• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGOPRO HERO , Contour, Drift hd, MagiCam a ostatní outdoor HD kamery a kompakty, diskuze, editace,ukázkové videa a fotky
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    SUPERWEB: Já sem o tom neměl ani tušení, prostě mi to nenapadlo... :(
    SUPERWEB
    SUPERWEB --- ---
    PEETIK: a co spis 100/200fps? Ono je hezky hnat se za co nejvyssim FPS, ale to ze NTSC ma 30FPS a PAL 25FPS ma sve duvody. Jednim z nich je prave nataceni pod umelym osvetlenim. Zjednodusene, mel by ses trefit poctem snimku do nasobku frekvence elektriny ktera dodava energii zarivkam. Viz napr. http://photo.vanderkolk.info/photo-nikon-d800-24fps-30fps.php
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    Tak sme si chtěl zkusit 240fps na žonglování v místnosti se zářivkama... fakt peklo. Nepoužitelné :( 120 ještě jakžtakž, ale fakt do zářivek tohle nejde. Apoň sem se ponaučil. :(
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    k tomu ty kamerky nejsou moc vhodny kdyz tam nejde zafixovat expozice a vsechno. pak ma kazdej snimek jinou barvu..
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    BASIK: tady je krasne videt, jak je potreba mit na bullet time synchronizovany kamery, jinak to takhle skace porad
    JARDAK
    JARDAK --- ---
    PEETIK: ja si myslim ze by to melo stacit. akorat tam asi neni prednastavenej profil, protoze to neni bezny..
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    PEETIK: Asi sem lama, ale jestli stačí Framerate jen ručně přepsat, tak pardon za trapný dotaz :)
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    Zkoušel sem natočit slowmo video při 720p 120fps. Ale ve Vegas 11 nemám na výběr 120fps... max 60. Jak mám pokračovat prosím?
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    KOZEL: ano nezaznel a je dobre, ze jsi to rekl, protoze nekteri si to urcite neuvedomuji.

pro me to byl jeden z duvodu, proc pro potapeni pouzivam rezimy s 25fps
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    WERT: S tim nelze nez souhlasit, ale ja se bavim o ruznych frameratech na stejnem senzoru. Pokud je dost svetla a kamera by stejne nepouzila delsi expozici nez 1/60 (nebo 1/50 pokud jedete v PALu), tak je to jedno, ale ja dost casto tocim ve slabem svetle a tam uz cloveku snizeni framerate na 30 fps umi zachranit rit.
    Druhy duvod, proc vyssi frame rate neni vzdy lepsi je odlisny vycitani obrazu z cipu, kdy vyrobce obcas saha k horsim (ale rychlejsim) metodam, jen aby to ta kamera "umela". Vyplynulo to z toho clanku Understanding your GoPro, kde autor prisel na to, ze v nekterych rozlisenich a uhlech zaberu dava lepsi kvalitu (i statickeho) obrazu nizsi snimkova frekvence.

INSOMNIA: to je pravda, ale mel jsem pocit, ze tu tenhle duvod dosud nezaznel

Urcite si ten clanek prectete, pokud nechcete zubaty hrany, tak je dobre se drzet jen nekterych rezimu: http://abekislevitz.com/understanding-your-new-gopro/
    INSOMNIA
    INSOMNIA --- ---
    a jsme zase u toho, ze kazdy nataci neco jineho a tim padem ma jine potreby = neni univerzalni doporuceni!
    WERT
    WERT --- ---
    KOZEL: povetsinou novejsi/vetsi senzor = vyssi kvalita
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    Panove, zda se mi ze zapominate na imo nejdulezitejsi vyhodu mensiho nez nejvyssiho dostupnyho framerate a to je moznost delsi expozice. Kdyz je malo svetla, tak se hodi, ze kamera muze jit az na 1/30 s misto 1/60 s. Znamena to totiz, ze v tu chvili ji staci pouzit polovicni ISO a tim padem mame cistsi, mene zrnity obraz.
    Samozrejme s tim souvisi vetsi motion blur ale ten me osobne nevadi, naopak se diky nemu zda video plynulejsi.
    Vyssi framerate neznamena vzdy "vyssi kvalitu".
    PIZI
    PIZI --- ---
    WERT: No však. Už ledaskdy někdo nepotřeboval vyšší kvalitu. A tím pádem bylo zbytečné platit za ni.
    WERT
    WERT --- ---
    Uz nekdy nekdo potreboval horsi kvalitu? :)

Spis se to ridi penezma...
    PIZI
    PIZI --- ---
    WERT: Vyšší kvalita se vyplatí pokud ji uživatel potřebuje. Je to individuální a nedá se to rozhodnout za všechny centrálně.
    WERT
    WERT --- ---
    RESCAPE: Mensi vydrz je kvuli mensim rozmerum, mensi baterce, vetsim rozlisenim - vetsim senzorem, a vyssim frameratum, a kvuli zabudovany wifi...

Jinak kvalita je lepsi, takze se to vyplati, co je to za otazku???
    PIZI
    PIZI --- ---
    Schopnost mávnou rukou vám umožňuje natáčet na nižší rozlišení a nižší FPS. Já totiž vím, že svět se nezboří, když záběr prostě mít nebudu. Takže vaše co když potom budeš potřebovat... No nebudu potom potřebovat. Mávnu rukou a jdu dál.
    JOPS
    JOPS --- ---
    JOPS: samozrejme 1 hodina a 43 minut :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam