• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    IORETHOčkování - pro a proti
    ERIN23
    ERIN23 --- ---
    THE_DARKNESS:

Potvrzuji, že se jedná o FDA letter zde, od MUDr. Ph.D.:

from J. Patrick Whelan MD PhD

Regulations.gov
    https://www.regulations.gov/document/FDA-2020-N-1898-0246

DIVISION OF IMMUNOLOGY/ALLERGY/RHEUMATOLOGYDepartment of PediatricsDavid Geffen School of Medicine at UCLABox 95175210833 Le Conte Ave, Los Angeles, California 90095-1752Tel: (310) 206-1826Fax: (310) 825-9832

8 December 2020

U.S. Food and Drug Administration

Vaccines
    THE_DARKNESS
    THE_DARKNESS --- ---
    GRANTORINO: hele, já s Tebou souhlasím, jen jsem uváděla příklad, že i strana těch, co se (zatím) neočkují, není prostě jednolitá masa zblblých antivaxerů, jejichž argument je "že do sebe nenechají píchnout žádné chemické sračky" a důvodům typu "dělám to pro celou společnost" se jen vysmějí
    možná se tu spíš bavme o tom, co by mohlo tyhle lidi přesvědčit, ať se jdou očkovat
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    THE_DARKNESS: to bude problem toho, ze kazdej ma s nazor na neco, o cem vi akorát, co si nasel na netu.
    A pak jsou tu lidi z toho oboru, kteri se snazi prinest fakticke informace k tématu a ty naráží na ty, co přijdou s kazdym uprdnutim nekde na netu bez dalsich odbornych souvislosti.

Jelikoz jak se uz konstatovalo, stát selhal totálně v nějaký oficiální osvětě ohledně vakcinace a vůbec viditelně zdiskreditoval lidi z oboru, udelal z toho politiku, prostě to uplne zdevalvoval. Skoda je zjevne nenapravitelna.

Takze kdyz si zlomite nohu, pojedete do nemocnice, kde vam to sesroubujou a zasadrujou a vy jim jeste s uklonou podekujete.

Ale kdyz se po tom vsem martyriu konecne dosahlo toho, ze vakcinace, ktera muze ochránit velkou cast populace od horsiho prubehu az smrti, dalsi velkou cast od mirneho průběhu a dalsich dlouhodobych nasledku, cast od toho, aby to s bezpriznakovym prubehem neroznasela.

Tak se tu objevuji ted tendence nechat tu nohu prirodnimu vyberu, třeba zkusit jestli se uzdravi sama nebo uhnije... Good luck teda no. At si treba dotycny uhnije, to je jeho vec.

Ale virove onemocnění, ktere se siri pres dychaci soustavu a nekdo mne muze nakazit a ja jeho, uz proste neni vec jednotlivce. Pravne nikdo nemuze nikoho nutit, ale spolecnost se muze chranit. Deal with it. A dikybohu to taky dělá, at uz stastnejsim nebo mene stastnym způsobem.
    THE_DARKNESS
    THE_DARKNESS --- ---
    no, myslim, ze kdyz se debata takhle vyhrocuje, tak je tezke nekoho presvedcit. jen jsem to uvadela s tim, ze v tom pripade je proste pochopitelne, ze ten clovek k tomu nema duveru. nepsala jsem nic o tom, ze to dokazuje neucinnost toho ockovani nebo o tom, ze ockovani je 100% zaruka ochrany
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GRANTORINO: tak to je vyřešeno :D.
    Spolehnu se na pravidelnou kontrolu buněk.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    MAR_TINA: pisou, ze ne... ani oralni sex ani petting apod.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    AXTHEB: a nestačí šukat s gumou?
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    THE_DARKNESS: A od kdy ockovani brani 100% tomu, ze to nechytnes?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    THE_DARKNESS: tam asi chybělo správné vysvětlení. Třeba ji to způsobily ty viry, které očkování nepokrývá. Nebo jiná příčina?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    GRANTORINO: Očkuje se ve třech dávkách, mezi první a třetí je půl roku, pak už zase můžeš. Proto se to dává v 13, tam ten půl rok abstinence nebývá problém.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    AXTHEB: takze to nechytnes kvuli tomu, ze nesukas :)?
    anebo zas po nejaky dobe uz muzes zas :)?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    GRANTORINO: Afaik funguje víceméně normálně, jenom pak nesmíš strašně dlouho šukat.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    THE_DARKNESS: a byla teda naockovanav tech 13-14 letech? Protože pokud si dobre pamatuju, tak pozdejsi ockovani uz moc nefunguje, takže to pak uz nema tolik smysl, ale klidne mi to vyvratte...
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    PSYTRANCE007: já má zas tohle: bratranec ženy 39 let, chytnul covida, měl 10 dní horečky a pak umřel na infarkt. Včera byla žena u kamarádky, která je starší, asi 55 let. Chytla covida, laborovala s tím doma asi 3 týdny, furt jí bylo blbě, nemohla nic udýchat, následně odeslána na Bulovku, kde zjistili že má nějak napadnuté srdce, něco se srdečním svalem, který pracoval jen částečně. Prý ji museli srdce zastavit a znovu nahodit, aby fungovalo normálně.
    Oproti tomu na očkování v mé okolí nikdo ani náznakem neumřel, žádné vážné komplikace, jen strejcovi, kterej dostal modernu bylo nějak blbě,ale on je celkem rozhašenej, věčně pár operací (zlučník, játra atd) za poslední 2 roky. Ale přežil to.
    Mě se to jeví, už jen podle mého blízkého okolí, jako jasná volba, jestli očkovat nebo ne.
    THE_DARKNESS
    THE_DARKNESS --- ---
    s jednou z kolegyn jsem se o tom ted bavila - ma spatnou zkusenost s ockovanim proti rakovine delozniho cipku - naockovala se a dostala ji. Takze od te doby je vuci temto vakcinam neduveriva (ale tetanus preockovava), coz se da pochopit. ale sama se oznacila za nerozhodnou, ze proste nevi a uvidi se
    THE_DARKNESS
    THE_DARKNESS --- ---
    TRISSIE: jj, tak vetsina se naockovala, akorat pak ti ostatni ty kolegyne hejtovaly, tak si myslim, ze to bylo spis kontraproduktivni - ze se kolegyne jeste vic utvrdily ve svem nazoru. A prijde mi, ze se chytly na tu konspiraci, ze po vakcine neotehotni.
    a ano, raci si dam dva dny voraz po vakcine, nez aby me covid vyradil na mnohem dyl
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    THE_DARKNESS: ale můžeš zkusit na kolegyně pozitivně působit - koneckonců budeš živoucí příklad toho, že po vakcíně neroste ani třetí noha, ani se člověk nezhroutí s rudými fleky po celém těle, což jim můžeš nenápadně podstrkovat.
    Lidi, kteří pro rozhodovací analýzu používají anekdotickou evidenci, jsou ve finále tou anekdotickou evidencí v nejbližším okolí víc ovlivnitelní :-)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    THE_DARKNESS: vláda asi skvěle komunikovala v jiné dimenzi než žiji.
    A všímám si, že i serióznější noviny zdůrazňují benefity typu hospoda, cestování a žádné testy, ale o hlavních výhodách - ochrana zdraví a populace mlčí.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    TAPINA: no z empirickych reakcí lidí kolem mne, je ta druhá dávka obvykle spojená i se zvýšenou teplotou a hůř se snáší, tak den dva rekonvalescence, takže se na to pripravuju. Ale pořád to samozřejmě není srovnatelné s prodělaním Covidu
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    PETER_PAN: Jiný v jiném smyslu, než že u druhé dávky jsou častější a silnější reakce související s imunitní reakcí, typu horečky, únava a to okolo?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam