• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SUMIDayZ Standalone/Mod Tactically Significant Carps
    REESHA
    REESHA --- ---
    Muzu vas poprosit o vas nazor na tohle? Zda se mi to nebo se fakt placa po zadech jak to dobre delaj..?

MAOR
    MAOR --- ---
    LITTLEBOY007CZ: Ten článek je hodně dobrý vtip... nebo špatný?

"Pořád jsme v alfa fázi, protože jsme pracovali na vlastním enginu, což je důvod, proč jsme byli v Early Accessu tak dlouho." .... Byli? A kde jsou jako teď? Jsou pořád úplně stejně v pr.. v Early Accessu. Nechápu, že nenazývají věci pravým jménem.

"Letos se z fáze alfy přesouváme do bety a ke konci roku bychom chtěli mít stabilní verzi hry" - Nerad to připomínám, ale do Vánoc zbývá 107 dní!

Pak se tam bavili o mapě: "Petr Nespešný: 120 km2?" - Kurva oni tam ani neví, jak velkou mají mapu! V Chernarusi z Army 2 to bylo 225 km2.

Nevím, nevím, nevím... nějak jim to nežeru. Uvěřím, až tam na vlastní oči uvidím nápis BETA..
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    btw.. server trable nebyl způsobený server sw.. ale síťovkou hostujíciho serveru.

The issue with the server FPS on some servers might have been solved , we found out it was because of NIC Broadcom drivers/firmware. There might be some drops but I expect lot more stable experience. GGwp
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    DESTROYER: Tak to je plán bohemky, žejo. Připravované nástroje pro modery by měl být na úrovni.

Že komunita něco "dodělá" je trochu naivita. S enginem nic komunita neudělá, nefixne networking, nezlepší FPS, neudělá nové nástroje. Komunita nemá zdroje aby udělala doladěné animace (nejde o schopnost/neschopnost ale enormní množství času co je třeba investovat). Komunita bude pracovat s tím, co BI za ty roky vyvinula ale nezapla do vanila verze. Modeři připravý mapy, art assety, upraví gameplay, naskrptujou spostu eventů, předělají GUI, upraví herní pravidla, změní lokace předmětů, přebalancujou všechno možný, možná upraví AI (netuším jestli SA má vůbec nějaké střelecké AI). Jasně - pomocí nástrojů dotáhne možnosti SA do různých herních flavours jaký pamatujeme z modu. Klidně tam narve motorky za týden s jakous takou fyzikou. S tím skriptovacím jazykem nad Enfusion uděláš tunu věcí. Ale dotažení ve smyslu technologickém, to jsou ty roky práce, která ti žádná komunita nenahradí.

A ty auta/helos. On ten problém je furt stejnej a postavený na tom, že kapacitně omezený server musí v reálném čase vyhodnotit, zda jsou všechny vstupy z klienta validní (pohyb, výstřel, zásah, sebrání předmětu, crafting apod.), pořešit AI pro predátory, zombíky, spawnovat předměty apod. Auta a vrtulníky jsou těžší, že validuješ pohyb v rychlejší kadenci a na vertikální škále. Na tohle se Pubg a Scum IMHO úplně vysralo. Prostě udělali co po nich všichni chtěli, vyadali feature, i když ta hra je exploitable. A mluvíme o Pubg, který vydělalo nepoměrně víc peněz než DayZ a těží peníze z hráčů co se dá. To že se BI rozhodla jít těžší cestou, je pro mě naprostej plus. A rozumnej důvod, proč tu hru o roky posunout. To že si tuhle rovinu zákazníci neuvědomují nějak nezměním. Nerozumím, ale whatever. Když baví lidi hrát hry zamořený cheaterama a dají tomu přednost a plivaj na práci vývojařů, berou si do huby jedjich schopnosti.

random video, co jsem našel.. teleportování a zmizení z mapy (jedna z věcí co SA se snaží řešit a zatěžuje tím svoje servery) a.. SA asi nevyřeší že cheater uvidí co se děje kolem z princupu PC/OS architektury, možná bude nějaká evaluace chování hráčů, bude to zase na adminy a privátní servery.

PUBG Hacker Compilation | FASTEST TELEPORTATION HACKERS EVER SEEN!
    https://www.youtube.com/watch?v=khlsGUR0eMY
    ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    Jelikož taky čekám na feature complete verzi 1.0+ 2019 s novym obsahem, tak jsem si teď jen zkusmo zahrál stress test a nenarazil jsem na nic, co mě dřív štvalo.

Na plnym serveru to nelagovalo ani ve městě, zombíci v Berezinu na každym rohu, všichni lehli na 3–4 rány ocelovou trubkou nebo palicí bez toho, aby mě stihli nějak náhodně hitnout.
    Nový ovládání po chvilkovym nezvyku intuitivní, animace plynulý – funguje to přesně tak, jak avizovali.
    Ambient zvuky dokonalý, atmosféru to furt má.

Jestli je něco, s čim budou ještě asi dlouho válčit, tak synchro vozidel a hráčů.

Takže jo, takovou hru chci a budu hrát, ať už vanillu nebo mód (Namalsk rozhodně).
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    TERZ: Ne i jo, zalezi v jaky forme to vydaj(pokud to vydaj). Kdyz hratelnost bude zalozena na pestovani rajcat a fighteni na NWA tak sry, ale toho jsem si uzil do sytosti 4roky zpátky. Mají otevreny svet, kde muze byt spousta zajimavych eventů, tajny lokace, spoluprace na najekym ukolu, nejaky hezky pribehovy pozadi, ktery treba muzes sledovat, byt skrz nachazeni stranek deniku jedne rodiny... nicmene content je pro Bohemku sproste slovo co jsem za ta leta pochopil. Jednodusi je vymodelovat rajce..
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    tak vzhledem k tomu, že jsem jeden z přispěvatelů, tak samozřejmě chci aby to vyšlo. A přestože pyskuju, tak si myslím, že ta hra má pořád co nabídnout a poslední hraní expu mi to potvrzuje.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    TERZ: Hele ja asi uz ani ne. Vlastne co jsem dyl Dayz hral, tim vic jsem nenavidel zombies a frustraci s jidlem, kdy se vsechno stejne motalo akorat okolo adrenalinovejch prestrelek. Hardcore survival bych bral, ale bez zombies, anebo zombies bez survivalu. Na instantni prestrelky mam PUBG, takze me finalni DayZ verze v podstate prestala zajimat. Pokud to nekdy vubec vyjde, poridim si to leda tak ve sleve, projdu si mapu a tim to pro me hasne.
    TERZ
    TERZ --- ---
    Chcete to vlastně ještě někdo vůbec hrát?
    Mě přijde, že to nemá dneska už absolutně co nabídnout.
    Jen co slyším amibent z Dayz Modu začíná mi pumpovat srdce a bylo nám úplně fuk, že to je rozbitý a zachetovaný, stejně jsme u toho seděli celé dny a noci.
    Tohle i kdyby vylezlo ven sebevyladěnější (jakože 1.0 stejně nebude fungovat tak jak promovali, na to sázím botu) tak to přece nemůže nabídnout ani desetinovej zážitek.
    DESTROYER
    DESTROYER --- ---
    RUDOLF: JJ takze idealni reseni je to vydat jak je s toolama pro modery a nechat komunitu at to dodela sama.
    Nezvladnout udelat funkcni auta za 4 roky v hre s financovanim v radu milionu $, to uz je hodne velkej kumst. :D
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    a samosebou důležitější věci na crashky je sbírání švestek na slivovici

apple,pear and plum trees!
    http://www.youtube.com/watch?v=kbZpiDnoipY
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    DESTROYER: Tak jednoduchý to bude, ale zrovna mrtvoly s mapou zavrhly s tím, že jediná mrtvola co máš potkat je zombíka nebo surváka (vyjímkou jsou masový hroby). Ale tak nějak je pro ně větší priortia dodat auta bez desynců a kterých tě nezabijujou během pár minut kvůli nějaké čudnosti enginu. Připravit random event s crashkou je spíš o dobrým nápadu, uvěřitelný implementaci ve hře ale to más smysl dělat, až když uděláš zásadní věci. Napříkald dáš do kupy AI pro vlky, předěláš logiku spawnovaní a persistence na mapě. Pak je přidání eventu easy peasy.

Assetů je za ty roky v SA tuna, takže jestli ta hra bude stabilní a bude mít příjemný prostředí pro modding, tak vznikne spousta příchutí dayz i s mrtvýma survákama.
    DESTROYER
    DESTROYER --- ---
    ZOMBO: JJ, jak rikam.
    ZOMBO
    ZOMBO --- ---
    REDSNAKE: DESTROYER:

Sanitka by se mohla střídat s policejníma crashkama
    DESTROYER
    DESTROYER --- ---
    REDSNAKE: Pritom je to uplna blbost nenarocna na impolementaci. Vrtulnik, letadlo, ztroskotana lod, spawnuta mrtvola s mapou u sebe a cachkou atd.. Moznosti jsou tuny a vsechny by byli super.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    mohlo by být víc druhů těch eventů a snad i přibude, ale rozhodně to hře chybělo
    LITTLEBOY007CZ
    LITTLEBOY007CZ --- ---
    Rozhovor: Bohemia Interactive o DayZ, novinkách a budoucnosti hry – Doupě.cz
    https://doupe.zive.cz/clanek/rozhovor-bohemia-interactive-o-dayz-novinkach-a-budoucnosti-hry
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    ELPASO: Já ti nevím, content je implemntovanej a řeší se bugy a nějaká základní kvalita než s tím půjdou ven. Venku je jen build, kterej má trable se serverovou částí na více jádrech. Single CPU v USA jsou prej v pohodě. Když se to pořeší, prdnou tam další content, ten bude zabugovanej, ale už snad nebude rozesírat server. Jasný, po letech změn termínů, jim nemusí nikdo věřit, ale ta práce je na tý hře poznat a ty pokroky odpovídají tomu, co komunikovali ve status reportech.

Z pohledu hráče, to může mrzet jen lidi co se vydání nedožili a pak ty, který už nemaj na hraní čas. Zbytek to klidně může hrát třeba příští rok.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam