• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZUZKAOUKvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
    Vše o potravinářských procesech, kde hrají hlavní roli bakterie a nebo kvasinky a ušlechtilé plísně taky. Pečivové kvásky, kefíry, sýry, pickles, nízkolakoholové limonády ... na co si vaše srdce vzpomene. Teorie, recepty, rady a vůbec. Pokud píšete nějaký návod, připište tam někam slovo recept, ať se to dá filtrovat. Díky
    http://zkvaseno.blogspot.cz/


    http://www.wildfermentation.com a zde kniha k ukradení http://extabit.com/file/28e3iw4epgnkn

    Spřízněné kluby
    [ Domácí pekárna ]
    [ Výroba a destilace alkoholových nápojů aneb vypálíme cokoliv. ]
    [ Co mám pořád vařit když už musím, (nebo chci) ? ]
    [ Tibetská houba ~ Snow Lotus ~ Kefir/Yogurt Mushroom ]
    rozbalit záhlaví
    ZATAMOKO
    ZATAMOKO --- ---
    ZUZKAOU: tyjo, slusna kniha!
    Zrovna jim pickles, co jsme delal pred Vanoci :]

    Mas nejakou odzkousenou skladbu a pomery na nejakou pikantni smes?
    Kamarad dela cinske zeli se zazvorem a chilli, na zimu to je dobry zahrivadlo :]
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Handbook_of_Fermented_Functional_Foods.pdf | Ulož.to
    http://uloz.to/xfgDvJu/handbook-of-fermented-functional-foods-pdf



    Handbook of Fermented Functional Foods, Second Edition (Functional Foods and Nutraceuticals)
    Edward R. Farnworth
    XARGH
    XARGH --- ---
    MRMNK: mivaji obchody s chemickym sklem
    MRMNK
    MRMNK --- ---
    nejaky napad kde v praze (idealne v centru) sehnat vinomer (mereni obsahu alkoholu v tekutine do obsahu 25%)? dik
    FLU
    FLU --- ---
    DOCKINEZ: mimochodem, v zidovskych komunitach na Halici i jinde se borsc delal zasadne ze zkvasene cervene repy. uz drahnou dobu se na to chystam, ale jeste jsem se k tomu nedokopal.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Johoho, mam za sebou kvasici vikend. V sobotu jsme se slecnou delali zeli (7litrovy zelak pro dva uplne staci) a dneska uz bubla jako o zavod. To bude neco!

    No a dneska jsme potrebovali spotrebovat dve cervene repy. Tak slecna dostala napad, ze bychom ji mohli zkvasit. Krome ni jsou tam mrkvicky, celer, zazvor, hromada cesneku a chilli a neco soli:

    MEANKITTY11
    MEANKITTY11 --- ---
    ZUZKAOU: To je běžný tady na jihu, roste tu hodně melounů.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    wut?

    Fermented Watermelon Rinds « Pickle Me Too
    http://www.picklemetoo.com/2012/07/13/fermented-watermelon-rinds/
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Momofuku miso a jiné věci

    ScienceDirect.com - International Journal of Gastronomy and Food Science - Defining microbial terroir: The use of native fungi for the study of traditional fermentative processes
    http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1878450X11000047
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Nějaké fulltexty
    sojoknihy

    miso, koji a tak

    Free Online Books - SoyInfo Center
    http://www.soyinfocenter.com/free-online-books.php
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A na výrobu plísní (a kontrolu teploty při kynutí a prvních fází fermentace) DIY termobox!

    A dá se to zkvasit?: Kynárna, jogurtovač a domeček na plísně v jednom.
    http://zkvaseno.blogspot.cz/2012/12/kynarna-jogurtovac-domecek-na-plisne-v.html
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Spice Up Your Stir-Fry With Homemade Soy Sauce - Real Food - MOTHER EARTH NEWS
    http://www.motherearthnews.com/real-food/homemade-soy-sauce-zmaz75jfzwar.aspx
    Making Soy Sauce At Home - China: Cooking & Baking - eGullet Forums
    http://forums.egullet.org/topic/103707-making-soy-sauce-at-home/

    nadivoko fermentovaná sojovka!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A dá se zkvasit Antarktida?

    Zvláštní bakterie zpod ledu antarktického jezera Vida - Mozaika - pořad rozhovorů reportáží o kultuře | ČRo 3 - Vltava (Český rozhlas)
    http://www.rozhlas.cz/mozaika/veda/_zprava/zvlastni-bakterie-zpod-ledu-antarktickeho-jezera-vida--1146488
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jak začalo mrznout, tak jsem zapomněla kefír na balkoně a chudákům krystalům se ten noční mráz fakt nelíbil.

    Ovšem zabraly kefírové lázně - na krystaly nalít koupený čerstvý kefír a mléko a nechat to dokysat do oddělení syrovátky. A zjevně se mi povedlo to kolonizovat novými bakteriemi, které tam už nějakou dobu nebyly, protože to začalo vyrábět zase hustej kefír.
    NOLONGERTHERE
    NOLONGERTHERE --- ---
    ZUZKAOU: O tom psal nějakej pán pod Cuketčím článkem o chlebu, že tak jede opravdové třístupňové vedení kvasu, největší mazec:)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Katz má v art of fermentation naprosto geniální nápad na výrobu termostabilního prostředí.

    Větší plastová nádoba, v ní něco vody a topítko do akvária. Mají rozsah 20-35 st., malej příkon a kvalitní regulaci, protože jinak by citlivější rybički chcíply. Ty nejmenší pro 30 litrů stojí okolo 200.

    To je něco, co bych měla umět zvládnout vyrobit i já ;-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Eshop s lahvemi všech možných tvarů a druhů.

    Sklo,láhve ,Uzavěry | Bricol-M Eshop
    http://eshop.bricol.cz

    Máte tipy na nějaké podobné?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Nakladatelství Jan Melvil (vydává různé svépomocné knihy, ovšem té lepší kvality) zaveldo aplikaci, kde nabízí možnost navrhnout, co mají vydat.

    Přidala jsem jim tam Sandorovo Art of fermentation - kdyžtak hlasujte pro

    Art of fermentation Sandor Katz http://www.wildfermentation.com/the-art-of-fermentation/ – Zpětná vazba zákazníků Jan Melvil Publishing
    http://janmelvil.uservoice.com/...9-chcete-%C4%8D%C3%ADst-v-%C4%8De%C5%A1tin%C4%9B/suggestions/3384136-art-of-fermentation-sandor-katz-http-www-wildfe
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    HANNYS: Jmenovec!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam