ZUZKAOU: Resuscitace pomocí prokysání s kefírem nepomohla, v další dávce se zase objevila bílá chlupatina. Tak jsem ta zrna natvrdo vyvařila a pokouším se o kefírovou nekromancii. Vaření zrn bylo hnusné, rozpadla se na maličké kousky a oslizla. Moc šancí tomu nedávám.
ALE abych si spravila chuť, zkusila jsem si experimentální kvásek s rumem podle Kláry z kopce
http://conovehonakopci.cz/?p=105 Dnes ráno, na začátku třetího dne, byl rumový kvásek plně připravený na další použití, rovnou jsem z něj zadělala chleba a výsledný bochník je nejlepší ze všech kváskových chlebů, které se mi kdy povedly.
Takže v čem je ta zrada? Kdyby bylo tohle založení kvásku tak jednoduché, proč by se lidi mořili s třístupňovým? Snažila jsem se o kvásku s rumem (a obecně s alkoholem) něco vygooglit, ale nikde nic.