• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZUZKAOUKvašení a kysání -chováme miliardy domácích mazlíčků
    KABIS
    KABIS --- ---
    ZUZKAOU: jsem to ochutnala a prijde mi to... no, asi ne zrovna nakysle :) tak nevim no :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KABIS: ochutnej - teď už by tam ta nakyslost měla být poznat. A teda měly by se ti tvořit bublinky na hladině. Ale teda jako úplně hřát by to nemuselo :-O
    KABIS
    KABIS --- ---
    Mam nalozeny na kvaseni bily zeli s mrkvi a krenem... je to venku cca 10 dni. nemam pocit ze by se to kazilo (nesmrdi to, nehnije to, neplesnivi), jde z toho trosku teplicko, ale jak poznam, ze veci jsou na spravne ceste, ze to kvasi? (jsem premyslela jestli nahodou ne prave tim, ze se to nekazi teda :) )
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    ZUZKAOU: super, diky za radu. ja jako palivy rada, ale toto se mi teda nepodarilo :]]
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SQUZZA: určitě. Jak už je to jednou rozjetý, tak to zvládne časem dokvasit i v chladu.
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    ZUZKAOU: ja tam redkvi uz asi nechci, je z toho moc cejtit.... dam jen zeli.. a muzu to nechat dojet v lednici?
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    SQUZZA: v Korunni tohle nemaj, bohuzel.
    Korejsky potraviny v SAPA nejdes presne TADY

    VANEK: je to pulkilovka, stoji neco malo pres 100,- (presnou cenu nevim, ale pri dalsim nakupu muzu zjistit). Palivost uplne akorat, pali - ale ne peklo. Ja mam rad palive, moje devce dava paliveho koreni do jidla mene nez ja, ale tohle chutna nam obema.
    Zatim asi vedou ty rekdve, jsou bajcne krupave a stavnate.
    VANEK
    VANEK --- ---
    ZUZKAOU: Dík, právě jsem si vygooglil taky.
    MOIRAIN: Pravda, co začal otec nakupovat v Normě a Plusu, tak jich myslím výrazně přibylo.
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    VANEK: zkusím si vzpomenout v práci a podívat se do skript, jestli se tam o tom nepíše víc (kyselé salámy jsou doménou německy mluvících zemí a snad i Itálie)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: aha, tak kecam, žernou normálně cukr, co se přidává do toho salámu a pak je vyžrán.

    Průvodce výrobou – Kmotr – Masna Kroměříž, a.s.
    http://www.kmotr.cz/cs/pruvodce-vyrobou
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    VANEK: jak kyselého salámu?

    Ale fermentované uzeniny typu uherák/vysočina/herkules a spol. se očkují bakteriemi mléčného kvašení co žere tuk a blíkoviny a případně tuším že camembertovou plísní.

    Vhodné doplňky k naší stravě
    http://www.knivic.unas.cz/dtestsalam.htm
    VANEK
    VANEK --- ---
    Tak mě včera u kyselého salámu napadlo, v čem vlastně spočívá ta jejich fermentace?

    LA_PIOVRA: A kolik ho je, kolik stojí a jak pálivou máš chuť? ;-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KLAAR: http://www.maskrtnica.cz/hamburgerove-housky/

    SQUZZA: Přikrouhej zelí a ředkve a nech to ještě dokvasit. A teda je dobré pastu při výrobě ochutnávat průběžně ;-)
    KLAAR
    KLAAR --- ---
    nekdo osvedcenej recept na burger buns z kvasku??
    SQUZZA
    SQUZZA --- ---
    LA_PIOVRA: super tip, kde to tam je? nemaj ho nahodou i v tom obchode v korunni?

    otazka do plena: ja jsem ted doma udelala kimchi, ktery je tak palivy az je temer nepozivatelny... co s tim mam delat? mam to naredit zelim? 8]
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Zacal jsem v Sape v korejskym obchode kupovat tohli kimchi, lepsi jsem v zivote nejel, uplne presne dle me chuti:
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    MIC: Našemu dvouletýmu strašně chutná zubní pasta, dřevo, papír, písek, hlína, pastelky... Možná mu nechybí nic a je to termit, jako ostatní děcka :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    MIC: Vitamín B? :-)
    MIC
    MIC --- ---
    Našemu ani ne dvouletému synovi strašně chutná syrovej kvásek. Dedukuju z toho, že mu nějaká substance chybí.. Co to tak může být?
    FLU
    FLU --- ---
    BEBERA: asi jsem kimchi nazi, ale korejske paprikove vlocky povazuji za nenahraditelne.

    a uz vubec bych tam nedaval tum yum pastu, cervene curry, sambal ölek ani takove ty korejske pasty a la miso.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam