CAL: Zakázka pokračuje přesně jak začala, takže si musím vyhrnout rukávy a začít řešit sračky a jdu si pro rady. Teď hlavní věc, co řeším, že původní záměr byl nechat si plynový kotel i po instalaci TČ jako bivalentní zdroj. Laicky mi to přišlo jako dobrý systém, když náš současný kotel není zas tak starý, aby se ve špičkách používal kotel místo elektrické patrony, která se k TČ běžně montuje. Prodejce se ohledně toho dost kroutil už při návrhu, ale pak řekl, že to nějak zařídit půjde a podepsali jsme smlouvu bez přesnějšího vymezení. Teď když se byl topenář podívat, tak o zapojení kotle nevěděl a když jsem na tom trval, tak byl ochotný to tam nějak zbastlit přímo na topný okruh, ale bylo z toho vidět, že to vymýšlí na koleně a vůbec to není součástí systému toho TČ, takže jednak by to třeba nedělalo teplou vodu a jednak by to snad bylo na nějaké manuální přepínání, takže v podstatě úplně k ničemu. Když to po nich chci pořádně, tak se zas hrozně kroutěj.
Vymyslel jsem si já nějakou píčovinu, která se dělat nemá a nebo jsou oni neschopní? Já si dokážu představit, že jako laik mám nesmyslné požadavky a představy, ale pak bych čekal, že mi to nějak vysvětlí. Oni pořád opakují, že TČ je nejlevnější a plyn už si mám zrušit, ale tohle ekonomický rozhodování je na mě a jiný argumenty nemají. Přesto je ale vidět, jak strašně moc to nechtějí dělat. Máte někdo představu, co za tím může být?