• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TIMADriving in heels - klub pro ženské za volantem
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    Další věc, která mi vadí je, že pokud to nějakému chudákovi chcípne na křižovatce, nadávají a troubí všichni, na ty, kdo vysloveně prasí, naopak málokdo. Jasně, když to někomu chcípne na veletržní, budeme ta všichni stát o deset minut déle, ale to, že ho/ji lidé protrubují, ničemu nepomůže, dotyčný znervozní a chcípe mu to ještě víc :)
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    MUADDIB: Tak natoli, abych si to s někým vyříkávala venku z auta mě zas vytočí málokdo. To už by se mě fakt musel pokusit zabít.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    MADIETTA: No, to je možný, ale jsem příliš cholerická na to, abych si to nechala jen tak líbit :) Když do tebe někdo vrazí na ulici a neomluví se, taky na něj vyjedeš třeba "co děláš"? V autě je holt vyblikám. I to je komunikace. Nechci je vychovávat, chci jim vynadat, třeba se příště podívají.
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    je fakt, že to taky nesnáším... když to jde... tak za ním jedu tam, kam jede on a tam si to s nim vyřikám...
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    ALRAUNE: myslím, že "vychovávat" ostatní řidiče na silnici není známka dobrého řidiče. Nikdy to nedělám a nesnáším řidiče, kteří to dělají.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    RENFRI: najezdím ročně kolem 10000 km. Jsem jediná řidička v rodině, můj muž nemá řidičák.

O auto se mi stará můj otec, respektive mě pravidelně peskuje, abych si zkontrolovala, co je potřeba. Díky němu si též umím vyměnit všechny žárovky i pojistky do světel, každý rok mě nutí vlastnoručně přehazovat gumy atd.

Tátovi též vděčím za současnou kvalitu svého řízení - on je bezkonkurenčně nejlepší řidič, jakého znám, nikdy jsem nejela s nikým lepším. Jak technicky, tak pokud jde o chování na silnici. Když jsem začala jezdit v Čechách, jezdil se mnou, umí to skvěle naučit a vysvětlit. Když dneska někdy jede se mnou a po jízdě mě pochválí, je to pro mě absolutní vyznamenání.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    GUDRUN: Každej ne, no... ale zpravidla se někdo najde. V malých městech a na vsích samozřejmě méně, nejsou na to zvyklí. Jezdím ke Klatovům a tam bych střílela. Obecně jezdím dost rychle, ale když do zatáčky není vidět, tak prostě není... to, že mě chasník předjíždí v zatáčce na okresce, mě dost prudí, protože když se s někým potká, odnesu to i já.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    TIMA: No, Smíchov, to je taky lahůdka :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ALRAUNE: ale ano, kdyz jsem zacla jezdit v hustem provozu v Americe, neznamym mestem a bez navigace, mela jsem na miste spolujezdce sestru, ktera kdyz bylo potreba srolovala okenko a zaridila mi prerazeni o dva tri pruhy vpravo :-) a ja zas na druhou stranu. a komunikovat se snazim, ale tohle proste, jak vidno na videu, nebere kazdej...
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    DIVA: Já i hodně pouštím, ale sere mě, když si někdo toho naopak nevšímá, děláš mu na dálnici místo, on pořád nic a teprve, když je těsně za kamionem a já už tam mám sto šede (i když jsem se před tím plonkala, aby měl čas), tak mi tam skočí.
    Jak tady někdo psal, že ženský nenajížděj, neblikaj a nefakuju, tak to já zas jo. V téhle situaci jo :) Imho ty lidi musím upozornit, že takhle to není správně.
    TIMA
    TIMA --- ---
    ALRAUNE: Jako Pražka ze Smíchova tohle stoprocentně chápu :). Tenhle přístup "já tady jedu a nic jiného mě nezaíjmá" mě vytáčí hrozně. Třeba takové nepoužívání blinkrů je jako nakažlivá choroba, která postihuje pořád víc lidí.
    DIVA
    DIVA --- ---
    ALRAUNE: jj .) když se odněkud někam nemůžu dostat prostě stáhnu okýnko a vyusmívám a vyškemrám si potřebuju :)
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    GUDRUN: Dělám to pořád, pak udělám prosebnej ksicht a nějakej profi řidič pustí, koneckonců, oni to dělat jaky. Komunikace za volantem a oční kontakt je imho hrozně důležitý, zvlášť v přehuštěném pražském provozu. Pouštění, děkování... je to stejné, jako když jde člověk pěšky a někdo mu podrží dveře.
    ALRAUNE
    ALRAUNE --- ---
    TIMA: No, ono jde taky o to, co člověku vadí. Já jsem Pražka z Letné, musím udělat dopravní přestupek, už když vyjíždím z ulice, ve které parkuju, takže mi ti strejdové za volantem vadí. OBecně mi vadí nedostatek komunikace a bezohlednost, tj. blokování, to, že lidi nekoukaj do zrcátek a kolem sebe, že nesledují provoz. Když vidím, že někdo neumí, to mě nechává v klidu, každej se musí vyjezdit a pokud jde o parkování, pokud je někdo z Prahy, naučí se časem nacukat to kamkoli, nebo nemá smysl do auta lézt.
    TIMA
    TIMA --- ---
    GUDRUN: Přesně, Robin Hood :)) My těmhle lidem říkáme šerifové – těm, co zatvrzele jedou v levém pruhu na dálnici 130.
    TIMA
    TIMA --- ---
    DIVA: Jasně, ale tohle nebudou lidi, kteří neumějí parkovat, ale spíš dementi z podstaty. Nedávno tu kolegyně řešila situaci, že jí dva dobráci zaparkovali na předku a na zadku úplně natěsno, nárazník na nárazníku. Musela volat policajty a odtahovku. To by mě kleplo...
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    RENFRI:
    loni jsem najela 2000 km zhruba a letos uz 3700km :-)
    auto mam sluzebni a firma ho ma z pujcovny, protoze jeste nemame v Cechach sro, tak nemame ani zadny majetek. Takze o nem nevim nic, jen natocit zrcatka a doplnit vodu do ostrikovacu byl tezky quest, ale na kole si delam spoustu veci sama a nebojim se toho, takze verim, ze kdyz to nekdy bude potreba, tak se do toho dostanu, tyhle veci me bavi.
    Za jednu ze znamek dobreho ridice rozhodne povazuju schopnost rychle vyhodnotit situaci a zachovat se bezpecne, doufam, ze tenhle skill casem prijde.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    SMALLRICCIO: nejhorsi na tom je, ze si ten pan v oktavce, co ridice zablokoval, pripada urcite jako velkej robin hood, ochrance slabych.

Osobne bych taky to pichla do dlouhe fronty, na to, predjet frontu, kdyz stoji blbe a nezipuje se spravne, na to nemam osobni odvahu a po tomhle ji jeste kapku ubylo.
    DIVA
    DIVA --- ---
    RENFRI: snažím se přemýšlet jinak ale furt se mi vynořuje ten voyager .)) pak osobně nedám dopustit na vw transportéry, ale tam je dozadu schůdek, možná by to komplikoval. a taky, jsou na nyxu kompetentnější místa k inspiraci ;)

TAPINA: tj pravda .) zatím jsem na takový lapsus nenarazila, ale mohlo by se stát. to by mě tvrdošíjná fronta v jednom pruhu taky celkem zarazila .)
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    DIVA: Ja vim, Voyager znam, jezdila jsem s nim. "Nas" vozickar si najede na voziku vedle dveri spolujezdce a presedne, potrebuje mit natazene nohy, takze vlastne ano, dalsi nutny parametr, hodne mista na nohy :-)) a pak ja objedu s vozikem auto dozadu a po rampach s nim najedu do kufru, tak, ze stojim vedle rampy a ovladam vozik joystickem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam