulace o potvrzeni je velmi cikrtovsko smithovska :)
    CONTRAS
    CONTRAS --- ---
    ....uz se to tedy podarilo vyvratit?
    CONTRAS
    CONTRAS --- ---
    jeste me tak napada, aniz bych to nejak zbesile sledoval a natoz se tim ohanel....kdyz ctu
    VYHULENY_UFO:

ta veta ...jeho myslence, kterou se nikdy nepodarilo potvrdit... to je prece taky demagogie a manipulace, protoze co ja vim tak se teorie nepotvrzuji ale vyvraceji (pro tapinu heslo na googlu "falzifikace!))

KATIA
    KATIA --- ---
    MORGAN: zrovna nedávno psala známá, jak ji šokovala míra rasistických příspěvků na diskusích proti-očkování. že je člověk v jednom aspektu tolerantní (možná "tolerantní") neznamená, že je tolerantní i v řadě dalších věcí. ty třeba jo, ale nemusí to nutně znamenat, že je tam jasné propojení na to, jestli očkuju nebo neočkuju a jestli tím pádem schvaluju policejní stát nebo co... to je falešná kauzalita. já jsem svůj příměr s domácím vzděláváním použila v úplně jiném kontextu. diskuse nad očkovat - neočkovat mi přijde jako marnění času, jako problém vidím to, jak se očkuje a možnosti to v praxit upravit, aby tam bylo více možností.
    MORGAN
    MORGAN --- ---
    KATIA: Mno, evidentně pletla, jako třeba tady tvůj příklad se základním vzděláním: KATIA:
    nejsem v žádném případě zastánkyně omezování svobody za každou cenu, ale... nejsem rasista, ale... :)
    A tomu zbytku už vůbec nerozumím.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam