• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    CROSS
    CROSS --- ---
    SAMGARR: léta jsem používal podobnej, kterej jsem koupil někde v Rusku v železářství, ten má teda takovou tu funkci zamknutí/odemknutí otáčení čepele (kua musel jsem si najít na wikipedii, že se tomu říká čepel), ale velikostně je asi stejnej jako tenhle. Bylo k tomu cca 5 bitů. V podstatě jsem pak několik let jinej šroubovák nepotřeboval, teda kromě dedikovanejch na elektroniku. Takže za mě tenhle formát je rozhodně náramně užitečnej.

    Přestal jsem ho víc používat nebo tahat, až s pořízením Leathermana. To je moje současný go-to řešení, ať už s jejich vlastní sadou bitů nebo s adaptérem a nějakou sadou bitů Hitachi ;-] z Hornbachu.
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    SAMGARR: mám místo šroubováku mminiaturní ráčnu s bitama, je to malé a funkční
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Nejakej tip na EDC sroubovak? Ocenim kompaktni provedeni, ale ne na ukor pouzitelnosti. Zaujal me napriklad
    https://amzn.com/B00A9JXWYS
    SWIST
    SWIST --- ---
    EDAK: Díky. Cena za ruční práci a kůži se mi zdá OK. Jo, není to málo, ale pokud vydrží.. Čekací doba je problém, ale s tím se musí asi počítat. Je to asi stejné u všech podobných profesí.
    EDAK
    EDAK --- ---
    SWIST: chm, nekde jsem tu kdysy fotky postoval. zkusim dohledat. ale 5500,- za vysoky kotnikovy boty mi prislo cajk. nejvic me fakt sralo to ze jsem na to cekal 3 nebo 4 mesice. to i z ciny to mam doma rychlejc :D
    SWIST
    SWIST --- ---
    EDAK: Taky jsem přemýšlel o nějakých botech od něj.. Jaké máš, na kolik tě vyšli?
    EDAK
    EDAK --- ---
    VACA: jednoznacen doporucuji http://www.diebooted.cz/ pockas si na ne, ve finale nemusej stat o moc vic nez poradny pohorky, udela ti paradu(nebo neparadu) jakou budes chtit a mas boty co ti vydrzej mozna i 20 let. Ja je mam teda zatim jenom necely rok, ale jsem mega spokojenej. Do dvou let ti cokoliv opravi zadarmo v ramci zaruky, po dvou letech za nejakou malou uplatu.
    SWIST
    SWIST --- ---
    VACA: Já ji bohužel nesehnal..

    Ale ještě k tomu OT. O víkendu jsem byl s alicí na prvním pořádném vandru a zjistil jsem že mi dole povolil nýt mezi rámem a žebrem - to by snad mělo jít opravit v pohodě. Ale jeden ramení popruh se mi sám povoluje, ten rychloutahovák co je pod rychloodhozem nedrží zkousnutý v popruhu. Nevíte jestli se to dá nějak dotáhnout, nebo sehnat někde nový? Kupovat kvůli tomu celé treky se mi nechce..
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    VACA: pro astronauti dobry
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    VACA: hlavně, že slouží:)
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: *co jsem koupil za 4kila alici, polička mi byla Josefem věnována, aby to nevyznělo že mi ten kus plechu prodal za 4kila :)
    VACA
    VACA --- ---
    dovolim si trochu odbočit, zpětně bych totiž ještě znovu chtel poděkovat JOSEFovi za tu poličku na Alici.
    Od tý doby co jsem ji koupil za 4kila jsem s ní teda byl v lese jen jednou ([ VACA @ Skútr...aneb seru na auta na zacpy a parkuju kde chci+jsem tam vcas... ]. Sice když jsem si v ní vezl peřinu, páč sem chtěl nocovat pod širákem a nenašel doma svůj spacák.:D

    Za to ale ten samotnej rám bez vaku jen s poličkou jsem využil už mnoohokrát, a je mi teda sakra velkym pomocníkem když potřebuju převážet něco neskladnýho na moto...

    Jen namátkou pár zdokumentovanejch příkladů použití alice rámu s poličkou od Josefa:



    :D

    konec OT, a ještě jednou díky!

    PS: až příště povezu našim na chcatu vodu, mám v plánu na ni naložit ty kartony vody rovnou dva. Ten druhej vzhůru nohama hrdlama zapíchnout nezi hrdla spodního a patřičně zakurtovat, myslim že to pujde F poho :D
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    TABORACEK: já asi dvakrát něco vracel, ale zrovna boty šly na první pokus. je super, že jsou poměrně široký, mám zmršenej nárt a v normálních botách docela trpim. funguje akorát engelbert a keen.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    TABORACEK: I kdyz nad tim ted tak premejslim, tak jsem si mel vyzkouset i velikost bot
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    JOSEF_K: Ja jsem si dojel do budejic do obchodu vyzkouset velikosti a ted uz objednavam jen pres net
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    VACA: v praze bohužel nic:(. beru od nich všechno možný, ale vždycky přes net. když to nesedí, pošlu to do budějovic a prachy mám za pár dní zpět na účtu, nebo pošlou na svoje náklady jinou věc, podle toho, co jim napíšu. je to největší německý výrobce pracovních oděvů. a přesně - něco to vydrží, normy to splňuje a nevypadáš, že jsi utekl ze stavby.
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    VACA:měl jsem na mysli konkrétně tyhle, nosim už cca 20 let ( teda ne pořád ten samej pár) :
    Camel Active kotník Havanna nevyteplený - Camel Active - Podzim/zima - JADI.cz - ...více než boty
    https://www.jadi.cz/...obuv/Kotnikova-obuv/Podzim-zima-36943/Camel-Active-kotnik-Havanna-nevytepleny
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam