• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KAIRRApeklo v interiérech
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    ETERNITY: Me bavi ta prvorepublikova vila, postavena po WW2 :-D
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ETERNITY: Za 2M to koupim kvuli tomu bazenua budu to mit jako letni sidlo :D.
    KAIAFOX
    KAIAFOX --- ---
    ETERNITY: Zase. Takovejch metrů a zase záchod uprostřed nádražního vestibulu.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    PETER_PAN: nemam sajnu, muj neodborny odhad je tak 16 mega max.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    PETER_PAN: Hugh Hefner likes this.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ETERNITY: Husty. Maji nejaky odborny feedback na kolik by museli jit? Jen pro zajimavost.
    Me spis prijde realisticky to pronajimat na party a svatby a tim vydelavat nez to prodat, jen velmi IMHO.
    MIST
    MIST --- ---
    GECKO: hele, ja to jen prolitla na jejich strance a v zahlavi je tam sw obrazek domu, z casti porostly psim vinem. Mam z toho dojem, ze navrh majitelu, jak udelat dum mene vyrazny, byl lepsi nez co jim CHKO urednice naridila.
    GECKO
    GECKO --- ---
    MIST: 200 m2 zastavěná, dvě patra. Jestli to dobře chápu, půvondí plán byl dvě plnohodnotný patra a sedlová střecha, což neprošlo, takže to snížili o střechu a druhý patro je jako "podkroví" což ale vedlo k extrémně malýmu sklonu střechy a dvěma velkým pultovým vikýřům... a ta střecha je pohledově děsně rozlámaná...

Jinak v pravidla CHKO mají tendenci obvykle hrát na rozměrový poměry, proporce, uspořádání a typický prvky původních staveb v místě, takže se podle CHKO liší i dost podstatně. To, že něco navrhneš oblepit dřevem a obestavět kamenem tedy samo o sobě nic neznamená. I když připouštím, že se ty pravidla uplatňují s různou intenzitou a často se používaj jako klacek podle xichtu, resp. podle toho ,jak sympatický je úřadům žadatel, projektant nebo příslušný záměr, případně jak "důležitý" někdo z nich je a nebo taky jak dokázali ty správný lidi motivovat.... my jsme si užili i mimo CHKO dost s disciplínou "ovlivnění krajinného rázu" což už je úplně hra bez pravidel... Na druhou stranu, co je vidět na fotkách pod tím za klasika satelitní domky tak to tam CHKO evidentně moc pevně v ruce nemá...
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    KURE: Ja jsem kdysi mela navrhnuty vlastni hrad i s vezi (pravda ctvercovou) a strilnami, castecne oblozene drevem, moderni materialy:) V kazdem z nas je kus silence:)
    Mimochodem po tech venkovnich schodech snad nikdy nikdo nesel.
    KURE
    KURE --- ---
    PRGBEAR:
    ETERNITY: mě se to líbí. teda ten nábytek a volánky ne, ale stavba se mi líbí, a to schodiště je boží!
    kdybych byl bohatej, mám pocit že bych si nechal stavět něco daleko šíenějšího :D
    ACKO
    ACKO --- ---
    ETERNITY: ale ve srovnání s pražskými byty cena není tak hrozná, škoda, že je to hnusný no...
    MIST
    MIST --- ---
    OMNIHASH: ja vidim dve patra, 265m2 uzitne plochy
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    PRGBEAR: To bylo krute... ty masivni schody jsou celkem fajn:)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    MIST: 200m2 je zastavěná plocha, má to tři patra, do the math...
    MIST
    MIST --- ---
    OMNIHASH: ja na jejich strankach zahlidla neco kolem +/- 200m2. Jestli je teda rec o domu bydlimeulesa.cz.

JAKE_UP: peace, ale mam pocit, ze ti spis vadi nejvic ta zenska :D Osobne mi to nepoburuje a mam na to jiny nazor. Mne tam zarazilo, ze jim ta urednice zakazala kamen a drevo, cimz teda opravdu ted ten barak , proti zelenemu pozadi, bude jeste vic vycnivat.
    Nevadi mi konstruktivni kritika objektu, vadi mi stourani do veci, do kterych nikomu nic neni. Spis bys mel mit pifku na urady :P
    PRGBEAR
    PRGBEAR --- ---
    ETERNITY: proboha... Tam je hnusný snad úplně všechno. Snad by se to uživilo jako bordel.. Nějak úchylně mi to připomíná Riviéru z filmu Anděl s ďáblem v těle...
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    OMNIHASH: Děti tam jsou dvě tuším.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    MIST: Já ale absolutně neřeším, kde na to vezmou, to je mi vskutku jedno. Ani jim nepřeju, aby to nedostavěli nebo se u toho rozvedli. Jen mě zaráží narpostý kontrast mezi proporcemi té stavby a tím, jak prezentují jejich problémy, výběr materiálu, dodavatelů a podobně. Mají prostě uvažování lidí, kteří pracují s výrazně menším rozpočtem, než který je k dotažení podobné stavby potřeba. Takže jim nic zlého nepřeju, ale očekávám to. To ad 1. Ad 2 - jde o naprosto nevkusný a předimenzovaný objekt, který vzniká na hranici CHKO a drasticky a hlavně trvale mění ráz veřejného prostoru (byť stojí na soukromém pozemku).

Tvojí logikou bychom mohli zavrhnout jakoukoliv kritickou diskusi o čemkoliv, co nám nepatří nebo se nás netýká. O tom, jak se druzí oblékají, o tom, jaké knihy čtou, kam jezdí na dovolenou, jak se stravují. Mají samozřejmě plné právo to dělat tak či onak a já nehodlám nikoho v ničem omezovat. Ale to mi rozhodně nebrání to spolu s ostatníma hyenama tady na nyxu to komentovat, zasmát se tomu nebo i ocenit podařenou. S tvojí logikou by auditka jako módní peklo, peklo v interiérech, vegeta, babicovy dobroty a další vůbec nemohla existovat.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    MIST: páč Kladno není Malibu,platy jsou trochu jinde, a stěna z porothermu stojí asi jako pokoj z překližky, trámků a minerální izolace. Jak si kdo vydělává je nám celkem putna, ale možnost, že mu u tohodle projektu dojdou prachy někde v půlce, se limitně blíží jistotě a je fascinující sledovat, jek někdo ve třetině stavby zvládnul rozforovat desetiletej budget, aniž by jakkoliv adrseoval ty problémy který se tu třetí den dření, a finanční závazky z nich vyplývající.

MIST: ten barák má 650m2, po tom, co jim návrh na úřadě snížili o patro a zmenšili o dalších 200m2... to je 7000/9000 sqf. To se imho i u vás už počítá za solidní McMansion, pár domů sem ve státech prolez, a podobnejm monstrům se velikostně blížily buď extrémně přehnaný víkendový vily lidí z top 1%, nebo domy pro osmi+člennou rodinu, tohle si buduje bezdětnej páreček, co žil doteď na 50metrech v paneláku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam