kchůl. Lajkuje mě na FB kuchař z La Degustation Bohême Bourgeoise (no ne Sahajdák, to zas ne)
Ale koukám že to tu dost zanedbávám.
Tak ke stažení Book of tempeh
the_book_of_tempeh.pdf | Ulož.to
http://uloz.to/x7V8Wfm/the-book-of-tempeh-pdf
A teda sdělení, že startér na tempeh jde zcela bez problémů udělat z balíčku čertvého, bílého tempehu (ve zdravých výživách. Vybalit ho z igelitu a nechat na suchém, teplém místě (30-40 stupňů), dokud nenaroste dostatek tmavých spor. Pak to nakrájet na tenké plátky, nechat při nízkých teplotách usušit na horkovzduchu/slunci, rozmixovat na prášek a ten používat.
Osloupaná soja funguje, cizrna funguje, ale teda nepřijde mi chuťově v tempehu nijak zázračná. Červená čočka dobrý a teď zkouším kroupy. Tempeh taky je ochotej žrát ledacos. Ale ten sojovej je chuťově asi zatím nejzajímavější.