ANYSA: je sežranej.
Jinak byl moc dobrej. Ovařenej květák, cibule, česnek, bobkový list a nové koření. Zalito vroucím slaným roztokem, zatíženo a ponecháno cca 10 dní.
Ke konci mi začal křísovatět, takže jsem ho převařila a včera jsem dojedla poslední růžičku.
Zároveň jsem zkoušela další dva experimenty - zkysané listí brukvovitých (z wild fermentation) - nakrouhané listí kedluben, květáku a ředkviček, prosolit a napresovat. Jako zkysalo to, ale bylo to hnusné, protože se nějak posílily takové ty syrovodíkové cosi, co smrdí při vaření, ale pak zmizí. No, jsou zkompstované a jistě tomu kompostu udělají moc dobře.
A ještě jsem zkoušela kišk
http://en.wikipedia.org/wiki/Kashk - libanonská zkysaný bulgur. Smíchat bulgur s jogurtem, nechat 9 dní na teple a promíchávat. Pak to usušit na sluníčku (v troubě) a namlít na moučku. Chutná to tak moukovokysaně a dělá se z toho polévka a nebo se to používá místo jíšky. JEště to nemám otestované na receptu, ale samotné to je celkem dobré.